От х:

Днес в x:

14 °C

Временната шефка на европроектите и екологията в общината се провали на новия конкурс

Ръководителка на звеното, което отговоря за европроектите и съблюдава екологията в администрацията на Община Хасково отпадна още в първия кръг на конкурса за титуляр. Наталия Пачеманова, която понастоящем е директор с временен статут не е одобрена по документи тъй като не покрива минималното изискване за професионален опит, не отговаря и на минималните изисквания за образователно-квалификационна степен според заложените в конкурса условия за професионалното направление. Представената от нея диплома за преквалификация не е основание за придобиване на образователна степен или специалност, което е регламентирано в Закона за висшето образование, се посочва в аргументите на комисията, отговаряща за провеждането на конкурса, председателствана от зам.-кметът Мария Вълчева.

Пачеманова зае поста още преди местните избори през ноември, миналата година, от главния експерт Надежда Иванова, която също беше временно на поста, след напускането на титулярката Теодора Пехливанова.

Надежда Зарева-Ванчева е вторият от кандидатите, който отпада в началния етап на настоящия конкурс за директор на Дирекция “Европейски и национални програми и проекти, екология”. Тя не притежава изисквания професионален опит.

Едно oт изискванията в конкурса за нов директор е той да има 4 години професионален опит и да е магистър по икономика или право.

Единственият допуснат нататък в конкурса кандидат е Ваня Христова. Те ще се явява в следващия етап на тест.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Не
  Неграмотници...
  15 -3
  16:50, 30 яну 2020
  Некоректно Ви е заглавието!
 • 2
  26 -2
  17:23, 30 яну 2020
  Пачеманката изпусна големите пари.
 • 3
  Ба
  БАЙ ДОБРИ
  27 -1
  18:48, 30 яну 2020
  Нямала диплома, може пък да е добра по душа.
 • 4
  Ня
  Някой
  13 -1
  19:21, 30 яну 2020
  Надежда Зарева, майко мила! Хубаво че са я шътнали з
 • 5
  Ек
  Еколог
  12 -2
  21:05, 30 яну 2020
  Е тая новина е толкова актуална, колкото преместването от единия крачол в другия!
 • 6
  Ма
  Манчо
  23 -1
  21:08, 30 яну 2020
  Така става когато се борят връзкари,а не професионалисти
 • 7
  Ам
  Американски ХуйГолям
  7 -5
  23:27, 30 яну 2020
  Що Мутрите и Бейовете не имигрират ?
  ....
  Ами Раята в Мутристана е търпелива и носи и на бой и на хххххх,
  А ако имигрират , понеже са много прости стават само за общи работници :))
 • 8
  Лу
  Лунапарк "Община Хасково"
  15 -1
  00:27, 31 яну 2020
  Лунапаркът отвори врати. Заработи въртележката. Пак ще гледаме сеир.
 • 9
  Му
  Мунчо
  10 -1
  07:27, 31 яну 2020
  Това с "единствения кандидат" вече задължително ли ще е ?Наложено от новото главпрокурорин ли ?
 • 10
  От
  отпаднал от всички конкурси
  24 -3
  07:57, 31 яну 2020
  Направени са такива условия за конкурс, че да отговаря един единствен кандидат. Защо например се иска точно 4 години стаж, а не 3 , 5 или 2? Защо точно магистър по икономика или право? Каква е връзката с екологията. защо не например и хидроинженерство или геодезия? И следвал тест? Кой как и с какво ще тества единствения кандидат? С електрошок ли? Вместо да нагласяват конкурси, да кажат на кого е човек назначеният, за да може после при евентуален провалда търсим отговорност от ментора.
  • 3 -2
   09:59, 31 яну 2020
   30 години не потърсихте отговорност за откраднатите десетки милиарди в пари и материални активи, сега сте щели да търсите такава от някаква патка и мишоците зад нея.

Хороскоп за 15.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Дребни неприятности в определени моменти ще блокират дейността ви или ще внасят затруднения в ежедневните ви задължения. Не допускайте друг освен вас да определя ритъма ви на работа или задачите, които имате през деня. Печелите доверието на важен за вас сътрудник. Помощта му в бъдеще ще ви е много полезна.
15 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес едва ли ще сте много съсредоточени върху работата си, защото ви вълнуват въпроси от личен характер. Държите се странно с околните и не трябва да се изненадвате от реакциите им. Преценете кое е по-важно за вас и се заемете с него.
15 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще се натъкнете на нещо, което ще се окаже особено полезно за работата ви, особено за в бъдеще. Имате достатъчно търпение, за да развиете възгледите си докато започнат да носят желаните от вас резултати. Стараете се да не обръщате внимание на поведението на определен човек, който ви е неприятен и това е наистина най-доброто което можете да направите.
15 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят е характерен с непрекъснатата смяна на онова, с което ще се занимавате. Трудно ви е да се концентрирате за дълго, но едва ли ще е и нужно. Заети сте с приятни неща, като повечето от тях са свързани и с хора, на които държите. Предстои ви пътуване по работа, което ще ви отвори много възможности.
15 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Напрегнати сте, въпреки, че ви се иска да си починете и да се заемете с нещо разтоварващо. Бъдете готови на промени и в личен план. Очаква ви сериозен разговор с интимният ви партньор. Подготвяте изненада за свой близък, от която всички ще останат наистина очаровани. Семейството ви ще застане зад всяко ваше решение.
15 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мотивирани сте да започнете нещо ново и с конкретни действия ще се заемете с реализацията му. Насърчавайки у себе си този плам, много скоро ще материализирате намеренията си. Не пропускайте да изразите уважението и обичта си към хората, които осмислят живота ви. Пътуванията ще са приятни.
15 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Възможни са разногласия с колегите и началниците ви днес. Бъдете по-дискретни по отношение на нещата, които са ви поверени и не злоупотребявайте с доверието им. Вие също не изпадайте в излишна сантименталност, не е нужно да разголвате душата си пред всеки. Други от вас ще пътуват, най-често по служебни дела.
15 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Погрижете се за интересите си, като не пречите на другите да мислят за своите. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да останете добри хора. Любовта ще ви помогне по-лесно да се справите със затрудненията си, срещайки ви с подходящия за вас помощник.
15 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започвате с много хъс новия работен ден и както може да се очаква имате доста работа за вършене. Успехът ви във всяко едно начинание до голяма степен зависи от собствената ви организация, затова подредете по важност ангажиментите си.
15 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
15 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бизнесът ви изисква сили и средства, които не винаги имате в наличност. В тази връзка ще търсите съдействие от кредитни институции и хора, имащи по-големи възможности от вас. Категорични сте в намерението си да подобрите бита си.
15 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Можете да спечелите вниманието и готовността за съдействие и на най-търсените хора, ако проявите искрен интерес към тях. Всеки харесва човека, който му се възхищава. Ще спечелите приятели, ако правите за тях неща, които изискват време, енергия, безкористност и внимание, ако ги поздравявате сърдечно и с ентусиазъм. Бъдете целенасочени днес и ще успеете.
15 юли 2020
Последни новини