От х:

Днес в x:

Нов старт на играта за любителите на пътешествия в Хасково

Изображение 1 от 2

    Любопитните и любознателните „ловци“ на пътешествия от Хасковски регион отново ще имат шанс да се забавляват, да откриват нови и интересни места и да разкриват интересни факти за своя край. Тази възможност ще им даде играта ,,Опознай родния край‘‘, която Турисистически информационен център-Хасково рестартира през тази година.

    В пътешественическата карта на играта са включени 56 атрактивни туристически забележителности от региона на Хасково и Източни Родопи. За включване в опознавателното приключение е необходимо 15 от обектите, обозначени на картата да бъдат посетени и на нея да бъдат нанесени печатите с логото им. Сред тях са най-високият монумент на Богородица в света, който се намира в Хасково, Природо-защитен център „Източни Родопи“ в Маджарово, Тракийската куполна гробница край свиленградското село Мезек, връх Аида, Светилището на нимфите и Афродита, Димитровградско, един от включените обекти от Ивайловградско е античната вила “Армира“.

    За всички, които ще се включат в тура ТИЦ – Хасково е изработил специална значка с която ще имат възможност да участват в томболата за големите награди „Опознай Родния Край – Хасково“, която по традиция се завърта по време на празниците на града през септември.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ла
      ламбо
      2 0
      15:04, 22 яну 2020
      А който не е чувал за тази игра,как да се запознае с детайлите-от статията Ви нищо не става ясно.Разяснете!Как човек може да се включи?От къде се взема тази карта?и т.н.
      • Ха
        Хасковлия
        0 0
        15:46, 22 яну 2020
        Отиваш в ТИЦ(Туристически информационен център) - Хасково и оттам ще ти разяснят предполагам. Намира се над НАП в началото на бул. Раковски
    • 2
      Шо
      Шорош
      1 0
      17:05, 22 яну 2020
      Дали в този център са чували за Александровска гробница.
    Последни новини