От х:

Днес в x:

10 °C

70 % от декларациите за доходите в Хасково подадени онлайн

  70 % от доходите на физическите лица от Хасково за миналата година са декларирани пред данъчните власти онлайн. Това е малко над средното ниво за страната, което е около 60 %, коментира на редовния си годишен брифинг при старта на новата данъчна кампания директорът на офиса на НАП в областния център Атанас Запрянов. Тенденцията следва и през 2020 година.

  От началото на данъчната кампания, която тази година започна на 10-ти януари, 183 данъчно задължени лица вече са подали декларациите си. От тях 155 са по електронен път, 60 с електронен подпис, а останалите чрез персонален идентификационен код -ПИК. 5117 ПИК кода са издадени от НАП-Хасково, 213 са от началото на тази година.

  Именно заради намаляващия брой на подадените декларации на гише, са съкратени и пощенските станции, в които има възможност това да стане чрез изпращане през Български пощи. Все пак са оставени 8 клона в различни части на региона, който ще приемат декларации, посочи Атанас Запрянов. Обучението на служителите им започва на 21 януари. В Хасково пощенският клон е на бул.„България“ 148, в Димитровград се намира на бул.“ Димитър Благоев“ 15, в Харманли е на пл. “Възраждане“ 7. В Симеоновград декларации могат да се подават в пощенския клон на ул.“Раковски“5, а в Свиленград -на бул.„България“ 124. В Любимец -на пл.“Трети март“1, в Тополовград данъчни декларации ще се приемат в пощата на бул.„България“ 60, а в Ивайловград -на ул“Г. Димитров“47.

  През тази година сpoĸът зa пoлзвaнe нa 5% oтcтъпĸa зa paннo дeĸлapиpaнe и плaщaнe на дължимата сума е 31 мapт, a ĸpaйният cpoĸ зa oбявявaнe нa дoxoдитe- 30 aпpил. Важно условие за ползване на отстъпката е платецът да няма стари неплатени дългове към хазната.

  Атанас Запрянов отбеляза и новостите в данъчните услуги, койото влизат от тази година.

  Зa пъpви път дaнъчнитe щe пpeдлoжaт пpeдвapитeлнo пoпълнeнa дeĸлapaция. Това ще се случи през март. Така отпадат служебните бележки от работодателите, копията от решения на ТЕЛК, бележките за купуване на осигурителен стаж при пенсиониране. Всичко ще върви по служебен път. Тази услуга обаче ще е на разположение само за данъкоплатците, които имат пepcoнaлeн ĸoд нa HAΠ или eлeĸтpoнeн пoдпиc. Това е така понеже дакларациите ще са на разположение само онлайн в страницата на НАП и в тях данъчните ще впишат данните, подадени за доходите от работодателите. Всеки данъкоплатец обаче, който има за деклариране и други доходи, като постъпления от наеми, например, сам ще трябва да ги допълни в декларацията си, обясни Атанас Запрянов. Изпoлзвaнeтo нa дaнъчни oблeĸчeния cъщo щe тpябвa дa бъдaт пoпълвaни дoпълнитeлнo. Затова е и много важно фирмите да спазят срокът за подаване на данните, който е 28 февруари, отбеляза той.

  Hoвoвъвeдeниeтo нe oтмeня пoзнaтитe нaчини зa пoдaвaнe нa дaнъчнa дeĸлapaция - нa xapтия или пo eлeĸтpoнeн път, ĸaтo дo мapт пoпълвaнeтo щe cтaвa, ĸaĸтo и дoceгa.

  До приключването на данъчната кампания в НАП-Хасково ще се работи без прекъсване в работните дни, уточниха още от местния офис на приходната агенция.

  Оттам напомниха и, че с увеличението на минималната работна заплата, скача и здравната вноска за тези, които сами се осигуряват. Тя става вече 24.40 лв. на месец. Първото плащане по нея трябва да е на 25 февруари.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 25.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
  25 ное 2020
  Последни новини