От х:

Днес в x:

Даниел Русев селектиран за Международния фестивал на акварела, посветен на Рафаело

Изображение 1 от 12

    Художникът от Хасково Даниел Русев ще участва на международен фестивал на акварела, който ще се състои в Урбино, Италия от 22 до 24 май тази година.

    Той е сред  18 -те български акварелисти, които ще покажат своите картини в изложенията, посветени на 500-години от кончината на Рафаело Санцио. Урбино, който е в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно наследство, е родният град на италианския художник и архитект от Флорентинската школа.

    Във фестивала се очаква да се включат повече от 200 автори от целия свят.

    Художниците от България, който ще покажат свои картини, са подбрани след селкция на Дружеството на акварелистите, с председател Селма Тодорова.

    Темата на фестивала тази година е модерна интерпретация на картина на Рафаело или пейзаж от родния му град Урбино.

    Даниел Русев е в селекцията на българската изложба с картината си „Мадоната със смартфона“. В нея младият автор интерпретира едно от най-известните произведения на Рафаело „Мадоната с младенеца“.

    „Изключително съм щастлив да попадна сред селектираните артисти тази година за фестивала в Урбино, защото градът е един от символите на Ренесанса и родно място на великия художника Рафаело. Това е един от големите културни центрове в Европа и средище на много от големите съвременни имена в изобразителното изкуство. Пожелавам успех на изложбата и на всички участници.“, каза за Haskovo.net Даниел Русев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ос
      Оскар Русев
      2 -10
      15:00, 3 фев 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
    • 2
      Ст
      Стара чанта
      7 -4
      15:52, 3 фев 2020
      Оскарчо, не разбрах къде и в колко изложби си участвал ТИ ? Не че нещо лично.... само питам ?! Или какво си постигнал - освен драскането по форумите?
    Последни новини