От х:

Днес в x:

12 °C

Благотворителен мартенски базар в Областна администрация -Хасково за Михаела

С настъпването на пролетта и на един от любимите празници на малки и големи - Баба Марта, областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова организира Благотворителен мартенски базар. Каузата, която  ще бъде подкрепена, е в помощ на 7-годишната Михаела от Димитровград, болна от Сарком на Юинг. Михаела се нуждае от спешна имунотерапия, която се състои от 6 курса на лечение, за които са необходими 24 флакона с терапия, като всеки флакон струва 15 000 евро.

Всички училища от Хасковска област са поканени да се включат в кампанията и да помогнат на Михаела като изработят мартеници, които да бъдат продавани благотворително на 26, 27 и 28 февруари във фоайето на областна администрация-Хасково. Събраните средства по време на базара ще се предоставят за лечението на детето.

„Всички си купуваме и подаряваме мартеници. Това е една прекрасна българска традиция, която носи пожелание за здраве и плодородие. Нека тази година мартениците, които ще подарим, да бъдат, освен любим обичай, и истинска помощ за Михаела“ - заяви д-р Здравкова. Тя обяви, че от днес в сградата на областна администрация има и поставена кутия за събирани на средства в полза на Мишето.

Областният управител адмирира всички инициативи, които се провеждат в помощ на Михаела. Тя призова повече хора да се включат в благотворителния концерт „#Аз#съм#Михаела“ на 23 януари в спортна зала „Младост“, Димитровград. В него безвъзмездно участие ще вземат изпълнители от цялата страна. Непосредствено преди концерта ще се проведе и благотворителен базар, който ще бъде разположен във фоайето на димитровградската спортна зала.

Родителите на Михаела уведомяват, че вече са събрани средствата за първия курс на лечение, но имунотерапията се прави през 20 дни и затова няма много време за набиране на средствата, нужни за спасяването на нейния живот.

Нека да се обединим за бъдещето на Михаела в Helpkarma

https://bg.helpkarma.com/campaign/badeshte-za-mihaela-983

и по Дарителската сметка:

Уни кредит Булбанк :

Титуляр : Михаела Венциславова Ангелова

BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Гю
  Гюро
  12 -3
  12:28, 22 яну 2020
  Предлагам инициатива:
  Всички хрантутници на държавната ясла да дарят заплатите си за лечението на Михаела, а областната управителка да организира събиране на капачки, продажба на мартенички, концерти, благотворителни базари, волни пожертвования и пр. инициативи, с които да набере средства за заплащане на горе упоменатия персонал. И колкото пари се съберат, толкова да им разпредели.
 • 2
  Пр
  профанизация
  10 -4
  14:34, 22 яну 2020
  Нищо против идеята, но областна администрация се превърна в НПО, изложбена зала, и плацдарм за всякакви инициативки колкото да се врем пред камерите. Защо като представител на държавата областната управителка не инициира промени в законодателството така щото да не се налага събиране на капачки за болни дечица. Или пък за такива цели да си дарят заплатите тъпите депутати и некадърните държавни служители
  • Бу
   Булгар Булгар
   2 -3
   16:47, 22 яну 2020
   Защото уважаеми благотворителността е традиция и навик в развитите общества,така се прави навсякъде. Навсякъде има хора, които се нуждая от пари за лечение, образование, подкрепа. Разликата е, че в България благотворителността се смята за слабост, както си личи от горния коментар.
 • 3
  Града няма вода за пиене - това са всеки месец поне 30-40 лева благотворителност от всяко
  семейство за мутрите и бейовете
  ....
  Ами вземете направете едно благотворително копане на кладенци за Вода, Ма булка :))
  ...
  Въпрос ,
  Задайте си въпроса ,
  Какво биха могли да работят при нас на Запад Хасковските управници , мутри и бейове ? - нали са образовани ???
 • 4
  Робе, ти от Перник що пишеш в хасковски медии.

Хороскоп за 24.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работната ви заетост ще ви носи добри финансови удовлетворения. Помислете преди да вземете важно решение. Не трябва да бързате, има неща, за които е нужно време за да оцените правилно. Ако се нуждаете от духовна подкрепа, имате от кого да я получите. Близките ви също ще помогнат да се разтоварите.
24 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден е подходящ за подписване на договори и на всякакъв вид споразумения. Възможно е да се появят непредвидени ангажименти, но едва ли има нещо, с което не можете да се справите. Поемете семейния бюджет в свои ръце и не допускайте близките ви да правят необмислени разходи. Вие сте тези, които най-добре биха се справили с тази задача.
24 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предлага ви се чудесна възможност да приложите вашия богат житейски опит. В служебен план нещата ще се развият неочаквано добре, дори за самите вас, ако съумеете да запазите присъствие на духа и способност да се съсредоточите върху най-главното. Проявете повече разум и търпение към провокациите, отнасящи се до законността и реда.
24 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате добри усещания за бъдещето си и интуицията ви подсказва, че сте на прав път. Така е. Днешните доказателства в тяхна подкрепа ще повишат самочувствието ви. Делово предложение ще ви ентусиазира с изгодните за вас перспективи. Не оставяйте партньора си да гадае за намеренията ви, споделете ги и заедно ще ви бъде по-лесно да ги реализирате.
24 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С решаването на професионални и делови въпроси ще започнете деня си, оставяйки личните за по-късно. В плановете ви влизат и нови начинания, остава да изберете подходящия момент за стартирането им. Влагайки старание и разум, ще привличате на своя страна и силните на деня, което ще ускори успеха ви.
24 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде натоварен, но и успешен. На моменти ще се осланяте на доброто си впечатление, което оставяте у другите и няма да сгрешите. Ще получите добри новини, свързани с бизнеса и това допълнително ще ви активизира. Ще ускорите намирането на необходимите средства за финансиране на бъдещ проект.
24 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятна среща ви очаква днес. Споделяте неща, които ви вълнуват от доста време и получавате ценни съвети. Всичко това ще ви подейства наистина разтоварващо. Постарайте се да свършите плановете си за деня, за да сте удовлетворени от себе си.
24 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят няма да бъде особено добър за тези, които страдат от хронични заболявания. Вземете нужните превантивни мерки навреме. Не се изкушавайте да съветвате когото и да било. Самочувствието ви е подплатено, но е много вероятно да подведете някой важен за вас човек. Просто има неща, които всеки сам трябва да реши за себе си.
24 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делово ще пристъпите към изпълнение на предстоящите си задачи и без да губите време в излишни приказки ще се включите във времето. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, покажете им, че вярвате в тях, като не изтъквате непрекъснато заслугите си. От умението ви да работите в екип ще зависят и резултатите ви.
24 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно за вас ще се развиват деловите ви ангажименти. Ще сложите край на работен проект и удовлетворени от резултатите ще се устремите към нов. Концентрирайте се над главното, проникнете в същината на нещата и на практика ще претворите замисленото. Няма да ви липсва и напрежение, но вие сте свикнали.
24 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да измислите стратегия за действие по важен за вас въпрос, тъй като обичайните ви ходове ще се окажат недостатъчни. Бъдете отворени към чужди идеи, тъй като това е начинът да намерите най-подходящата за вас. Флирт на работното място ще ви разконцентрира от работата ви, а това не е желателно. Не бягайте от отговорностите си.
24 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
24 фев 2020
Последни новини