От х:

Днес в x:

5 °C

РИОСВ-Хасково с предписание към хасковска фирма след сигнал за задимяване

Изображение 1 от 2

  РИОСВ-Хасково издаде предписание на сладкарска фирма след читателски сигнал в Haskovo.net за задимяване от комина на базата.

  Дружеството се намира край булевард "Съединение" в Източна индустриална зона, до жп гарата в Хасково. Работещите в околните фирми се жалваха, че всяка сутрин от комина на производствената база за производство на глазури за торти излиза гъст жълтеникав дим, който обгазява района. По думите им ситуацията е така още от началото на зимата, а пикът на задимяването обикновено бил сутрин.

  Тогава от фирмата заявиха, че вероятно задимяването се е получило от предозиране на донбаски въглища, използвани за парното от новия огняр, който все още не бил свиквал с работата. Отрекоха задимяването да е ежедневие, но казаха, че ще вземат мерки за предотвратяването му.

  За ситуацията Haskovo.net писа на 20 януари 2020 г. и отправи запитване към РИОСВ-Хасково дали в екоинспекцията е постъпил сигнал за случая. От там отговориха отрицателно, но 4 дни по-късно експерти от контролната служба са извършили проверка на място. При инспекцията е извършен оглед на сградата и котелното помещение. В котелното помещение за отопление на производствените помещения в цеха се използват два котела на твърдо гориво - дърва и въглища. Двата котела са свързани с общ тръбопровод и изпускането на емисии в атмосферния въздух се осъществява чрез един комин. При огледа е установено наличие само на дърва, въглища и картон, който се използва при разпалване. Не е установено наличие на отпадъци и други материали, които биха могли да послужат като гориво за изгаряне. Върху котлите нямало обозначение за вида и мощността им и при проверката не е предоставена техническа документация за характеристиките им, тъй като по данни на оператора същата не е налична в обекта и се съхранява на друго място.

  "Дадено е предписание в срок до 05.02.2020 г. да се представи в РИОСВ-Хасково информация за номиналната топлинна мощност на двата използвани котела. След представяне на изисканата информация РИОСВ-Хасково ще прецени дали използваните котли попадат в обхвата за контрол на законодателството и при необходимост ще бъдат приети допълнителни мерки", гласи отговорът на екоинспекцията до редакцията на сайта.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Във Франция в края на Втората Световна са избили
   1 дузина журналисти за това че са се натягали на Нацистите
   .... Отделно е имало поне 500-600 осъдени и лишени от граждански права :))
   • Il
    illuminat
    8 -6
    13:17, 2 фев 2020
    Разкрит си, олигофрен.
  • 2
   Ив
   Иван Иванов - българин
   22 -3
   11:06, 2 фев 2020
   То в Изгрев- Сточна гара от години никой кмет не е направил нещо, нито асфалт, нито кръпки по улиците, нито кофи за смет /ул. Петрич хората си носят боклука на ръце, защото са скромни и не си търсят правата/. Кой е виновен за състоянието на улиците тук и толкова ли е трудно да се качи кмета на някоя от колите си и да посети въпросните улици. Нашите граждански права къде са, а данъците си ги плащаме, защо е изолиран този квартал цели 35 години. Срамота
  • 3
   Бу
   Бубайко
   13 -1
   17:47, 2 фев 2020
   На улица "Захари Стоянов" 36 има подобен комин който обгазява половината къщи наоколо. Днес минавах от там и хванах за главата! При днешния хубав слънчев ден на обяд в 12:30ч, комина пушеше.
  • 4
   Ди
   Димитровградски
   10 -1
   19:03, 2 фев 2020
   А Химкомбината Димитровград кога ще го санкционирате?
  • 5
   Ja
   Jack Bauer
   7 -1
   21:59, 2 фев 2020
   А църните примати дето горят парцали, гуми пластмаси и каквото намерят? Или на тях всички са им длъжни, по подразбиране?
  • 6
   Фс
   Фсссс
   7 0
   22:39, 2 фев 2020
   Къщата до ресторант Неаполис е за проверка! Още като се стъмни от комина започва да излиза черен задушлив дим, който определено не е от дърва и въглища!
  • 7
   На Атомна енергия или на Природен газ
   ....
   В момента сте на едно дереже с Пакистан и Афганистан ... понеже сте с робско самосъзнание
  • 8
   Аз
   Аз
   4 -6
   23:57, 2 фев 2020
   На който му е студено си пали парното всеки сам си избира горивото което му е по изгодно

  Хороскоп за 26.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  26 фев 2020
  Последни новини