От х:

Днес в x:

5 °C

Приемат документи за финансиране на ин витро процедури на двойки от Хасковско

  От утре - Деня на родилната помощ започва приемът на документи за кандидатстване на двойки с репродуктивни проблеми от кампанията "За повече деца в България".

  Процедурата за кандидатстване е отворена за двойки от Хасковска област, отговарящи на изискванията, зададени по предварителен регламент. Това обяви днес областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

  Желаещите да получат финансиране за ин витро процедури могат да подадат заявление в рамките на месец в сайта на „Искам бебе“.

  Благородната кауза „За повече деца в България“ се провежда за трета поредна година в партньорство на областния управител на Хасково и Фондация „Искам бебе“ и се утвърждава като традиция за областта. Д-р Стефка Здравкова благодари на десетките ученици и техните учители, и на стотиците жители на областта, благодарение на които, по време на благотворителните коледни инциативи, тази година за каузата „За повече деца в България“ бяха събрани 9 313 лв.

  Процедурата за кандидатстването стартира в Деня на родилната помощ и ще продължи до 21 февруари 2020 г. Датата е символична за всяко семейство и е избрана с пожелание да донесе късмет на двойки и още догодина да празнуват Бабинден със своите акушерки, каза д-р Здравкова.

  На 4 март в присъствието на нотриус и представител на фондация „Искам бебе“, чрез жребий ще бъдат изтеглени две двойки. Те ще разделят по 4500 лв., а останалите 313 лв. ще бъдат прехвърлени за следващата година. Кандидатстващите двойки трябва да отговарят на следните критерии, определени от „Искам бебе“:

  - Кандидатстващата двойка да са български граждани, притежаващи постоянен и/или настоящ адрес на територията на област Хасково за последните две години, преди датата на кандидатстване по съвместната инициатива на Областна администрация Хасково и Фондация „Искам бебе” – „За повече деца в България“.

  - Кандидатите да не са поставени под запрещение, както и не са в кръвно родство по права линия или по съребрена линия до четвърта степен помежду си.

  - Възраст на жената: от 20 г. до 43 г., ако извършва процедура със собствен генетичен материал и до 45 г. с донорски генетичен материал

  - Налице е доказана причина за стерилитет - тубарен фактор, намален брой сперматозоиди и др. доказани с медицински документи

  - Двойката е кандидатствала и изчерпала четири ин витро процедури, финансирани от държавата чрез Център за асистирана репродукция (ЦАР);

  - Двойката не подлежи на финансиране от Центъра за асистирана репродукция (ЦАР)

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   А
   А
   19 -5
   16:19, 20 яну 2020
   Нужна ли е хвалба и по този въпрос?
   • До
    Добре де, ама
    12 -1
    06:04, 21 яну 2020
    Нещо за водата да кажат тия двамата, за състоянието на язовирите, за мръсния въздух, аман от герберастки популисти …
  • 2
   Кс
   Ксс
   33 -9
   16:35, 20 яну 2020
   Ей карикатурите.Абе скрийте се бе неграмотници гербаджийски.
  • 3
   Из
   Изпатил
   24 -4
   16:37, 20 яну 2020
   Малаче пази се от лелите , младо яре си още.
   • Ба
    бай Шиле
    17 -4
    18:36, 20 яну 2020
    Особено от лелята с черният маникюр.
  • 4
   знае как се осеменяват крави :))
  • 5
   Ме
   Механджия
   14 -14
   18:28, 20 яну 2020
   Много гнусни коментари пишете бе. Тази кампания и тези средства може да са последният шанс за някоя двойка. Не бъдете такива злобари!
   • В Унгария от 1 ви Януари Ин-витрото
    е безплатно.
    Кабинета изкупи 5 частни клиники и ги направи държавни
    за да увеличи раждаемостта
    .....
    Защо в Мутристана не направите това
   • De
    Detroit
    3 0
    11:41, 21 яну 2020
    Не го правят, защото са таковани в главите.
  • 6
   Бо
   Бондьо
   24 -4
   19:14, 20 яну 2020
   Аз смятам, че тези новини са някаква подигравка. Че в 21 век в тази тотално застаряваща и обезлюдена нация, това са програми, които трябва да са задължителни и постоянни, като метенето на тротоара от еко прогрес и събирането на боклука. Не може да бъде новина- "днес изметохме тротоара". Това ви е работата и не очаквайте всяка вечер някой да ви аплодира.
  • 7
   Си
   сигурно
   14 -3
   20:30, 20 яну 2020
   са продали капачките. народа не е прост. той е хипер прост
  • 8
   Дано ви се върне всичката злоба която изливате тук... Виж коментара
   • Чи
    читател
    10 -4
    22:23, 20 яну 2020
    Злобно докторче, как са рушветите ?
  • 9
   Гр
   гримьор
   9 0
   09:10, 21 яну 2020
   червило кога?
   • Ес
    естет
    5 0
    11:44, 21 яну 2020
    Червилото е на другите устни.
  • 10
   Ха
   Хаха
   3 0
   09:45, 21 яну 2020
   Тъп сайт
  • 11
   Ха
   Хаха
   7 0
   09:46, 21 яну 2020
   Тази е докторка, колкото този до нея е мъж...
  • 12
   Ku
   Kurec
   5 0
   10:31, 21 яну 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 26.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  26 фев 2020
  Последни новини