От х:

Днес в x:

6 °C

Временната шефка на европроектите и екологията в общината се провали на новия конкурс

Ръководителка на звеното, което отговоря за европроектите и съблюдава екологията в администрацията на Община Хасково отпадна още в първия кръг на конкурса за титуляр. Наталия Пачеманова, която понастоящем е директор с временен статут не е одобрена по документи тъй като не покрива минималното изискване за професионален опит, не отговаря и на минималните изисквания за образователно-квалификационна степен според заложените в конкурса условия за професионалното направление. Представената от нея диплома за преквалификация не е основание за придобиване на образователна степен или специалност, което е регламентирано в Закона за висшето образование, се посочва в аргументите на комисията, отговаряща за провеждането на конкурса, председателствана от зам.-кметът Мария Вълчева.

Пачеманова зае поста още преди местните избори през ноември, миналата година, от главния експерт Надежда Иванова, която също беше временно на поста, след напускането на титулярката Теодора Пехливанова.

Надежда Зарева-Ванчева е вторият от кандидатите, който отпада в началния етап на настоящия конкурс за директор на Дирекция “Европейски и национални програми и проекти, екология”. Тя не притежава изисквания професионален опит.

Едно oт изискванията в конкурса за нов директор е той да има 4 години професионален опит и да е магистър по икономика или право.

Единственият допуснат нататък в конкурса кандидат е Ваня Христова. Те ще се явява в следващия етап на тест.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Не
  Неграмотници...
  15 -3
  16:50, 30 яну 2020
  Некоректно Ви е заглавието!
 • 2
  26 -2
  17:23, 30 яну 2020
  Пачеманката изпусна големите пари.
 • 3
  Ба
  БАЙ ДОБРИ
  27 -1
  18:48, 30 яну 2020
  Нямала диплома, може пък да е добра по душа.
 • 4
  Ня
  Някой
  13 -1
  19:21, 30 яну 2020
  Надежда Зарева, майко мила! Хубаво че са я шътнали з
 • 5
  Ек
  Еколог
  12 -2
  21:05, 30 яну 2020
  Е тая новина е толкова актуална, колкото преместването от единия крачол в другия!
 • 6
  Ма
  Манчо
  23 -1
  21:08, 30 яну 2020
  Така става когато се борят връзкари,а не професионалисти
 • 7
  Ам
  Американски ХуйГолям
  7 -5
  23:27, 30 яну 2020
  Що Мутрите и Бейовете не имигрират ?
  ....
  Ами Раята в Мутристана е търпелива и носи и на бой и на хххххх,
  А ако имигрират , понеже са много прости стават само за общи работници :))
 • 8
  Лу
  Лунапарк "Община Хасково"
  15 -1
  00:27, 31 яну 2020
  Лунапаркът отвори врати. Заработи въртележката. Пак ще гледаме сеир.
 • 9
  Му
  Мунчо
  10 -1
  07:27, 31 яну 2020
  Това с "единствения кандидат" вече задължително ли ще е ?Наложено от новото главпрокурорин ли ?
 • 10
  От
  отпаднал от всички конкурси
  24 -3
  07:57, 31 яну 2020
  Направени са такива условия за конкурс, че да отговаря един единствен кандидат. Защо например се иска точно 4 години стаж, а не 3 , 5 или 2? Защо точно магистър по икономика или право? Каква е връзката с екологията. защо не например и хидроинженерство или геодезия? И следвал тест? Кой как и с какво ще тества единствения кандидат? С електрошок ли? Вместо да нагласяват конкурси, да кажат на кого е човек назначеният, за да може после при евентуален провалда търсим отговорност от ментора.
  • 3 -2
   09:59, 31 яну 2020
   30 години не потърсихте отговорност за откраднатите десетки милиарди в пари и материални активи, сега сте щели да търсите такава от някаква патка и мишоците зад нея.

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
01 апр 2020
Последни новини