От х:

Днес в x:

Министър Вълчев в Хасково: Преподаването на математика трябва да бъде променено

Изображение 1 от 6

  Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев проведе работна среща с кмета на община Хасково Станислав Дечев, съобщиха от местната администрация. В разговорите участваха областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, заместник-кметът Мария Вълчева, началникът на РУО Хасково Христина Боева.

  Днес 674 училища в 12 области в страната не провеждат учебен процес, заради грипната ваканция. Това ще затрудни учителите и учениците, защото ще трябва в оставащите седмици да компенсират пропуснатото. Но те ще преструктурират материала, ще могат да оформят оценките и не би трябвало да има проблем за завършване на първия учебен срок. Важно е преди всичко здравето на децата. То е на първо място и ние трябва да подходим с превантивни мерки, коментира в Хасково министър Красимир Вълчев.

  Хасково е 117 община, която посещава образователният министър. Той подчерта, че преподаването на математика трябва да бъде променено. Уменията по математика се изграждат с решаване на задачи. Не толкова заучаване на алгоритми, а трансформирането на знанията в практически умения ще бъде акцент в програмите по математика. Учителите трябва да имат повече свободни часове за решаване на задачи. Ще има промени и в характера на задачите, около 25 % в изпитните тестове ще бъдат с практически задачи, обясни още Красимир Вълчев.

  Кметът на община Хасково и министърът на образованието обсъдиха усилията на местната власт в подобряване на учебната инфраструктура в града и населените места. За спомен от Хасково министър Красимир Вълчев получи от кмета Станислав Дечев календар с автограф от емблемата на хасковския спорт Григор Димитров.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   ..
   ....
   33 -1
   12:46, 28 яну 2020
   То к'во да коментираш....
   • "Всяко дете по-тъпо от Вожда и Неговия Пророк"
   • Мг
    МГ
    5 0
    19:45, 28 яну 2020
    Приложната математика клони към ...програмиране....
  • 2
   Къ
   Кътев
   41 -2
   12:48, 28 яну 2020
   На този стол е стоял Иван Вазов, сега седи някакво нещо като калинка. Опростачването е голямо.
  • 3
   Ма
   Математик
   32 -1
   13:58, 28 яну 2020
   Практически задачи. Изключителна иновация, революционна. С 300 литра в секунда от една тръба, за колко време ще се напълни язовир Студена.
   • Кю
    Кюмуров
    10 0
    20:29, 28 яну 2020
    Практическа адача: Ако в яз Студена се вливат 1000 л , а Нено Димов разрешава източване на 2000 л, то след колко време пред министерството на строителството протестиращи ще пукнат главата на един полицай.
  • 4
   Ха
   Хахаха
   22 -1
   14:04, 28 яну 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Ва
    Вальо
    19 0
    14:58, 28 яну 2020
    В Харманлито така гледат.
   • Уф
    уф
    15 -1
    15:27, 28 яну 2020
    Тая девойка не е ли чувала, че фондьотена се слага и на врата, освен на лицето, особено когато е много по-тъмен от кожата.... Лицето й е като отрязано :)
  • 5
   Ро
   Росица Иванова
   21 0
   14:05, 28 яну 2020
   Най простите станаха първи ю бре . Христина. Станчева много си хубава когато мълчиш или те нема.
  • 6
   Уч
   Учител
   21 -1
   14:14, 28 яну 2020
   Тоя калъф не знае ли какви изисквания е подписал да се изискват от ученици и учители,че сега се сети ,че не се учи нормално.Няма какво да коментиран невежеството на тоя тъпак.Да се моли да го изберат за нов мандат и да си взема заплатката и си мисли ,че е нещо отрепка долна.Да дойде в училище да му обясня аз колко е бос и неук в това което трябва да се прави
  • 7
   Уч
   Ученик
   21 -2
   15:57, 28 яну 2020
   На снимките можем да видим как министъра и кмета се разхождат в центъра на градът, който гъмжи от хора! Някогашният сто хиляден град (100 000), след като го връхлетя демокрацията и капитализма се стопи на 20 000. На какво ли се дължи това ? Със сигурност това явление не е от много спокоен и уреден живот.
   • Ди
    Димитров
    0 -14
    18:32, 28 яну 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 8
   Ха
   Хасковлията
   19 -2
   16:09, 28 яну 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 9
   Ха
   Хасковлия
   6 0
   21:04, 28 яну 2020
   Само вечния Панайот чо го няма, ей не се пенсионира бе
  • 10
   Ма
   мастикаджия
   8 0
   21:40, 28 яну 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 07.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
  07 апр 2020
  Последни новини