От х:

Днес в x:

2 °C

Временната шефка на европроектите и екологията в общината се провали на новия конкурс

Ръководителка на звеното, което отговоря за европроектите и съблюдава екологията в администрацията на Община Хасково отпадна още в първия кръг на конкурса за титуляр. Наталия Пачеманова, която понастоящем е директор с временен статут не е одобрена по документи тъй като не покрива минималното изискване за професионален опит, не отговаря и на минималните изисквания за образователно-квалификационна степен според заложените в конкурса условия за професионалното направление. Представената от нея диплома за преквалификация не е основание за придобиване на образователна степен или специалност, което е регламентирано в Закона за висшето образование, се посочва в аргументите на комисията, отговаряща за провеждането на конкурса, председателствана от зам.-кметът Мария Вълчева.

Пачеманова зае поста още преди местните избори през ноември, миналата година, от главния експерт Надежда Иванова, която също беше временно на поста, след напускането на титулярката Теодора Пехливанова.

Надежда Зарева-Ванчева е вторият от кандидатите, който отпада в началния етап на настоящия конкурс за директор на Дирекция “Европейски и национални програми и проекти, екология”. Тя не притежава изисквания професионален опит.

Едно oт изискванията в конкурса за нов директор е той да има 4 години професионален опит и да е магистър по икономика или право.

Единственият допуснат нататък в конкурса кандидат е Ваня Христова. Те ще се явява в следващия етап на тест.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Не
  Неграмотници...
  15 -3
  16:50, 30 яну 2020
  Некоректно Ви е заглавието!
 • 2
  26 -2
  17:23, 30 яну 2020
  Пачеманката изпусна големите пари.
 • 3
  Ба
  БАЙ ДОБРИ
  27 -1
  18:48, 30 яну 2020
  Нямала диплома, може пък да е добра по душа.
 • 4
  Ек
  Еколог
  12 -2
  21:05, 30 яну 2020
  Е тая новина е толкова актуална, колкото преместването от единия крачол в другия!
 • 5
  Ма
  Манчо
  23 -1
  21:08, 30 яну 2020
  Така става когато се борят връзкари,а не професионалисти
 • 6
  Ам
  Американски ХуйГолям
  7 -5
  23:27, 30 яну 2020
  Що Мутрите и Бейовете не имигрират ?
  ....
  Ами Раята в Мутристана е търпелива и носи и на бой и на хххххх,
  А ако имигрират , понеже са много прости стават само за общи работници :))
 • 7
  Лу
  Лунапарк "Община Хасково"
  15 -1
  00:27, 31 яну 2020
  Лунапаркът отвори врати. Заработи въртележката. Пак ще гледаме сеир.
 • 8
  Му
  Мунчо
  10 -1
  07:27, 31 яну 2020
  Това с "единствения кандидат" вече задължително ли ще е ?Наложено от новото главпрокурорин ли ?
 • 9
  От
  отпаднал от всички конкурси
  24 -3
  07:57, 31 яну 2020
  Направени са такива условия за конкурс, че да отговаря един единствен кандидат. Защо например се иска точно 4 години стаж, а не 3 , 5 или 2? Защо точно магистър по икономика или право? Каква е връзката с екологията. защо не например и хидроинженерство или геодезия? И следвал тест? Кой как и с какво ще тества единствения кандидат? С електрошок ли? Вместо да нагласяват конкурси, да кажат на кого е човек назначеният, за да може после при евентуален провалда търсим отговорност от ментора.
  • 4 -2
   09:59, 31 яну 2020
   30 години не потърсихте отговорност за откраднатите десетки милиарди в пари и материални активи, сега сте щели да търсите такава от някаква патка и мишоците зад нея.

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020
Последни новини