От х:

Днес в x:

4 °C

Хиляди килограми пипер и нар с пестициди влизат от Турция за Европа

27 118 кг пипер и нар с пестициди, внос от Турция, са спрени от инспекторите на Българската агенция по безопасност на храните само за първите три седмици на годината.

От Агенцията съобщиха, че това количество стоки с вредно съдържание са задържани при извършване на официален контрол на граничните контролни пунктове. Иззети са 13 618 кг пипер и 13 500 кг нар. В тях са открити остатъчни вещества от пестициди, установени след лабораторен анализ.

Иззетите количества зеленчук са унищожени, а нарът е върнат обратно в страната на произход.

Част от стоката е предназначена за страната, но голяма част от нея минава транзит през България към западните европейски държави.

На входа на България е първата цедка за неотговарящите на стандартите земеделски стоки, тъй като българската гранична зона с Турция е именно външна граница за ЕС.

Според митническите статистики камионите, натоварени с плодове и зеленчуци от Турция, минаващи през страната ни пътуват основно за Германия и Холандия.

И днес на ГКПП „Капитан Андреево“ трафика от камиони е солиден. За последните 24 часа в двете посоки през пункта са преминали 2109 товарни превозни средства. От тях 1001 са влезли в страната ни. Голяма част от камионите превозват именно плодове и зеленчуци. Около 25-30 % от входящия трафик от  Турция е на плодове и зеленчуци.

Haskovo.net
 

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ка
  Касабов
  5 0
  20:20, 22 яну 2020
  Гумите в бившото поделение в конуш също е внос .
 • 2
  Hi
  Hiho
  2 0
  21:28, 22 яну 2020
  Голяма стъргалка е този фито контрол там...
  • Ми
   Мими
   3 -2
   09:17, 23 яну 2020
   Затова цяла година ядохме вносни домати от Турция с пестициди, защо не бяха спрени на митницата.
 • 3
  Ми
  Минава
  4 0
  22:19, 22 яну 2020
  Минава де, защото има такива Доктори като Валери де изкарват по хилки на смяна
 • 4
  Ор
  Орфеец
  3 0
  09:14, 23 яну 2020
  Голяма работа са свършили. Това е товара на един камион. Отново гръмка статия за невежите читатели.

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
19 фев 2020
Последни новини