От х:

Днес в x:

1 °C

Какво да очакваме от „Лоши момчета завинаги“

Седмица преди българската премиера на "Лоши момчета завинаги", Уил Смит беше гост във вечерното шоу на Джими Фелън. Там каза, че не си падал по продълженията на филми, които се правят само за пари. Затова и не е искал да се бърза с третия "Лоши момчета".

Тук ние плеснахме с ръце и зачакахме прожекцията, успокоени, че се е получило нещо хубаво. И донякъде е така.

"Лоши момчета завинаги" идва 25 години след първия и 17 след втория филм, което означава, че детективите Майк Лаури (Уил Смит) и Маркъс Бърнет (Мартин Лорънс) са поостарели. Но иначе са си все образите, които помним отпреди толкова време.

Лаури продължава да се вживява в ролята на плейбой - бързи коли, лъскави джаджи и хубави дрехи. Мисли си и че ще закопчава лошите, докато стане на 100. Бърнет пък си е все страхливият (и по-разумният от двамата) полицай, който обаче вече вижда пенсията си. 

Животът и на двамата се усложнява, когато някой се опитва да убие Майк Лаури. Но нещата в днешно време не са като преди 20 години - не могат просто да излязат на улицата и с бой и с куршуми да заловят злодея.

Налага се да работят с новосформиран отряд от млади и неопитни, но жадуващи да се докажат, полицаи. Така всички трябва да преодолеят различията си и заедно да разберат кой и защо иска Лаури мъртъв. Ще изскочат и някои "призраци" от миналото, с които Лаури ще трябва да се справи сам, ако иска да оцелее.

Липсата на Майкъл Бей, който режисира "Лоши момчета" (1995 г.) и "Лоши момчета 2" (2003 г.), определено се усеща. Няма го онзи негов запазен почерк с многото бомбастични експлозии, няма го и усещането за крайна екстремност.

Но Адил Ел Арби и Билал Фалах - режисьорите на "Лоши момчета завинаги", са се справили нелошо. И въпреки че екшънът определено не липсва, те сякаш са заложили повече на смешките, закачките и шегите, които са им се получили добре. Донякъде не сме и изненадани, тъй като през последните години тенденцията при този тип филми е именно такава.

Налице са и препратките към първите два филма, които със сигурност ще накарат феновете да се усмихнат носталгично.

Големият ни проблем с "Лоши момчета завинаги" обаче идва в заключителната му част, където виждаме неща, които повече прилягат на "Бързи и яростни". Смятаме също, че вместо да даде смислен и донякъде очакван завършек на поредицата, третият филм по-скоро залага основи за нещо ново.

Премиерата на "Лоши момчета завинаги" бе на 17 януари.

Източник: http://lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мнозина от вас ще предпочетат да посветят времето си на полезни и приятни неща, с които да зарадват най-близките си. Забравете за грижите свързани с професионалните дела и се наслаждавайте пълноценно на почивката си. Можете също така да освободите голяма част от натрупаното напрежение, като се занимавате със спорт.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на внушения и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очакват ви приятни часове с любимия човек. Не подценявайте желанието му да сте заедно. Ще се изненадате от едно предложение.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едва ли ще се задържате за по-дълго време на едно място днес и с право приятелите ви ще се оплакват, че не могат да ви открият. Имате нужда от свеж въздух, затова едва ли стоенето вкъщи ще е предпочетеният от повечето от вас вариант. Разходка сред природата ще ви се отрази чудесно и ще ви зареди с достатъчно свежа енергия.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мислете за себе си и за бъдещето си. Погрижете се за нещата, които ви дават сигурност и не пренебрегвайте мнението на близките си. С добра организация ще подобрите работата и материалното си положение, което ще се отрази на целия ви живот. Отношенията ви с партньора се нуждаят от повече яснота.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще получите добри възможности за придобивки, от които ще се възползвате максимално. Основателно ще насочите интересите си към сегменти, в които владеете положението, от там ще дойдат и парите. Не избързвайте в нищо и внимателно обмисляйте действията си. Погрижете се да не пропускате важните моменти в живота на близките си.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Голяма част от вас посрещат гости днес, затова е твърде възможно планираната почивка да остане на заден план. Затова пък бъдете сигурни, че приятното прекарване ви е сигурно. Имате конкретна идея за нещо, което отдавна ви вълнува и съвсем скоро ще се радвате на чудесна възможност, за да я осъществите. Намерете време и за почивка днес.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще е забързан и често с напрежение, но не изпадайте в стрес. Ще работите по приключване на задача, резултатите от която имат отношение към финансите на семейството ви. Ако времето не ви стигне за всичко, което планирате, потърсете подкрепа. Сигурно е, че такава няма да ви бъде отказана.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще трябва да обърнете повече внимание на отношенията си със сърдечния партньор. Дайте всичко от себе си, за да предотвратите евентуалните конфликти. Ще срещнете хора, с чиято помощ може да повишите професионалната си квалификация, а също и финансовите си приходи. Не пренебрегвайте и духовното си здраве.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да се ангажирате с непредвидени задачи и да поемете чужди отговорности. Това ще обогати житейския ви опит, но ще ви по изнерви. Домашните проблеми също ще ви заставят да търсите решения и в края на деня се очаква да сте уморени. Починете си и не търсете причини да слизате в конфликт с близките си.
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени затруднения, които да ви разколебаят по отношение на планирано пътуване или друга подготвяна среща. Каквито и да са причините, не се гневете на околните. Избягвайте ненужни спорове и доказване на надмощие. Нуждаете се от почивка, за това приемете приятелска покана за среща.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да положите усилия, за да постигнете разбирателството, към което се стремите. Нищо не идва от само себе си през този ден, но нека това не ви обезсърчава. Не се поддавайте на лошо настроение, а направете нещо, което ще ви накара да се почувствате добре. Дори да смятате, че това е прост каприз, не се колебайте да го изпълните.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви направи доволни и ще повиши самочувствието ви. Но не се изживявайте като първа инстанция, дайте правото и на другите да имат мнение. Така достойнството и авторитетът ви ще се запазят, освен това ще научите нещо полезно за себе си. Усещането ви за скорошна развръзка на личен проблем не е погрешно.
23 фев 2020
Последни новини