От х:

Днес в x:

22 °C

МВР достави подновени документи във фирма, групови заявки и от училища

Изображение 1 от 4

  Служители на МВР-Хасково продължават кампанията за групово обслужване на работници във фирми, чиито документи изтичат през тази 2020 г. Днес мобилна група от сектор "Български документи за самоличност" достави готовите лични карти и задгранични паспорти на служители в хасковска фирма. Документите бяха заявени групово преди месец. Тогава служителите подадоха групово заявка за подмяна на документите си и бяха посетени от екип с мобилна биометрична станция. Днес работниците си получиха новите документи на място. Единствено заявените шофьорски книжки трябва да си ги вземат от гишетата в КАТ.

  От Областната дирекция на МВР съобщиха, че групови заявки за подмяна на лични документи са подадени от още две хасковски фирми и от две местни гимназии - ФСГ "Атанас Буров" и ПГТАТ "Н. Й. Вапцаров". Предстои училищата и дружествата да бъдат обслужени на място.

  Процедурата спестява време и не е необходимо хората да ходят до Паспортна служба. Това е част от услугата, улесняваща държавни и общински институции, кметства и групи граждани по места след предварителна заявка. Така хората са обслужени в работно време, без да посещават Паспортна служба или другите полицейски управления. ОД на МВР-Хасково разполага с 3 подобни мобилни станции на територията на областта.

  Граждани, които притежават валиден електронен подпис, могат да ползват и услугата издаване на лична карта и/или паспорт чрез електронните административни услуги и да ги подадат онлайн на адрес: https//e-uslugi.mvr.bg. По електронен път може да се подаде заявление за подмяна на повредена, унищожена, изгубена или открадната шофьорска книжка.

  В област Хасково за 2020 г. предстои подмяната на 89 300 лични документи, от които 36 900 са лични карти, 28 400 паспорта и 24 000 шофьорски книжки.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   То
   това е много интересно
   14 0
   11:57, 24 яну 2020
   Колко служители трябва да си сменят паспортите за да дойдат?
   • Хх
    Хххх
    1 -1
    19:34, 24 яну 2020
    Трима
  Последни новини