От х:

Днес в x:

16 °C

Хиляди килограми пипер и нар с пестициди влизат от Турция за Европа

27 118 кг пипер и нар с пестициди, внос от Турция, са спрени от инспекторите на Българската агенция по безопасност на храните само за първите три седмици на годината.

От Агенцията съобщиха, че това количество стоки с вредно съдържание са задържани при извършване на официален контрол на граничните контролни пунктове. Иззети са 13 618 кг пипер и 13 500 кг нар. В тях са открити остатъчни вещества от пестициди, установени след лабораторен анализ.

Иззетите количества зеленчук са унищожени, а нарът е върнат обратно в страната на произход.

Част от стоката е предназначена за страната, но голяма част от нея минава транзит през България към западните европейски държави.

На входа на България е първата цедка за неотговарящите на стандартите земеделски стоки, тъй като българската гранична зона с Турция е именно външна граница за ЕС.

Според митническите статистики камионите, натоварени с плодове и зеленчуци от Турция, минаващи през страната ни пътуват основно за Германия и Холандия.

И днес на ГКПП „Капитан Андреево“ трафика от камиони е солиден. За последните 24 часа в двете посоки през пункта са преминали 2109 товарни превозни средства. От тях 1001 са влезли в страната ни. Голяма част от камионите превозват именно плодове и зеленчуци. Около 25-30 % от входящия трафик от  Турция е на плодове и зеленчуци.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ка
  Касабов
  5 0
  20:20, 22 яну 2020
  Гумите в бившото поделение в конуш също е внос .
 • 2
  Hi
  Hiho
  2 0
  21:28, 22 яну 2020
  Голяма стъргалка е този фито контрол там...
  • Ми
   Мими
   3 -2
   09:17, 23 яну 2020
   Затова цяла година ядохме вносни домати от Турция с пестициди, защо не бяха спрени на митницата.
 • 3
  Ми
  Минава
  4 0
  22:19, 22 яну 2020
  Минава де, защото има такива Доктори като Валери де изкарват по хилки на смяна
 • 4
  Ор
  Орфеец
  3 0
  09:14, 23 яну 2020
  Голяма работа са свършили. Това е товара на един камион. Отново гръмка статия за невежите читатели.

Хороскоп за 11.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
11 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
11 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
11 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
11 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
11 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
11 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
11 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
11 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
11 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
11 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
11 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
11 юли 2020
Последни новини