От х:

Днес в x:

БФС ще съдейства на община Хасково за ремонт на стадион “Младост“

  Българският футболен съюз ще съдейства на община Хасково за реконструкцията на стадион „Младост“. Това съобщи кметът на града Станислав Дечев. Новината идва след срещата му днес с временно изпълняващия длъжността президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов.

  „Получих уверения и насоки по какъв възможно най-бърз начин за Хасково да се направи това, което е дълго време беше отлагано-смяната на покритието на футболното игрище на стадион „Младост. Приоритет номер едно за тази година е този стадион да бъде възстановен и да има място за тренировки на футболните отбори, да стане съвременно игрище.“, посочи Станислав Дечев, като подчерта, че Хасково е, може би, единственият голям град без тренировъчен терен.

  Финансирането за рекострукцията не терена отчасти ще се случи през общинския бюджет, ще се ползва и програма през БФС, обясни кметът.

  Михаил Касабов беше в Хасково и за среща с Михаел „лъвското сърце“. 11- годишният Михаел Ангелов, който само допреди месец беше играч на местния футболен клуб СК „Слънце“, беше отличен с наградата на името на Трифон Иванов „Лъвско сърце“ по време на церемонията за “Футболист на годината”. Тя се връчва за проявени мъжество и характер, за смелост и доблест, за пълно себераздаване в името на любимата игра.

  Миналата година Михаел получи и наградата на община Хасково  „Силна воля“.

  Момчето  страда от тежко вродено ставно заболяване, но въпреки това тренира футбол още от детската градина, където таланта му за спорта открива треньорът Николай Николов.

  За негова борбеност, от името на БФС, Михаил Касабов връчи на Михаел Ангелов екипи и топки за футболният му клуб „Слънце“. „Идеята на тези дарения е да се подпомагат отборите и развитието на младежко-юношеските школи, да има повече деца, които да тренират футбол“, посочи Михаил Касабов.

  В момента петокласникът от местното училище „Ив. Рилски“ е стопирал тренировките. Но пък за сметка на това почти всеки ден е на терена за разходка. Мишо призна, че обича математиката, но треньорът от СК "Слънце" Иво Конгалов издаде, че е и много добър танцьор. При забавите, които клубът организира ежегодно, двамата често си правели мини турнири по танци, в които Михаел винаги го побеждавал.

  Освен дарението днес от името на БФС , Касабов е направил на клуба и лично дарение от 2 000 лева, посочи Иво Конгалов.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Вс
   Всевишния кенанец
   9 -12
   15:11, 16 яну 2020
   Браво, ето когато има желание и диалог между клубове, Община и Федерация...нещата могат и да се случат...продължавайте така..защото помним слогана на предизборната кампания РАБОТА.РАБОТА.РАБОТА....така че запрятайте ръкави и действайте!
  • 2
   Те
   Тенчо
   10 -3
   16:52, 16 яну 2020
   ФК са частни! Да се оправят сами! Към тях само текат общински и държавни пари!
  • 3
   Фу
   Футболиер
   7 0
   19:12, 16 яну 2020
   Добри насоки и желание относно стадион Младост и дано не останат само такива, в годините се публикаваха проекти и чудесии това и онова ще направим и накрая всичко си остава по старому.Гумите отстрани са на повече от 40 години и в момента сложиха една съблекалня отпред за децата, тревата е ужасна покритието на места липсва .Добре , че започна да се полива от 1-2 години от треньорите на децата.
  • 4
   Ть
   тьнчо
   0 0
   12:17, 18 яну 2020
   6 години забавяне - за да можем ние да приберем парите, а не узунджовеца... Жалка пародия, градът си отива!

  Хороскоп за 02.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Срещате неочаквани трудности в работата си. Грешки на ваши колеги усложняват задачата ви и ви създават допълнителни ангажименти. Това обаче едва ли ще се отрази на доброто ви настроение, което днес изглежда непоклатимо. Инвестирани неотдавна средства ви носят първите дивиденти. Перспективите в тази насока са много добри.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е днес да се почувствате неуверени в някое свое действие, но не бива да позволявате това да диктува поведението ви. Добре ще е ако споделите притесненията си със свой близък и чуете и неговото мнение. В личен план сте доволни от отношението към вас. Не изпитвате трудности в общуването си с различни хора, което ви прави доста популярни на място на което попадате.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добри възможности се откриват пред онези от вас, които си търсят работа. Вашите способности ще бъдат достойно оценени и това значително ще повиши самочувствието ви. Трябва повече да вярвате в себе си и в късмета си.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса, одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  В общуването си с другите създавате приятна атмосфера. Ще се справите с предизвикателствата на работното място, каквито и да са те. Не поставяйте под съмнение факт, в който вече сте се убедили. Служебен разговор ще подобри настроението ви и ще направи бъдещето да изглежда по-добро.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Динамиката на деня ще повиши емоционалната ви възбудимост, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията и работата ви днес. Запазете добрия тон и аргументирано излагайте тезата си, от това ще зависят успехите ви. Модерното ви мислене и излъчване допълнително ще благоприятстват изявите ви.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще споделите намеренията на човек от обкръжението си и заедно ще се насладите на компанията си. Сродната ви енергия ще направи и повече, възможно е успешно сътрудничество, нова любов или друго хубаво изживяване. Отпуснете се и мислете позитивно. Бизнесмените ще се поздравят с финансови придобивки.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес се посветете на нещата, в които сте силни и ще спечелите. Имате всички предпоставки за успех, както и за прозорливо вникване в бъдещите си реализации. Включете в работата си и хора, на които разчитате и може да им се доверите. Заедно ще постигнете по-бързо напредък.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промените на работното място могат да събудят у вас различни чувства. Учете се от всичко и не спестявайте добри думи за хората около себе си. Фактите ще бъдат по-силни от всеки опит да омаловажат приноса ви към конкретно събитие и ще ви помогнат да осъзнаете по-добре мястото си.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Прекалено много прибързвате в действията си днес, което може да въвлече в погрешна посока. Ако навреме се осъзнаете и започнете да се вслушвате в съветите на околните, едва ли ще има нещо, което да ви притесни. Налага ви се да се борите с твърдоглавието на ваш роднина, но в крайна сметка с много такт и разбиране ще успеете да се справите.
  02 апр 2020
  Последни новини