От х:

Днес в x:

Момче или момиче? Тези звезди не идентифицират децата си

    В последно време много известни личности започнаха да признават, че децата им са различни. Анджелина Джоли и Чарлийз Терон са само част от звездите, които говорят за различната сексуална ориентация на наследниците си или за това, че те не се идентифицират с рождения си пол.

    Безполова принадлежност или трансджендър. По този начин някои от известните наследници искат да бъдат описвани. Наскоро Анджелина Джоли сподели, че една от дъщерите ѝ е започнала терапия за промяна на пола. Според определенията, когато човек се определя като трансджендър означава, че тяхната идентичност не съвпада с рождения им пол.

    Хората, които не могат да се причислят нито към мъжете, нито към жените, често желаят обръщенията към тях да бъдат „те“ и „тях“. Освен Анджелина Джоли, в Холивуд има още 8 известни семейства, чиито деца спадат към графата „различни“.

    Чарлийз Терон

    Актрисата осиновява Джаксън през 2012 година. Първоначално детето беше представено на света като момче, но през 2019 година Терон обяви пред „Daily Mail“, че Джаксън вече е момиче. По-късно през годината актрисата сподели, че е много важно медиите да използват правилните определения за хората, които не се идентифицират с рождения си пол.

    „Мисля, че с годините ставаше все по-трудно за нас, когато хората пишеха за нея и използваха грешното лице. Смятам, че и аз говорех с медиите за нея грешно. Това наистина нарани чувствата ѝ. Не искам да бъда такава майка и затова казах това, което казах преди време“, заяви Терон.

    Дуейн Уейд и Габриел Юниън

    Бившият баскетболист Дуейн Уейд благодари на съпругата си затова, че тя е успяла да му помогне да приеме решението на 12-годишния им син да се идентифицира различно от рождения си пол. Зион, който беше обект на онлайн тормоз заради това, че на семейна снимка носи блуза до кръста и е с лакирани нокти.

    „Моята любов не може да бъде променена. Отговорностите ми не се променят. Това, което се промени, е това, че станах по-умен и разбрах много неща. Продължавам да се уча“, казва Уейд.

    Анджелина Джоли и Брад Пит

    Шайло, което е най-голямото биологично дете на актьорите Анджелина Джоли и Брад Пит, се ражда момиче. През 2014 година обаче бившите съпрузи съобщават на света, че детето им вече ще се казва Джон. Наследникът на Джоли и Пит отдавна носи костюми и други неопределящи пола дрехи. 

    Джон вече е започнал да приема мъжки хормони. В интервю Анджелина съобщава, че е трябвало да отреже косата на детето си, тъй като то не се е чувствало добре в своята кожа. 

    Синтия Никсън

    Актрисата от „Сексът и градът“ отправи послание в социалните мрежи към сина си Самюел, който е трансджендър. „Толкова съм горда от сина си Самюел Моузес, който завърши колеж този месец. Поздравявам го и всички като него на днешния ден“, написа Синтия Никсън в Инстаграм.

    През 2018 година тя даде интервю пред „US Weekly“, където говори за публичната реакция за снимката на сина й. „Бях шокирана от това как всички го приеха съвсем нормално. Това показва, че сме стигнали далеч за толкова малко време“. 

    Шер

    Чаз Боно е единственото дете на Сони Боно и Шер. Той се ражда на 4 март 1969 година като Частити Боно, но през 2008 година започва своята трансформация в мъж. През май 2010 година той официално променя пола и името си. Година по-късно се появява и документалният филм „Becoming Chaz“, който беше представен на филмовия фестивал в Сънданс.

    През 2013 година Шер говори в интервю за промяната на Чаз. Тя споделя пред „Mirror“, че трансформацията му ги е сближила още повече. „Загубата, която мислех, че ще чувствам, я няма въобще“. 

    Уорън Бийти и Анет Бенинг

    Синът на двамата актьори Стивън Бийти е трансджендър. Той се ражда като Катлийн Елизабет Бенинг-Бийти. През 2012 година обаче официално съобщи, че е сменила пола си. През 2016 година Уорън Бийти говори пред „Variety“ за детето си и неговото решение да се идентифицира по този начин. „Той е революционер, гений и мой герой“, казва носителят на „Оскар“.

    Анет Бенинг също не крие възхищението си от сина си Стивън. „Той успя да се справи с нещо, което е доста трудно, по един невероятен начин със стил и интелигентност“.

    Източник: tialoto.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини