От х:

Днес в x:

32 °C

Благотворителен мартенски базар в Областна администрация -Хасково за Михаела

С настъпването на пролетта и на един от любимите празници на малки и големи - Баба Марта, областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова организира Благотворителен мартенски базар. Каузата, която  ще бъде подкрепена, е в помощ на 7-годишната Михаела от Димитровград, болна от Сарком на Юинг. Михаела се нуждае от спешна имунотерапия, която се състои от 6 курса на лечение, за които са необходими 24 флакона с терапия, като всеки флакон струва 15 000 евро.

Всички училища от Хасковска област са поканени да се включат в кампанията и да помогнат на Михаела като изработят мартеници, които да бъдат продавани благотворително на 26, 27 и 28 февруари във фоайето на областна администрация-Хасково. Събраните средства по време на базара ще се предоставят за лечението на детето.

„Всички си купуваме и подаряваме мартеници. Това е една прекрасна българска традиция, която носи пожелание за здраве и плодородие. Нека тази година мартениците, които ще подарим, да бъдат, освен любим обичай, и истинска помощ за Михаела“ - заяви д-р Здравкова. Тя обяви, че от днес в сградата на областна администрация има и поставена кутия за събирани на средства в полза на Мишето.

Областният управител адмирира всички инициативи, които се провеждат в помощ на Михаела. Тя призова повече хора да се включат в благотворителния концерт „#Аз#съм#Михаела“ на 23 януари в спортна зала „Младост“, Димитровград. В него безвъзмездно участие ще вземат изпълнители от цялата страна. Непосредствено преди концерта ще се проведе и благотворителен базар, който ще бъде разположен във фоайето на димитровградската спортна зала.

Родителите на Михаела уведомяват, че вече са събрани средствата за първия курс на лечение, но имунотерапията се прави през 20 дни и затова няма много време за набиране на средствата, нужни за спасяването на нейния живот.

Нека да се обединим за бъдещето на Михаела в Helpkarma

https://bg.helpkarma.com/campaign/badeshte-za-mihaela-983

и по Дарителската сметка:

Уни кредит Булбанк :

Титуляр : Михаела Венциславова Ангелова

BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Гю
  Гюро
  12 -3
  12:28, 22 яну 2020
  Предлагам инициатива:
  Всички хрантутници на държавната ясла да дарят заплатите си за лечението на Михаела, а областната управителка да организира събиране на капачки, продажба на мартенички, концерти, благотворителни базари, волни пожертвования и пр. инициативи, с които да набере средства за заплащане на горе упоменатия персонал. И колкото пари се съберат, толкова да им разпредели.
 • 2
  Пр
  профанизация
  10 -4
  14:34, 22 яну 2020
  Нищо против идеята, но областна администрация се превърна в НПО, изложбена зала, и плацдарм за всякакви инициативки колкото да се врем пред камерите. Защо като представител на държавата областната управителка не инициира промени в законодателството така щото да не се налага събиране на капачки за болни дечица. Или пък за такива цели да си дарят заплатите тъпите депутати и некадърните държавни служители
  • Бу
   Булгар Булгар
   2 -3
   16:47, 22 яну 2020
   Защото уважаеми благотворителността е традиция и навик в развитите общества,така се прави навсякъде. Навсякъде има хора, които се нуждая от пари за лечение, образование, подкрепа. Разликата е, че в България благотворителността се смята за слабост, както си личи от горния коментар.
 • 3
  Града няма вода за пиене - това са всеки месец поне 30-40 лева благотворителност от всяко
  семейство за мутрите и бейовете
  ....
  Ами вземете направете едно благотворително копане на кладенци за Вода, Ма булка :))
  ...
  Въпрос ,
  Задайте си въпроса ,
  Какво биха могли да работят при нас на Запад Хасковските управници , мутри и бейове ? - нали са образовани ???
 • 4
  Робе, ти от Перник що пишеш в хасковски медии.

Хороскоп за 12.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да липсват проблеми на работното място, но ще се справяте с тях в движение. Ще запазите позициите си независимо от трудностите. Някои ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си. Възможно е умората и стреса ще предизвикат нервни емоции.
12 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Получаваната от вас енергия ще ви направи активни и с желание за развлечения. Някои ще пътуват до интересни места. Потърсете вината за влошените ви отношения с някого и в себе си. Има какво да се желае в тази посока. Пазете се от закостенели предубеждения, станете по-отворени за новостите в живота ви.
12 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Погрижили сте се програмата ви за днес да обхване всички приоритетни задачи и ще я следвате, отговорно и без излишни емоции. Специално внимание в нея е отделено на чуждестранните партньори, бизнесът ви с тях има добри перспективи. Добрите ви мисли и настроение ще влияе благотворно на околните.
12 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Старайте се да бъдете обективни, когато близките търсят мнението ви, а не просто да налагате възгледите си. Обзети сте от съмнения относно работата си, но те са неоснователни. Опитайте се да си починете и да се отърсите от напрежението.
12 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
12 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Възможни са затруднения в изпълнение на бизнес-ангажиментите ви днес, но не прехвърляйте вината върху другите. Достойнството ви изисква на първо място да се съобразите със ситуацията и да действате според нея, като разбира се, не пренебрегвате и интересите си. Търсещите работа ще получат информация за интересуваща ги желана позиция.
12 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
12 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка.
12 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Завиден ентусиазъм за работа имате днес. Вие сте инициатор на доста начинания, които обаче изискват пълното ви отдаване. За част от вас концентрацията е нещо крайно необходимо. Вие я компенсирате с пъстър емоционален живот.
12 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждаете се от подкрепа, за това се обърнете към хора, имащи власт и сила да ви помогнат. Добрите ви страни ще насочат мислите ви в подходяща посока и няма да таите омраза или други недобри чувства в себе си. Вечерта ще научите интересна и вълнуваща новина. Дамите ще се стараят повече с външния си вид.
12 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поемате изпълнението на определен проект днес, който ще ви открие неподозирани възможности за в бъдеще. Добре ще е ако още от сега се замислите за нещата, които бихте могли да свършите. Не сте доволни от взаимоотношенията си с близък човек, но най-добре ще е да вземете нещата в свои ръце, вместо да чакате да се оправят от само себе си.
12 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще ви се наложи да бъдете внимателни в работата си, ако искате да постигнете добри резултати. Попадате в деликатна ситуация и положението ви ще зависи от начина по който успеете да реагирате. Доверете се на интуицията си и можете да разчитате на успешни действия. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което ви е убягвало досега.
12 авг 2020
Последни новини