От х:

Днес в x:

13 °C

РИОСВ-Хасково с предписание към хасковска фирма след сигнал за задимяване

Изображение 1 от 2

  РИОСВ-Хасково издаде предписание на сладкарска фирма след читателски сигнал в Haskovo.net за задимяване от комина на базата.

  Дружеството се намира край булевард "Съединение" в Източна индустриална зона, до жп гарата в Хасково. Работещите в околните фирми се жалваха, че всяка сутрин от комина на производствената база за производство на глазури за торти излиза гъст жълтеникав дим, който обгазява района. По думите им ситуацията е така още от началото на зимата, а пикът на задимяването обикновено бил сутрин.

  Тогава от фирмата заявиха, че вероятно задимяването се е получило от предозиране на донбаски въглища, използвани за парното от новия огняр, който все още не бил свиквал с работата. Отрекоха задимяването да е ежедневие, но казаха, че ще вземат мерки за предотвратяването му.

  За ситуацията Haskovo.net писа на 20 януари 2020 г. и отправи запитване към РИОСВ-Хасково дали в екоинспекцията е постъпил сигнал за случая. От там отговориха отрицателно, но 4 дни по-късно експерти от контролната служба са извършили проверка на място. При инспекцията е извършен оглед на сградата и котелното помещение. В котелното помещение за отопление на производствените помещения в цеха се използват два котела на твърдо гориво - дърва и въглища. Двата котела са свързани с общ тръбопровод и изпускането на емисии в атмосферния въздух се осъществява чрез един комин. При огледа е установено наличие само на дърва, въглища и картон, който се използва при разпалване. Не е установено наличие на отпадъци и други материали, които биха могли да послужат като гориво за изгаряне. Върху котлите нямало обозначение за вида и мощността им и при проверката не е предоставена техническа документация за характеристиките им, тъй като по данни на оператора същата не е налична в обекта и се съхранява на друго място.

  "Дадено е предписание в срок до 05.02.2020 г. да се представи в РИОСВ-Хасково информация за номиналната топлинна мощност на двата използвани котела. След представяне на изисканата информация РИОСВ-Хасково ще прецени дали използваните котли попадат в обхвата за контрол на законодателството и при необходимост ще бъдат приети допълнителни мерки", гласи отговорът на екоинспекцията до редакцията на сайта.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Във Франция в края на Втората Световна са избили
   1 дузина журналисти за това че са се натягали на Нацистите
   .... Отделно е имало поне 500-600 осъдени и лишени от граждански права :))
   • Il
    illuminat
    8 -6
    13:17, 2 фев 2020
    Разкрит си, олигофрен.
  • 2
   Ив
   Иван Иванов - българин
   22 -3
   11:06, 2 фев 2020
   То в Изгрев- Сточна гара от години никой кмет не е направил нещо, нито асфалт, нито кръпки по улиците, нито кофи за смет /ул. Петрич хората си носят боклука на ръце, защото са скромни и не си търсят правата/. Кой е виновен за състоянието на улиците тук и толкова ли е трудно да се качи кмета на някоя от колите си и да посети въпросните улици. Нашите граждански права къде са, а данъците си ги плащаме, защо е изолиран този квартал цели 35 години. Срамота
  • 3
   Бу
   Бубайко
   13 -1
   17:47, 2 фев 2020
   На улица "Захари Стоянов" 36 има подобен комин който обгазява половината къщи наоколо. Днес минавах от там и хванах за главата! При днешния хубав слънчев ден на обяд в 12:30ч, комина пушеше.
  • 4
   Ди
   Димитровградски
   10 -1
   19:03, 2 фев 2020
   А Химкомбината Димитровград кога ще го санкционирате?
  • 5
   Ja
   Jack Bauer
   7 -1
   21:59, 2 фев 2020
   А църните примати дето горят парцали, гуми пластмаси и каквото намерят? Или на тях всички са им длъжни, по подразбиране?
  • 6
   Фс
   Фсссс
   7 0
   22:39, 2 фев 2020
   Къщата до ресторант Неаполис е за проверка! Още като се стъмни от комина започва да излиза черен задушлив дим, който определено не е от дърва и въглища!
  • 7
   На Атомна енергия или на Природен газ
   ....
   В момента сте на едно дереже с Пакистан и Афганистан ... понеже сте с робско самосъзнание
  • 8
   Аз
   Аз
   4 -6
   23:57, 2 фев 2020
   На който му е студено си пали парното всеки сам си избира горивото което му е по изгодно

  Хороскоп за 25.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  25 яну 2021
  Последни новини