От х:

Днес в x:

18 °C

Временната шефка на европроектите и екологията в общината се провали на новия конкурс

Ръководителка на звеното, което отговоря за европроектите и съблюдава екологията в администрацията на Община Хасково отпадна още в първия кръг на конкурса за титуляр. Наталия Пачеманова, която понастоящем е директор с временен статут не е одобрена по документи тъй като не покрива минималното изискване за професионален опит, не отговаря и на минималните изисквания за образователно-квалификационна степен според заложените в конкурса условия за професионалното направление. Представената от нея диплома за преквалификация не е основание за придобиване на образователна степен или специалност, което е регламентирано в Закона за висшето образование, се посочва в аргументите на комисията, отговаряща за провеждането на конкурса, председателствана от зам.-кметът Мария Вълчева.

Пачеманова зае поста още преди местните избори през ноември, миналата година, от главния експерт Надежда Иванова, която също беше временно на поста, след напускането на титулярката Теодора Пехливанова.

Надежда Зарева-Ванчева е вторият от кандидатите, който отпада в началния етап на настоящия конкурс за директор на Дирекция “Европейски и национални програми и проекти, екология”. Тя не притежава изисквания професионален опит.

Едно oт изискванията в конкурса за нов директор е той да има 4 години професионален опит и да е магистър по икономика или право.

Единственият допуснат нататък в конкурса кандидат е Ваня Христова. Те ще се явява в следващия етап на тест.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Не
  Неграмотници...
  15 -3
  16:50, 30 яну 2020
  Некоректно Ви е заглавието!
 • 2
  26 -2
  17:23, 30 яну 2020
  Пачеманката изпусна големите пари.
 • 3
  Ба
  БАЙ ДОБРИ
  27 -1
  18:48, 30 яну 2020
  Нямала диплома, може пък да е добра по душа.
 • 4
  Ня
  Някой
  13 -1
  19:21, 30 яну 2020
  Надежда Зарева, майко мила! Хубаво че са я шътнали з
 • 5
  Ек
  Еколог
  12 -2
  21:05, 30 яну 2020
  Е тая новина е толкова актуална, колкото преместването от единия крачол в другия!
 • 6
  Ма
  Манчо
  23 -1
  21:08, 30 яну 2020
  Така става когато се борят връзкари,а не професионалисти
 • 7
  Ам
  Американски ХуйГолям
  7 -5
  23:27, 30 яну 2020
  Що Мутрите и Бейовете не имигрират ?
  ....
  Ами Раята в Мутристана е търпелива и носи и на бой и на хххххх,
  А ако имигрират , понеже са много прости стават само за общи работници :))
 • 8
  Лу
  Лунапарк "Община Хасково"
  15 -1
  00:27, 31 яну 2020
  Лунапаркът отвори врати. Заработи въртележката. Пак ще гледаме сеир.
 • 9
  Му
  Мунчо
  10 -1
  07:27, 31 яну 2020
  Това с "единствения кандидат" вече задължително ли ще е ?Наложено от новото главпрокурорин ли ?
 • 10
  От
  отпаднал от всички конкурси
  24 -3
  07:57, 31 яну 2020
  Направени са такива условия за конкурс, че да отговаря един единствен кандидат. Защо например се иска точно 4 години стаж, а не 3 , 5 или 2? Защо точно магистър по икономика или право? Каква е връзката с екологията. защо не например и хидроинженерство или геодезия? И следвал тест? Кой как и с какво ще тества единствения кандидат? С електрошок ли? Вместо да нагласяват конкурси, да кажат на кого е човек назначеният, за да може после при евентуален провалда търсим отговорност от ментора.
  • 3 -2
   09:59, 31 яну 2020
   30 години не потърсихте отговорност за откраднатите десетки милиарди в пари и материални активи, сега сте щели да търсите такава от някаква патка и мишоците зад нея.

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
25 сеп 2020
Последни новини