От х:

Днес в x:

12 °C

Временната шефка на европроектите и екологията в общината се провали на новия конкурс

Ръководителка на звеното, което отговоря за европроектите и съблюдава екологията в администрацията на Община Хасково отпадна още в първия кръг на конкурса за титуляр. Наталия Пачеманова, която понастоящем е директор с временен статут не е одобрена по документи тъй като не покрива минималното изискване за професионален опит, не отговаря и на минималните изисквания за образователно-квалификационна степен според заложените в конкурса условия за професионалното направление. Представената от нея диплома за преквалификация не е основание за придобиване на образователна степен или специалност, което е регламентирано в Закона за висшето образование, се посочва в аргументите на комисията, отговаряща за провеждането на конкурса, председателствана от зам.-кметът Мария Вълчева.

Пачеманова зае поста още преди местните избори през ноември, миналата година, от главния експерт Надежда Иванова, която също беше временно на поста, след напускането на титулярката Теодора Пехливанова.

Надежда Зарева-Ванчева е вторият от кандидатите, който отпада в началния етап на настоящия конкурс за директор на Дирекция “Европейски и национални програми и проекти, екология”. Тя не притежава изисквания професионален опит.

Едно oт изискванията в конкурса за нов директор е той да има 4 години професионален опит и да е магистър по икономика или право.

Единственият допуснат нататък в конкурса кандидат е Ваня Христова. Те ще се явява в следващия етап на тест.

Haskovo.net
 

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Не
  Неграмотници...
  15 -3
  16:50, 30 яну 2020
  Некоректно Ви е заглавието!
 • 2
  26 -2
  17:23, 30 яну 2020
  Пачеманката изпусна големите пари.
 • 3
  Ба
  БАЙ ДОБРИ
  27 -1
  18:48, 30 яну 2020
  Нямала диплома, може пък да е добра по душа.
 • 4
  Ня
  Някой
  13 -1
  19:21, 30 яну 2020
  Надежда Зарева, майко мила! Хубаво че са я шътнали з
 • 5
  Ек
  Еколог
  12 -2
  21:05, 30 яну 2020
  Е тая новина е толкова актуална, колкото преместването от единия крачол в другия!
 • 6
  Ма
  Манчо
  23 -1
  21:08, 30 яну 2020
  Така става когато се борят връзкари,а не професионалисти
 • 7
  Ам
  Американски ХуйГолям
  7 -5
  23:27, 30 яну 2020
  Що Мутрите и Бейовете не имигрират ?
  ....
  Ами Раята в Мутристана е търпелива и носи и на бой и на хххххх,
  А ако имигрират , понеже са много прости стават само за общи работници :))
 • 8
  Лу
  Лунапарк "Община Хасково"
  15 -1
  00:27, 31 яну 2020
  Лунапаркът отвори врати. Заработи въртележката. Пак ще гледаме сеир.
 • 9
  Му
  Мунчо
  10 -1
  07:27, 31 яну 2020
  Това с "единствения кандидат" вече задължително ли ще е ?Наложено от новото главпрокурорин ли ?
 • 10
  От
  отпаднал от всички конкурси
  24 -3
  07:57, 31 яну 2020
  Направени са такива условия за конкурс, че да отговаря един единствен кандидат. Защо например се иска точно 4 години стаж, а не 3 , 5 или 2? Защо точно магистър по икономика или право? Каква е връзката с екологията. защо не например и хидроинженерство или геодезия? И следвал тест? Кой как и с какво ще тества единствения кандидат? С електрошок ли? Вместо да нагласяват конкурси, да кажат на кого е човек назначеният, за да може после при евентуален провалда търсим отговорност от ментора.
  • 3 -2
   09:59, 31 яну 2020
   30 години не потърсихте отговорност за откраднатите десетки милиарди в пари и материални активи, сега сте щели да търсите такава от някаква патка и мишоците зад нея.

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
23 фев 2020
Последни новини