От х:

Днес в x:

10 °C

Шофьорът ударил каруцата до Конуш не спазил дистанция

Катастрофата преди с.Конуш в събота е предизвикана поради неспазване на дистанцията от страна на шофьора на микробуса. Това съобщават от полицията в бюлетина си за произшествията през почивните дни.
Сблъсъкът, при който пострадаха без опасност за живота близките на каруцаря-дъщеря му и 9-годишното му внуче, стана около 18 часа. Талигата беше застигната от микробус с пътници на хасковска фирма, шофирана от собственика му. На място обаче се разбра, че каруцата изобщо не е осветена. Тя се е движела по пътя Кърджали-Хасково и незаконно, защото не е регистрирана, става ясно днес от полицейската сводка.
Водачът й - 65-годишният Христо от сливенското с.Градец и близките му се прибирали в тъмницата към селото, осветени само със запалка. 
65-годишният шофьор на автобуса потвърди в събота, че каруцата изобщо не се е виждала на неосветеното място преди селото. 
Несъобразена скорост е причината пък за другата голяма катастрофа, станала на по обяд в петък, съобщават от полицията. Тогава  55-годишен харманлиец „изпусна“ пътя и заби Мерцедеса в крайпътно дърво в село Подкрепа. 
В хрониката има и три бързи производства срещу нарушили Закона за движение по пътищата, заведени през почивните дни в Районното управление на Харманли. Две от тях са срещу мъже на по 21 години. Първият е управлявал „БМВ“-то си с наличие на метаамфетамин, а вторият „Ауди“-то си, надрусан с метаамфетамин и канабис. 
Третото производство е  срещу 41-годишен мъж от Сливен, заловен от униформените полицаи да управлява „Опел“ с изтекъл срок на валидност на табелите до края на м.ноември миналата година.
 
Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    Аз
    Аз
    26 -4
    11:31, 20 яну 2020
    Целия град е болен. Защо по новините никой не споменава Хасково?
    След като го преболедуват всички, грипната ваканция става безпредметна!
  • 2
    Как да спазиш дистанция
    на нещо което не можеш да го видиш понеже е тъмно като в хххх и каруцата не е осветена
    ....
    Явно заптиета изпълняват поръчка срещу превозваческата фирма
    • Ху
      Хулиган
      45 -1
      16:22, 20 яну 2020
      Неосветена незаконна каруца на забранен път за каруци! Какво неспазване на дистанция бе малоумници?
    • Не
      Недоволен
      4 0
      10:20, 21 яну 2020
      Не изпълняват поръчка, просто пазят живота на електоратеца на ГЕРБ...
  • 3
    Аа
    Аааааа
    51 -2
    12:27, 20 яну 2020
    Каква дистанция бе!?Какво прави каруца на това място!?
  • 4
    Ст
    Станчо Тъпото
    60 -1
    13:21, 20 яну 2020
    КАТ -все си мислех,че тая абревиатура е изпълнена със някакво значение но....!Уважаеми мисловни инвалиди от МВР,човека платил си данък,винетка,гражданска,каско,преглед и т.н.е в нарушение ,щото бай Манг.л,който от своя страна не е платил нищо от изброените и един фенер не е сложил щото да не се вижда,че отива да бере железа-тая душица нежна е невинен?За какво въобще съществува това министерство?
    • Ха
      Хасковлия
      7 -1
      09:13, 21 яну 2020
      Как защо бе брат , ами да пази ГРОБарите от народната "любов"!
      МВР е частната охранителна фирма на Винету и компания.
      Винаги,когато има инцидент с гласоподаватели на ГЕРБ, виновникът задължително не е тъмнокож.
      Изключая случаите, в които единият е тъмнокож, а другият е от ДПС.
  • 5
    Га
    Гари Олд Ман
    42 -2
    14:13, 20 яну 2020
    Бай Мингау пак невинен, завалията. От утре шофьорските изпити само с очила за нощно виждане, а на автомобилите да се монтират предни сканиращи радари, за да знаят дистанцията до невидимите с каруците.
  • 6
    Би
    бивш
    33 -1
    14:57, 20 яну 2020
    Що за дебил трябва да си за да формулираш нарушение като : " не спазил дистанция от нещо , което не се вижда". Като искате да го начукате на фирмата или шофьора има толкова разводнени текстове в закона , че трябва изобщо да не си го чел за да не ги използваш. Малоумници най-елементарното беше да напишете, че микробуса се е движил с НЕСЪОБРАЗЕНА скорост и толкоз, ама де тоя акъл. Той акъла не е нещо друго да му го навреш насила, акъл е това. Така ще е като навсякъде изхвърлят знаещите и можещи кадри навън от администрацията за да сложат на тяхно място " не калинки , ами направо торни бръмбари"
  • 7
    12
    1223
    21 -1
    18:39, 20 яну 2020
    Каква е тази българска тъпотия това никога не може да се случи в европа .не мога да си представя каруца на пътя в австрия в германия швейцария каква Европа сме ние катаджиите как то си искат така отразяват едно п.т.п.докато пристигнат на п.т.п.–то.и телефоните им преггряват да им звънят разни и разнообразни,още не са пристигнали на место и знаят кой е виновен.е това е господа българия.стойте си още в българия и чакайте да се оправи държавата че и и народа.
  • 8
    Ме
    Метъл
    14 -1
    18:46, 20 яну 2020
    Какъвто министъра такива и подчинените.Дебили.
  • 9
    Ив
    Иво
    24 -1
    18:55, 20 яну 2020
    По- малоумно от това не бях срещал - каруцарят си светел със.... запалка ?! Абе, това от полицията поне един няма ли по- грамотен и в час, всичките ли сте толкова сдухани и тъпи? Остава да се каже, че е използвал фаса си за стоп ! Ега ти и пародиите сте в полицията ! ПАРОДИИ !
  • 10
    Ня
    няма такава дътжава
    10 -2
    20:12, 20 яну 2020
    За пореден път се убеждавам че живея не в българия ...а в абсурдария....искам да съм *******....и да се ползвам от всичките им превилегии....
  • 11
    Нн
    ННН
    7 0
    21:55, 20 яну 2020
    В закона го пише:ако го спазваш -добре ,ако не-Виновен и ползваш жокер...? И ставаш НЕВИНЕН !?!
    Изисквания за пътните превозни средства с животинска тяга и водачите им

    Чл. 10 /1/ За да участва в движението по пътищата, всяко пътно превозно средство с животинска тяга трябва да има два бели или жълти светлоотразителя отпред, два червени светлоотразителя отзад, а през нощта и намалена видимост - отзад вляво светещо тяло, излъчващо бяла или жълта добре различима светлина. Светлоотразителите се разполагат симетрично от двете страни на превозното средство съгласно чл.71, ал.1 от Закон за движение по пътищата (ЗДП).

    /2/ На задната страна, а при необходимост - на друго подходящо видно място, на всяко превозно средство с животинска тяга да има поставена регистрационна табела, указваща населеното място и регистрационния номер, съответстващ на номера от регистъра.Табелката трябва да бъде от ламарина със светлоотразително фолио ипи друго трайно покритие с правоъгълна форма и размери :

    Дължина - 400мм и Ширина - 250мм

    Буквите - Височина 47мм, Ширина 35мм, Дебелина на линиите 10мм

    Цвят - основен фон - бял, а на буквите - черен

    /3/ Пътното превозно средство с животинска тяга трябва да е оборудвано с престилки за животинските отпадъци.

    /4/Всяко животно трябва да има на челото си бял светлоотразител.

    Чл. 11 /1/ Пътно превозно средство с животинска тяга може да се движи по платното за движение на пътищата, отворени за обществено ползване само, ако се управлява от лице, което е на възраст не по - малка от 12 години или с придружител на възраст не по - малка от 16 години, ако водачът на ППС е на възраст по - малка от 12 години, съгласно изискванията по чл.164 от ЗДП (Закон за движение по пътищата)

    /2/ Водачът на пътното превозно средство с животинска тяга трябва да бъде със светлоотразителна жилетка и да притежава регистрационен талон.
  • 12
    Ja
    Jack Bauer
    9 -1
    22:07, 20 яну 2020
    КАТ - м-а-н-гал--ски подлоги.
  • 13
    Ха
    Хасковлията
    8 0
    09:18, 21 яну 2020
    Мога ли , от тази "висока трибуна" , да дам съвет на набеденият за виновен водач на микробуса?
    Отиди в София, наеми една сериозна адвокатска кантора и осъди КАТ-Хасково за , примерно 100 , или 200 хиляди лева. Дай на шопа 10 процента , и само гледай какъв карнавал ще спретнат на хасковските катаджии.
    Всеки свестен софийски адвокат, ще ги осъди тия потурнаци.
    Срам ме е , че живея в един град с такива неграмотни КАТаджии!!!
  • 14
    Ра
    Разтревожен
    0 0
    10:38, 21 яну 2020
    Хепатит по ясно да напиша Конуш А има ли в Конуш
Последни новини