От х:

Днес в x:

12 °C

Миряни пожелаха на именика отец Антоний Енев да достигне възрастта на св. Антоний

Изображение 1 от 2

    Почетният гражданин на Хасково отец Антоний Енев празнува днес имен ден. И на празника си отчето, което ще навърши само след два дни 93 години, служи в храма. В църквата „Успение Богородично“ заедно с отец Златко и отец Никола  отслужиха празнична служба.

    Вярващите почетоха светеца в храма и запалиха свещи за празника. Те поздравиха и именика. Да достигне на възрастта на Преподобният Антоний Велики, пожелаха миряните на отчето.

    Св. Антоний е живял до 105-годишна възраст. Мощите му са пренесени във Виена.

    Отец Йордан пък от сърце изказа благодарност към по-вързастния свещенослужител. С думи на благодарност за бащинските наставления и за светлия пример, той се обърна към отец Антоний Енев.

    Отецът благослови всички в храма. Антоний Енев сподели, че на днешния ден се е помолил за здравето на всички граждани на Хасково-за тези в църквата, но и за тези, който не са успели да дойдат в храма. „На св.Антоний изпросих благодатта и любовта на Бога и Отца за всички нас. С чисто сърце се помолих за здравето на всички граждани на нашия град“, каза той и благодари за вниманието, което му оказах, дошлите да го почетат на имения му ден.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини