От х:

Днес в x:

4 °C

Хиляди килограми пипер и нар с пестициди влизат от Турция за Европа

27 118 кг пипер и нар с пестициди, внос от Турция, са спрени от инспекторите на Българската агенция по безопасност на храните само за първите три седмици на годината.

От Агенцията съобщиха, че това количество стоки с вредно съдържание са задържани при извършване на официален контрол на граничните контролни пунктове. Иззети са 13 618 кг пипер и 13 500 кг нар. В тях са открити остатъчни вещества от пестициди, установени след лабораторен анализ.

Иззетите количества зеленчук са унищожени, а нарът е върнат обратно в страната на произход.

Част от стоката е предназначена за страната, но голяма част от нея минава транзит през България към западните европейски държави.

На входа на България е първата цедка за неотговарящите на стандартите земеделски стоки, тъй като българската гранична зона с Турция е именно външна граница за ЕС.

Според митническите статистики камионите, натоварени с плодове и зеленчуци от Турция, минаващи през страната ни пътуват основно за Германия и Холандия.

И днес на ГКПП „Капитан Андреево“ трафика от камиони е солиден. За последните 24 часа в двете посоки през пункта са преминали 2109 товарни превозни средства. От тях 1001 са влезли в страната ни. Голяма част от камионите превозват именно плодове и зеленчуци. Около 25-30 % от входящия трафик от  Турция е на плодове и зеленчуци.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ка
  Касабов
  5 0
  20:20, 22 яну 2020
  Гумите в бившото поделение в конуш също е внос .
 • 2
  Hi
  Hiho
  2 0
  21:28, 22 яну 2020
  Голяма стъргалка е този фито контрол там...
  • Ми
   Мими
   3 -2
   09:17, 23 яну 2020
   Затова цяла година ядохме вносни домати от Турция с пестициди, защо не бяха спрени на митницата.
 • 3
  Ми
  Минава
  4 0
  22:19, 22 яну 2020
  Минава де, защото има такива Доктори като Валери де изкарват по хилки на смяна
 • 4
  Ор
  Орфеец
  3 0
  09:14, 23 яну 2020
  Голяма работа са свършили. Това е товара на един камион. Отново гръмка статия за невежите читатели.

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви един динамичен ден, изпълнен с много предизвикателства и немалко успехи. Имате шанса да стигнете до задоволително ниво на делата си, особено на най-важните за вас. Направете всичко възможно да спазите обещанията, дадени на близки хора.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дайте най-доброто от себе си и станете по-отзивчиви към хората край вас, това ще ви спечели симпатиите им. Предстои ви важен и добре платен ангажимент, чието успешно осъществяване ще повиши и финансите ви. Не смесвайте разума с чувствата, за да не стигнете до нежелани ситуации.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Търсите поле за изява, но това което ви се предлага не ви удовлетворява. По този начин само затваряте пътищата си за развитие и едва ли ще останете доволни от резултата. Разширете контактите си, потърсете нови начини за реализация, но в никакъв случай не спирайте на едно място. Скоро ще усетите положителната промяна.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Любовта ще озари живота ви и ще се увеличат възможностите ви за успешно приложение на вашия професионализъм.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не бъдете безучастни и ще намерите своето място, ако сте без работа. В бизнеса нещата стоят по-различно, не всичко ще зависи от личното ви желание и усилия. Въпреки трудностите ще имате своите успехи днес. Тревожещ ви здравословен проблем ще отшуми. Активността ви в тази посока е дало добри резултати.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Получено възнаграждение за работата ви през последните дни ще направи деня ви по-спокоен, ще подобри настроението и семейния ви бюджет. Други ще стартират нов проект, с което отговорности им ще нараснат, но добре сте преценили всичко. Пропорционално на усилията ви ще бъде и заплащането.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Влагайте въображение във всичко, което правите през деня. Скъсайте с традиционното, ако имате по-добро предложение. Никъде не е казано, че една работа не може да се свърши и по-добре. Ако резултата е същия или по-добър, значи сте се справили чудесно. Никога не е късно да експериментирате. Подходете непретенциозно, за да не съжалявате, ако не сполучите. Не забравяйте да се усмихвате и със сдържано поведение вървете напред.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съобразявайте се с обстоятелствата днес повече от обикновено и няма да сгрешите. Ще повишите интереса си към конкретна сделка или сфера, която ви привлича с перспективите си. Готовността ви за действие ще привлече на ваша страна хора, имащи позиции там и това ще ви носи предимства.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпитвате известни колебания относно личен въпрос днес. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек на когото бихте могли да се доверите, затова не се притеснявайте да го сторите. За предпочитане е да си останете у дома вечерта и да си починете добре.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Жадувате за повече спокойствие и скоро ще го имате. Владеете положението и ще приключите с ангажиментите си в рамките на деня. Атмосферата на дома ще ви помогне да се отпуснете. Доволни ще бъдете и от жеста на някого, ще ви изненада приятно. Почивните дни обещават да са без сътресения.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се справите отлично със задълженията си и ще постигнете споразумения, от които тепърва ще черпите дивиденти. Запазете спокойствие, ако ви се налага да общувате с административните органи. Самотните ще срещнат интересен партньор и ще изпитат вълнуващи емоции. Пожелайте си нещо хубаво.
01 апр 2020
Последни новини