От х:

Днес в x:

Превозвачите в готовност да спрат автобусите в понеделник

"Изчакваме до петък за реакция от правителството по нашите искания, които поставяме на дневен ред вече от година. В последния работен ден, спрямо резултатите от него, ще решим как ще продължим символичния си протест, обявен  преди месец. Вероятно той ще продължи с ефективни действия". Това заяви един от собствениците на превозваческите фирма в Хасково-Себахтин Исмаил, който е и в Изпълнителния съвет на браншовата организация на превозвачите.

От Националното сдружение на автобусните превозвачивече обявиха, че около 98 % от транспортинте фирми  вероятно ще спрат работа на 13 януари.

„Ако няма резултат в петък, спираме работа в понеделник с колегите и пускаме шофьорите да почиват“, категоричен е Исмаил. Той посочи, че със сигурност нито един автобус  на двете най-големите превозвачески фирми в Хасково няма да потегли на път в понеделник.

Исканията си превозвачите поставят на дневен ред отдавна. Основно те са свързани с въвеждането им в тол системата, както и за мерки за справяне със сивия сектор в превоза на пътници. Настояват и за криминализиране на нерегламентираните превозвачи. Една от основните точки, по които от бранша искат отговор е  за установяването на единен контролен орган по превозите. „Сега има няколко служби, които проверяват превоза на пътници и отговорността по контрола се размива, допускат се и сериозни пропуски. Настояваме целият контрол да се съсредоточи в едни ръце и при проверка да се гледа всичко от А до Я-от пътните листове, през документите за техническа изправност, да могат и да се разпитват пътниците.“, посочи Исмаил.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пу
    пунта мара
    18 0
    14:57, 8 яну 2020
    Много се ежите , ама като ви набримчат от ААИ и ще свиете опашките като насрани лисици. Всичките сте само "пунта мара" демек въздух под налягане. Колкото пернишките маймуни излязоха с "винкело" да си спасят водата, толкова и вие ще го накривите на някого.Нищо не можете да направите. Даже цял ТИР запалиха в Пловдив, ама накрая пак го ядохте. Е сега ще ви се наложи по малко да дерете пътниците щото иначе ще се възродят отново железниците.
  • 2
    Че
    Червения Врат
    5 0
    16:30, 8 яну 2020
    Искам да Контролирам превозвачите ....
    ....
  • 3
    То
    този
    18 0
    17:05, 8 яну 2020
    Себахтин Исмаил какво само протестира. Пуска малки автобуси при положение, че има много хора, шофьорите му карат като луди и направо да те е страх да пътуваш с тяхната фирма !
    • Da
      da
      0 0
      10:51, 9 яну 2020
      Спирайте няма проблем.
      Обичам бойко.
      Затяга бримката още и още...
      Бързите мигрираха, а ние ще се задушим бавно, но с любов...
Последни новини