От х:

Днес в x:

Какво да очакваме от „Лоши момчета завинаги“

Седмица преди българската премиера на "Лоши момчета завинаги", Уил Смит беше гост във вечерното шоу на Джими Фелън. Там каза, че не си падал по продълженията на филми, които се правят само за пари. Затова и не е искал да се бърза с третия "Лоши момчета".

Тук ние плеснахме с ръце и зачакахме прожекцията, успокоени, че се е получило нещо хубаво. И донякъде е така.

"Лоши момчета завинаги" идва 25 години след първия и 17 след втория филм, което означава, че детективите Майк Лаури (Уил Смит) и Маркъс Бърнет (Мартин Лорънс) са поостарели. Но иначе са си все образите, които помним отпреди толкова време.

Лаури продължава да се вживява в ролята на плейбой - бързи коли, лъскави джаджи и хубави дрехи. Мисли си и че ще закопчава лошите, докато стане на 100. Бърнет пък си е все страхливият (и по-разумният от двамата) полицай, който обаче вече вижда пенсията си. 

Животът и на двамата се усложнява, когато някой се опитва да убие Майк Лаури. Но нещата в днешно време не са като преди 20 години - не могат просто да излязат на улицата и с бой и с куршуми да заловят злодея.

Налага се да работят с новосформиран отряд от млади и неопитни, но жадуващи да се докажат, полицаи. Така всички трябва да преодолеят различията си и заедно да разберат кой и защо иска Лаури мъртъв. Ще изскочат и някои "призраци" от миналото, с които Лаури ще трябва да се справи сам, ако иска да оцелее.

Липсата на Майкъл Бей, който режисира "Лоши момчета" (1995 г.) и "Лоши момчета 2" (2003 г.), определено се усеща. Няма го онзи негов запазен почерк с многото бомбастични експлозии, няма го и усещането за крайна екстремност.

Но Адил Ел Арби и Билал Фалах - режисьорите на "Лоши момчета завинаги", са се справили нелошо. И въпреки че екшънът определено не липсва, те сякаш са заложили повече на смешките, закачките и шегите, които са им се получили добре. Донякъде не сме и изненадани, тъй като през последните години тенденцията при този тип филми е именно такава.

Налице са и препратките към първите два филма, които със сигурност ще накарат феновете да се усмихнат носталгично.

Големият ни проблем с "Лоши момчета завинаги" обаче идва в заключителната му част, където виждаме неща, които повече прилягат на "Бързи и яростни". Смятаме също, че вместо да даде смислен и донякъде очакван завършек на поредицата, третият филм по-скоро залага основи за нещо ново.

Премиерата на "Лоши момчета завинаги" бе на 17 януари.

Източник: http://lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини