От х:

Днес в x:

Viasat NATURE & Viasat EXPLORE - акценти през февруари

Суперветеринар – нов сезон

Всеки делничен следобед 3 февруари, в 16:20 ч.

Следвайте отдадения ортопедичен неврохирург професор Ноел Фицпатрик, който ръководи екип от повече от 200 ветеринари, сестри и физиотерапевти и спасява животните за радост на техните предани стопани.

Издигайки животоспасяващото лечение и състраданието на съвсем ново ниво, поредицата улавя суровата емоция, драма и жизнерадост в клиниката на Фицпатрик като показва някои от най-сложните ветеринарни предизвикателства в историята. Ноел и екипът му откриват необикновени и иновативни решения, за да спасяват животи и крайници, давайки надежда на семействата, които в много от случаите са изгубили вяра, че на любимците им може да се помогне.

Най-дивото оцеляване

Започва от четвъртък, 13 февруари, в 20:00 ч.

Сезон: 2
Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Wildest Survival
Година: 2019

Поредицата за поведението на животните показва необикновения живот и адаптация на най-дивите, невероятни и понякога странни животни в природата. Информативна, креативна и драматична поредица, която ни кара да открием богатия и разнообразен свят на животните - от най-миниатюрните паячета, през гигантските обитатели на океана, до най-способните да се адаптират към изпитанията на нощния живот същества. Разкриваме уникални начини, по които животните откриват храна, избягват смърт, намират партньор.

Дивата Страна на чудесата: Острови на еволюцията

Започва от събота, 1 февруари, в 14:05 ч.

Сезон: 1
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Wild Wonderland: Islands of Evolution
Година: 2016

В поредицата от три части професор Ричард Форти изследва защо островите са природните лаборатории на еволюцията и показва някои от най-уникалните и забележителни видове, които живеят там. Разкриваме защо еволюцията е много по-сложна от "оцеляване на най-приспособените", показвайки живота на островите от възникването и населяването им до процъфтяването на еволюционната креативност, което често придружава тяхната зрелост, както и какво се случва, когато островите остареят и наближат своя край.

Професор Форти вижда диви лемури в дъждовните гори на Мадагаскар, скариди, който издържат на киселина в каменните басейни на Хавай, и гигантски паяци вълци в Мадейра, докато търси скритите правила на островната еволюция.

Строеж на гиганти

Започва от понеделник, 3 февруари, в 22:00 ч.

Сезон: 2
Брой епизоди: 12 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Building Giants
Година: 2018

Как е възможно да се изградят тунелите за рекордна система на метрото под града, без сградите отгоре да се срутят? Как е възможно инженерите да изградят 50-километров мост, който може да издържи на яростта на смъртоносен тайфун?

Как инженерите изграждат кораб, който може да мисли, да акостира на пристанище и да се презарежда сам, без човешка помощ? Забележителната поредица разкрива необикновени иновации, които помагат за изграждането на суперструктури, и разкрива как функционират.

Големият улов

Започва от събота, 8 февруари, в 21:00 ч.
Сезон: 1
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Big Catch
Година: 2015

Осем безстрашни рибари се отправят на най-невероятното риболовно приключения, пътувайки из цялото земно кълбо и поставяйки на изпитание всеки аспект от своята издръжливост и опит. Авантюристът Бен Фогъл ги предизиква да използват местни риболовни техники наред със собствените им умения на драматични локации - от река Меконг в Лаос до заснежените планини на Британска Колумбия. Поредицата показва невероятната красота и разнообразие на подводния свят, докато решителните състезатели се борят да стигнат до финала.

 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини