От х:

Днес в x:

27 °C

РИОСВ-Хасково с предписание към хасковска фирма след сигнал за задимяване

Изображение 1 от 2

  РИОСВ-Хасково издаде предписание на сладкарска фирма след читателски сигнал в Haskovo.net за задимяване от комина на базата.

  Дружеството се намира край булевард "Съединение" в Източна индустриална зона, до жп гарата в Хасково. Работещите в околните фирми се жалваха, че всяка сутрин от комина на производствената база за производство на глазури за торти излиза гъст жълтеникав дим, който обгазява района. По думите им ситуацията е така още от началото на зимата, а пикът на задимяването обикновено бил сутрин.

  Тогава от фирмата заявиха, че вероятно задимяването се е получило от предозиране на донбаски въглища, използвани за парното от новия огняр, който все още не бил свиквал с работата. Отрекоха задимяването да е ежедневие, но казаха, че ще вземат мерки за предотвратяването му.

  За ситуацията Haskovo.net писа на 20 януари 2020 г. и отправи запитване към РИОСВ-Хасково дали в екоинспекцията е постъпил сигнал за случая. От там отговориха отрицателно, но 4 дни по-късно експерти от контролната служба са извършили проверка на място. При инспекцията е извършен оглед на сградата и котелното помещение. В котелното помещение за отопление на производствените помещения в цеха се използват два котела на твърдо гориво - дърва и въглища. Двата котела са свързани с общ тръбопровод и изпускането на емисии в атмосферния въздух се осъществява чрез един комин. При огледа е установено наличие само на дърва, въглища и картон, който се използва при разпалване. Не е установено наличие на отпадъци и други материали, които биха могли да послужат като гориво за изгаряне. Върху котлите нямало обозначение за вида и мощността им и при проверката не е предоставена техническа документация за характеристиките им, тъй като по данни на оператора същата не е налична в обекта и се съхранява на друго място.

  "Дадено е предписание в срок до 05.02.2020 г. да се представи в РИОСВ-Хасково информация за номиналната топлинна мощност на двата използвани котела. След представяне на изисканата информация РИОСВ-Хасково ще прецени дали използваните котли попадат в обхвата за контрол на законодателството и при необходимост ще бъдат приети допълнителни мерки", гласи отговорът на екоинспекцията до редакцията на сайта.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Във Франция в края на Втората Световна са избили
   1 дузина журналисти за това че са се натягали на Нацистите
   .... Отделно е имало поне 500-600 осъдени и лишени от граждански права :))
   • Il
    illuminat
    8 -6
    13:17, 2 фев 2020
    Разкрит си, олигофрен.
  • 2
   Ив
   Иван Иванов - българин
   22 -3
   11:06, 2 фев 2020
   То в Изгрев- Сточна гара от години никой кмет не е направил нещо, нито асфалт, нито кръпки по улиците, нито кофи за смет /ул. Петрич хората си носят боклука на ръце, защото са скромни и не си търсят правата/. Кой е виновен за състоянието на улиците тук и толкова ли е трудно да се качи кмета на някоя от колите си и да посети въпросните улици. Нашите граждански права къде са, а данъците си ги плащаме, защо е изолиран този квартал цели 35 години. Срамота
  • 3
   Бу
   Бубайко
   13 -1
   17:47, 2 фев 2020
   На улица "Захари Стоянов" 36 има подобен комин който обгазява половината къщи наоколо. Днес минавах от там и хванах за главата! При днешния хубав слънчев ден на обяд в 12:30ч, комина пушеше.
  • 4
   Ди
   Димитровградски
   10 -1
   19:03, 2 фев 2020
   А Химкомбината Димитровград кога ще го санкционирате?
  • 5
   Ja
   Jack Bauer
   7 -1
   21:59, 2 фев 2020
   А църните примати дето горят парцали, гуми пластмаси и каквото намерят? Или на тях всички са им длъжни, по подразбиране?
  • 6
   Фс
   Фсссс
   7 0
   22:39, 2 фев 2020
   Къщата до ресторант Неаполис е за проверка! Още като се стъмни от комина започва да излиза черен задушлив дим, който определено не е от дърва и въглища!
  • 7
   На Атомна енергия или на Природен газ
   ....
   В момента сте на едно дереже с Пакистан и Афганистан ... понеже сте с робско самосъзнание
  • 8
   Аз
   Аз
   4 -6
   23:57, 2 фев 2020
   На който му е студено си пали парното всеки сам си избира горивото което му е по изгодно

  Хороскоп за 13.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
  13 юли 2020
  Последни новини