От х:

Днес в x:

11 °C

Viasat NATURE & Viasat EXPLORE - акценти през февруари

Суперветеринар – нов сезон

Всеки делничен следобед 3 февруари, в 16:20 ч.

Следвайте отдадения ортопедичен неврохирург професор Ноел Фицпатрик, който ръководи екип от повече от 200 ветеринари, сестри и физиотерапевти и спасява животните за радост на техните предани стопани.

Издигайки животоспасяващото лечение и състраданието на съвсем ново ниво, поредицата улавя суровата емоция, драма и жизнерадост в клиниката на Фицпатрик като показва някои от най-сложните ветеринарни предизвикателства в историята. Ноел и екипът му откриват необикновени и иновативни решения, за да спасяват животи и крайници, давайки надежда на семействата, които в много от случаите са изгубили вяра, че на любимците им може да се помогне.

Най-дивото оцеляване

Започва от четвъртък, 13 февруари, в 20:00 ч.

Сезон: 2
Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Wildest Survival
Година: 2019

Поредицата за поведението на животните показва необикновения живот и адаптация на най-дивите, невероятни и понякога странни животни в природата. Информативна, креативна и драматична поредица, която ни кара да открием богатия и разнообразен свят на животните - от най-миниатюрните паячета, през гигантските обитатели на океана, до най-способните да се адаптират към изпитанията на нощния живот същества. Разкриваме уникални начини, по които животните откриват храна, избягват смърт, намират партньор.

Дивата Страна на чудесата: Острови на еволюцията

Започва от събота, 1 февруари, в 14:05 ч.

Сезон: 1
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Wild Wonderland: Islands of Evolution
Година: 2016

В поредицата от три части професор Ричард Форти изследва защо островите са природните лаборатории на еволюцията и показва някои от най-уникалните и забележителни видове, които живеят там. Разкриваме защо еволюцията е много по-сложна от "оцеляване на най-приспособените", показвайки живота на островите от възникването и населяването им до процъфтяването на еволюционната креативност, което често придружава тяхната зрелост, както и какво се случва, когато островите остареят и наближат своя край.

Професор Форти вижда диви лемури в дъждовните гори на Мадагаскар, скариди, който издържат на киселина в каменните басейни на Хавай, и гигантски паяци вълци в Мадейра, докато търси скритите правила на островната еволюция.

Строеж на гиганти

Започва от понеделник, 3 февруари, в 22:00 ч.

Сезон: 2
Брой епизоди: 12 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Building Giants
Година: 2018

Как е възможно да се изградят тунелите за рекордна система на метрото под града, без сградите отгоре да се срутят? Как е възможно инженерите да изградят 50-километров мост, който може да издържи на яростта на смъртоносен тайфун?

Как инженерите изграждат кораб, който може да мисли, да акостира на пристанище и да се презарежда сам, без човешка помощ? Забележителната поредица разкрива необикновени иновации, които помагат за изграждането на суперструктури, и разкрива как функционират.

Големият улов

Започва от събота, 8 февруари, в 21:00 ч.
Сезон: 1
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Big Catch
Година: 2015

Осем безстрашни рибари се отправят на най-невероятното риболовно приключения, пътувайки из цялото земно кълбо и поставяйки на изпитание всеки аспект от своята издръжливост и опит. Авантюристът Бен Фогъл ги предизиква да използват местни риболовни техники наред със собствените им умения на драматични локации - от река Меконг в Лаос до заснежените планини на Британска Колумбия. Поредицата показва невероятната красота и разнообразие на подводния свят, докато решителните състезатели се борят да стигнат до финала.

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
24 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изпадайте в крайности, търсейки недостатъците на някой, който е сгрешил пред вас. На всеки може да се случи, включително и на вас. Споделете проблемите си с близък човек, това е един от начините да си помогнете, или приемете случващото се като нещо естествено и гледайте с повече оптимизъм. Основания за това няма да ви липсват.
24 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на впечатляващата си комбинативност и новаторски идеи днес ще имате големи успехи. Впечатлявате хора, от които до голяма степен зависи бъдещото ви професионално развитие. Не спирайте да се стремите към по-доброто.
24 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Всичко, с което се захванете днес ще ви се отдава без каквито и да било трудности. Използвайте късмета си в положителна насока. Преценете добре шансовете си относно въпрос, който отдавна ви касае и не се колебайте да го решите колкото е възможно по-рано. Дори да се наложи да се противопоставите на нечие мнение, бъдете сигурни че ще си струва.
24 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Забелязвате грешките на околните и ви се иска да ги поправите, но не можете да сте навсякъде. Помислете с какво да изненадате любимия човек. Може да се получи нещо приятно. Близките ви очакват от вас повече и съвсем основателно. Не е трудно и не ги разочаровайте. Направете усилия и всички ще останат доволни.
24 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Решенията ви днес ще са подчинени на желанието ви да сте свободни и независими. Не допускайте да ви въвличат в спорове и конфликти, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи към любимите си хора. Дайте им време за да постигнат намеренията си, не ги притеснявайте излишно.
24 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Способностите ви днес ще намерят добро поле за изява. На работното място бъдете по-въздържани, не споделяйте мнение, ако не го търсят и работете само с проверена информация. В противен случаи са възможни недоразумения. Ще се радвате на внимание и топли сърдечни отношения с любимите си хора.
24 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитието на събитията днес ще ви наложат да вземете бързо решение. Без да се притеснявате излишно ще работите и ще приключите в следобедните часове на деня. Приятните неща, за които сте мечтали ще ви привлекат с нова сила и ще им се посветите. Ще се радвате на общи преживявания с приятелите си.
24 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
24 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви поведение и желание да сте полезни не остава скрито и на свой ред ще се радвате на внимание. Не съществува риск да бъдете отблъснати, напротив. Заедно ще пристъпите към осъществяване на обща задача, която ще внесе настроение и подобри финансите ви. Придобивки и реализации за много от вас.
24 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Срещи с неподходящи хора биха ви разколебали в намеренията ви. Подбирайте обкръжението си и не позволявайте на всеки, който е с понижено настроение да ви влияе негативно. В любовта развитията ще ви носят повече удовлетворение и ще ви правят активни. Обичани сте и вие на свой ред покажете привързаността си.
24 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Мнението ви по въпроси, отнасящи се до други хора запазете за себе си. Колкото по-малко правите оценки, толкова по-бързо ще вървите напред. Нещо повече, това ви поведение ще се отрази благоприятно на отношенията с околните и ще се ползвате с уважението им. Някой, който ви обича ще ви изненада приятно.
24 окт 2020
Последни новини