От х:

Днес в x:

-2 °C

Благотворителен мартенски базар в Областна администрация -Хасково за Михаела

С настъпването на пролетта и на един от любимите празници на малки и големи - Баба Марта, областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова организира Благотворителен мартенски базар. Каузата, която  ще бъде подкрепена, е в помощ на 7-годишната Михаела от Димитровград, болна от Сарком на Юинг. Михаела се нуждае от спешна имунотерапия, която се състои от 6 курса на лечение, за които са необходими 24 флакона с терапия, като всеки флакон струва 15 000 евро.

Всички училища от Хасковска област са поканени да се включат в кампанията и да помогнат на Михаела като изработят мартеници, които да бъдат продавани благотворително на 26, 27 и 28 февруари във фоайето на областна администрация-Хасково. Събраните средства по време на базара ще се предоставят за лечението на детето.

„Всички си купуваме и подаряваме мартеници. Това е една прекрасна българска традиция, която носи пожелание за здраве и плодородие. Нека тази година мартениците, които ще подарим, да бъдат, освен любим обичай, и истинска помощ за Михаела“ - заяви д-р Здравкова. Тя обяви, че от днес в сградата на областна администрация има и поставена кутия за събирани на средства в полза на Мишето.

Областният управител адмирира всички инициативи, които се провеждат в помощ на Михаела. Тя призова повече хора да се включат в благотворителния концерт „#Аз#съм#Михаела“ на 23 януари в спортна зала „Младост“, Димитровград. В него безвъзмездно участие ще вземат изпълнители от цялата страна. Непосредствено преди концерта ще се проведе и благотворителен базар, който ще бъде разположен във фоайето на димитровградската спортна зала.

Родителите на Михаела уведомяват, че вече са събрани средствата за първия курс на лечение, но имунотерапията се прави през 20 дни и затова няма много време за набиране на средствата, нужни за спасяването на нейния живот.

Нека да се обединим за бъдещето на Михаела в Helpkarma

https://bg.helpkarma.com/campaign/badeshte-za-mihaela-983

и по Дарителската сметка:

Уни кредит Булбанк :

Титуляр : Михаела Венциславова Ангелова

BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Гю
  Гюро
  12 -3
  12:28, 22 яну 2020
  Предлагам инициатива:
  Всички хрантутници на държавната ясла да дарят заплатите си за лечението на Михаела, а областната управителка да организира събиране на капачки, продажба на мартенички, концерти, благотворителни базари, волни пожертвования и пр. инициативи, с които да набере средства за заплащане на горе упоменатия персонал. И колкото пари се съберат, толкова да им разпредели.
 • 2
  Пр
  профанизация
  10 -4
  14:34, 22 яну 2020
  Нищо против идеята, но областна администрация се превърна в НПО, изложбена зала, и плацдарм за всякакви инициативки колкото да се врем пред камерите. Защо като представител на държавата областната управителка не инициира промени в законодателството така щото да не се налага събиране на капачки за болни дечица. Или пък за такива цели да си дарят заплатите тъпите депутати и некадърните държавни служители
  • Бу
   Булгар Булгар
   2 -3
   16:47, 22 яну 2020
   Защото уважаеми благотворителността е традиция и навик в развитите общества,така се прави навсякъде. Навсякъде има хора, които се нуждая от пари за лечение, образование, подкрепа. Разликата е, че в България благотворителността се смята за слабост, както си личи от горния коментар.
 • 3
  Града няма вода за пиене - това са всеки месец поне 30-40 лева благотворителност от всяко
  семейство за мутрите и бейовете
  ....
  Ами вземете направете едно благотворително копане на кладенци за Вода, Ма булка :))
  ...
  Въпрос ,
  Задайте си въпроса ,
  Какво биха могли да работят при нас на Запад Хасковските управници , мутри и бейове ? - нали са образовани ???
 • 4
  Робе, ти от Перник що пишеш в хасковски медии.

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
29 ное 2020
Последни новини