От х:

Днес в x:

6 °C

РИОСВ: ДГС Хасково да разчисти гумите в бившето военно поделение край Конуш

Държавното горско стопанство в Хасково трябва да почисти излезлите от употреба автомобилни гуми, изхвърлени в бившето военно поделение край хасковското село Конуш. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково, откъдето са направили проверка на място на 13 януари 2020 г. съвместно с представител на община Хасково, след сигнал на Haskovo.net.

При проверката е установено, че на територията на бившето военно поделение край в гориста местност са изхвърлени излезли от употреба гуми, разположени в две полуразрушени сгради, както и в откритото пространство между тях.

След проверката на място е направена справка в община Хасково, където от КАИС на Агенцията по ГКК е установено, че замърсеният терен е собственост на ТП "ДГС Хасково", като лице в чието владение се намират отпадъците. Ведомството трябва да организира събиране на натрупаните гуми, след което да се предадат за последващо третиране в лицензирана фирма.

Срокът за разчистване на терена е 2 месеца, след който РИОСВ ще извърши последващ контрол, съобщиха от екоинспекцията.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ня
  Няма по тъпи Хора от Гяурите
  2 -13
  14:55, 19 яну 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Ам
   Американски ХуйГолям
   3 -8
   14:57, 19 яну 2020
   https://www.youtube.com/watch?v=p7yvTXSayzU ... Мо... Виж коментара
  • 00
   00000
   1 -7
   14:59, 19 яну 2020
   https://www.youtube.com/watch?v=VspXR8_3k_k ето ка... Виж коментара
  • Ха
   Хаковлия
   4 -1
   08:47, 20 яну 2020
   Ей предател, стой си в тъпата америка ,и престани да ни даваш акъл
   Всички предатели сте за бесене с главата надолу.
   Спри да обиждаш българите , че ще дам някой лев, и ще те намеря.
   Майка ти няма да те познае после.
  • Ле
   леле леле леле що за народ
   3 0
   10:59, 20 яну 2020
   Всяка седмица пътувам между Димитровград и Симеоновград. Пътя го правиха наново почти две години. Точно с подобна гумена основа но от скъпо направени гумени "касети". Като гледам що минуси са наблъскани и се отчайвам. С подобен народ БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ.
  • Викаш ми предател ,
   понеже не съм станал обратен като теб
   и не искам да ме онождат мутрите и бейовете всеки ден :))
 • 2
  Го
  Горски еколог
  8 0
  06:13, 20 яну 2020
  А гумаджииниците никой няма да търси.РИОСВ нали те дават разрешения за отпадъците те къде са гледали или само черни щъркели и бели лястовици им се привиждат.И сега какво пак Масларски ще изяде боя .Ами кварталния полицай и горския вижте им гумите кой им ги е сменял.
  • Kj
   kjhgds
   5 0
   08:37, 20 яну 2020
   Само да поясня : Масларов не е шеф на Държавното горско стопанство - Хасково , а на Общинското лесничейство.
 • 3
  Ри
  РИОСВ
  5 0
  11:05, 20 яну 2020
  А шефа на РИОСВ до сто години ли ще бозае от тази сладка нянка?

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
28 фев 2020
Последни новини