От х:

Днес в x:

-2 °C

Превозвачите доволни след срещата с Борисов, протестът отпада

Автобусите ще потеглят от автогарите в понеделник, няма да има ефективен протест на превозвачите на 13 януари, така както беше обявено по-рано тази седмица.

Развръзката идва след срещата днес преди обед на браншовата организация с премиера Бойко Борисов.

Всички наши наболели проблеми от месеци наред днес намериха решение. Доволни сме много от срещата с премиера, оказа се, че той не е разполагал с много от информацията, не са му били предоставени редица данни, който му представихме днес, разказа собственикът на фирма за автобусни превози от Хасково Себахтин Исмаил, който е в УС на Националното сдружение на автобусните превозвачи.

По време на срещата с премиер-министъра, която е продължила около три часа, превозвачите са получили категорично обещание за затягане на примката около сивия сектор в бранша-ще бъде осъществено едно от основните им искания- за създаването на единен контролен орган, който да извършва проверките на автобусите.

„Разбрахме се и за тол системата, за по-приемливи тарифи. Ще отпадне и таксата за второкласните пътища, което е голям плюс за превозвачите в малките общини“, коментира Исмаил.

На срещата са присъствали и представители от другите браншови организации-от Конфедерацията на автобусните превозвачи, на Съюза на международните превозвачи, на Камарата на автомобилните превозвачи в България, на Националния таксиметров синдикат, на АЕБТРИ и на Камарата на автобусните превозвачи.

Обещание има тол системата да стартира на първи март тестово в продължение на три месеца с тарифите, предложени от превозвачите. Уговорката е, ако очакваните финансови постъпления от система за таксуване на тежкотоварните автомобили не съответстват, тогава ще се проведат нови разговори за промени.


Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Пъ
  пълни смешници
  25 -5
  15:00, 10 яну 2020
  То не бяха заплахи, то не бяха закани - пълна парализа на страната , транспортна стачка като във Франция, блокада на пътища и бля, бля, бля. Като си знаете насраните задници що се репчите бе, НЕЩАСТНИ СМЕШНИЦИ. КАРУЦАРИ / с риск да обидя каруцарите , които са предимно от ромски произход/ А НЕ ПРЕВОЗВАЧИ.
 • 2
  Че
  чешмеджия
  23 -5
  15:55, 10 яну 2020
  Е добре че пак се е намесил спасителя незаменимия бащицата великият кормчия Бат Бойко Господ да го поживи да ни управлява до 2099 година
 • 3
  Това са пеели Поповете 5 века
  на тъпите Гяури ,
  понеже тогава е нямало Медии :)))
 • 4
  Ne
  nelicha - нелича
  18 -1
  22:12, 10 яну 2020
  Превозвачите това не са шофьорите . Не може да се прави аналог със стачката вьв Франция . Там протестите са за по добро заплащане и условия на труд , както и за цените на горивата . Тука протеста е на превозвачите да не се намали тяхната печалба . Българския шофьор е принуден да търкаля втора употреба автобуси и камиони за мизерно заплащане .
  • Ле
   левичарски тъпотии
   1 -10
   11:34, 11 яну 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 5
  Ка
  Каруцар
  11 0
  10:35, 11 яну 2020
  С.Исмаил превозвач хахаха продажник.
 • 6
  Са
  Сабахлетин Исмаил
  6 -1
  13:51, 11 яну 2020
  Бат Бойко ни изслуша и после като Господ рече -------Да бъде както искате

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
20 яну 2021
Последни новини