От х:

Днес в x:

80% от декларациите за данъци досега в Хасково са онлайн

Все повече хасковлии избират да използват удобствата на интернет, за да излязат на светло пред НАП. Доказателство за това е и статистиката от първите седмици на новата данъчна кампания-80 % сто от подадените досега годишни данъчни декларации са изпратени онлайн. 280 от тях са с електронен подпис, 350 -с персонален идентификационен код.

От местния офис на НАП посочиха, че 100 хасковлии са посетили офиса на Агенцията, за да декларират доходите си на място, а други 26 са пуснали формулярите си по пощата.

На 3-ти февруари започна и приемът на годишни данъчни декларации и на гише в пощите. В областта това ще е възможно в 8 пощенски станции в градовете Хасково, Димитровград, Харманли, Симеоновград, Свиленград, Любимец, Тополовград и Ивайловград.

До 30 април всички физически лица, чиито доходи подлежат на данъчно облагане, трябва да декларират това пред приходната агенция, напомнят от НАП. Най-лесно данъчните декларации за получени доходи могат да се подават онлайн с ПИК, който се получава безплатно от всеки офис на приходната администрация.

От офиса в Хасково обръщат внимание, че тази година възможността за 5% отстъпка върху дължимия данък за довнасяне е до 31 март, като е важно лицата да нямат неплатени стари задължения, подлежащи на принудително събиране.

През месец март НАП ще предложи на клиентите си и автоматично попълнени данъчни декларации, като услугата ще е за тези от тях, които имат ПИК или електронен подпис. Достъпът до декларациите ще се осъществява през сайта на Агенцията. Предварително попълненият формуляр ще съдържа данни за възнагражденията, закоито НАП има информация като например тези по трудови правоотношения, но ще позволява към него да се добавят други доходи, например от наеми, както и да се отбелязва правото на ползване на данъчни облекчения.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини