От х:

Днес в x:

-2 °C

Министър Вълчев в Хасково: Преподаването на математика трябва да бъде променено

Изображение 1 от 6

  Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев проведе работна среща с кмета на община Хасково Станислав Дечев, съобщиха от местната администрация. В разговорите участваха областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, заместник-кметът Мария Вълчева, началникът на РУО Хасково Христина Боева.

  Днес 674 училища в 12 области в страната не провеждат учебен процес, заради грипната ваканция. Това ще затрудни учителите и учениците, защото ще трябва в оставащите седмици да компенсират пропуснатото. Но те ще преструктурират материала, ще могат да оформят оценките и не би трябвало да има проблем за завършване на първия учебен срок. Важно е преди всичко здравето на децата. То е на първо място и ние трябва да подходим с превантивни мерки, коментира в Хасково министър Красимир Вълчев.

  Хасково е 117 община, която посещава образователният министър. Той подчерта, че преподаването на математика трябва да бъде променено. Уменията по математика се изграждат с решаване на задачи. Не толкова заучаване на алгоритми, а трансформирането на знанията в практически умения ще бъде акцент в програмите по математика. Учителите трябва да имат повече свободни часове за решаване на задачи. Ще има промени и в характера на задачите, около 25 % в изпитните тестове ще бъдат с практически задачи, обясни още Красимир Вълчев.

  Кметът на община Хасково и министърът на образованието обсъдиха усилията на местната власт в подобряване на учебната инфраструктура в града и населените места. За спомен от Хасково министър Красимир Вълчев получи от кмета Станислав Дечев календар с автограф от емблемата на хасковския спорт Григор Димитров.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   ..
   ....
   33 -1
   12:46, 28 яну 2020
   То к'во да коментираш....
   • "Всяко дете по-тъпо от Вожда и Неговия Пророк"
   • Мг
    МГ
    5 0
    19:45, 28 яну 2020
    Приложната математика клони към ...програмиране....
  • 2
   Къ
   Кътев
   41 -2
   12:48, 28 яну 2020
   На този стол е стоял Иван Вазов, сега седи някакво нещо като калинка. Опростачването е голямо.
  • 3
   Ма
   Математик
   32 -1
   13:58, 28 яну 2020
   Практически задачи. Изключителна иновация, революционна. С 300 литра в секунда от една тръба, за колко време ще се напълни язовир Студена.
   • Кю
    Кюмуров
    10 0
    20:29, 28 яну 2020
    Практическа адача: Ако в яз Студена се вливат 1000 л , а Нено Димов разрешава източване на 2000 л, то след колко време пред министерството на строителството протестиращи ще пукнат главата на един полицай.
  • 4
   Ха
   Хахаха
   22 -1
   14:04, 28 яну 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Ва
    Вальо
    19 0
    14:58, 28 яну 2020
    В Харманлито така гледат.
   • Уф
    уф
    15 -1
    15:27, 28 яну 2020
    Тая девойка не е ли чувала, че фондьотена се слага и на врата, освен на лицето, особено когато е много по-тъмен от кожата.... Лицето й е като отрязано :)
  • 5
   Ро
   Росица Иванова
   21 0
   14:05, 28 яну 2020
   Най простите станаха първи ю бре . Христина. Станчева много си хубава когато мълчиш или те нема.
  • 6
   Уч
   Учител
   21 -1
   14:14, 28 яну 2020
   Тоя калъф не знае ли какви изисквания е подписал да се изискват от ученици и учители,че сега се сети ,че не се учи нормално.Няма какво да коментиран невежеството на тоя тъпак.Да се моли да го изберат за нов мандат и да си взема заплатката и си мисли ,че е нещо отрепка долна.Да дойде в училище да му обясня аз колко е бос и неук в това което трябва да се прави
  • 7
   Уч
   Ученик
   21 -2
   15:57, 28 яну 2020
   На снимките можем да видим как министъра и кмета се разхождат в центъра на градът, който гъмжи от хора! Някогашният сто хиляден град (100 000), след като го връхлетя демокрацията и капитализма се стопи на 20 000. На какво ли се дължи това ? Със сигурност това явление не е от много спокоен и уреден живот.
   • Ди
    Димитров
    0 -14
    18:32, 28 яну 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 8
   Ха
   Хасковлията
   19 -2
   16:09, 28 яну 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 9
   Ха
   Хасковлия
   6 0
   21:04, 28 яну 2020
   Само вечния Панайот чо го няма, ей не се пенсионира бе
  • 10
   Ма
   мастикаджия
   8 0
   21:40, 28 яну 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
  20 яну 2021
  Последни новини