От х:

Днес в x:

16 °C

Първи открит турнир по тенис на маса в Хасково

  Първият открит турнир по тенис на маса в Хасково вече е факт. А организаторите от СК Тенис на маса „Климент”  смятат да го превърнат в традиционен.

  В първото издание на състезанието се включиха над 30 тенисисти, сред тях и от СКТМ  „Хасково”, от Свиленград, Харманли и Сименовград и Димитровград.

  Надпреварата е любителска, в нея участват състезатели от Б и В групата на националното първенство, но и професионалисти, като Петър Вълков и играещият във висшата лига треньор от Хасково Павел Костадинов.

  Приоритетното от Министерството на младежта и спорта тенисът на маса е застъпен като четвърти спорт по училищата. Този спорт става все по-популярен сред учениците, защото е стационарен и може да се практикува на практика почти навсякъде, където има маса и мрежа, а такива вече има и в парковете, и в доста училища, посочи Петър Вълков.

  В надпреварата днес, на която главен съдия е Георги Митев, наравно с мъжете в играта се включиха две дами и две момчета.

  „Целта на този първи открит турнир е да се популяризира тенис на масата в града. Но и да има развитие и усъвършенстване за сега действащите състезатели”, отбеляза Павел Костадинов.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Xu
   Xu Xin
   5 0
   12:29, 19 яну 2020
   Браво за инициативата.Поздрави и за тренера от спортна зала Спартак, който работи прекрасно с децата.
  • 2
   Ди
   Димова
   2 0
   13:03, 20 яну 2020
   Браво на дамите !!!

  Хороскоп за 14.04.2021

  Последни новини