От х:

Днес в x:

19 °C

Превозвачите в готовност да спрат автобусите в понеделник

"Изчакваме до петък за реакция от правителството по нашите искания, които поставяме на дневен ред вече от година. В последния работен ден, спрямо резултатите от него, ще решим как ще продължим символичния си протест, обявен  преди месец. Вероятно той ще продължи с ефективни действия". Това заяви един от собствениците на превозваческите фирма в Хасково-Себахтин Исмаил, който е и в Изпълнителния съвет на браншовата организация на превозвачите.

От Националното сдружение на автобусните превозвачивече обявиха, че около 98 % от транспортинте фирми  вероятно ще спрат работа на 13 януари.

„Ако няма резултат в петък, спираме работа в понеделник с колегите и пускаме шофьорите да почиват“, категоричен е Исмаил. Той посочи, че със сигурност нито един автобус  на двете най-големите превозвачески фирми в Хасково няма да потегли на път в понеделник.

Исканията си превозвачите поставят на дневен ред отдавна. Основно те са свързани с въвеждането им в тол системата, както и за мерки за справяне със сивия сектор в превоза на пътници. Настояват и за криминализиране на нерегламентираните превозвачи. Една от основните точки, по които от бранша искат отговор е  за установяването на единен контролен орган по превозите. „Сега има няколко служби, които проверяват превоза на пътници и отговорността по контрола се размива, допускат се и сериозни пропуски. Настояваме целият контрол да се съсредоточи в едни ръце и при проверка да се гледа всичко от А до Я-от пътните листове, през документите за техническа изправност, да могат и да се разпитват пътниците.“, посочи Исмаил.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Пу
  пунта мара
  18 0
  14:57, 8 яну 2020
  Много се ежите , ама като ви набримчат от ААИ и ще свиете опашките като насрани лисици. Всичките сте само "пунта мара" демек въздух под налягане. Колкото пернишките маймуни излязоха с "винкело" да си спасят водата, толкова и вие ще го накривите на някого.Нищо не можете да направите. Даже цял ТИР запалиха в Пловдив, ама накрая пак го ядохте. Е сега ще ви се наложи по малко да дерете пътниците щото иначе ще се възродят отново железниците.
 • 2
  Че
  Червения Врат
  5 0
  16:30, 8 яну 2020
  Искам да Контролирам превозвачите ....
  ....
 • 3
  То
  този
  18 0
  17:05, 8 яну 2020
  Себахтин Исмаил какво само протестира. Пуска малки автобуси при положение, че има много хора, шофьорите му карат като луди и направо да те е страх да пътуваш с тяхната фирма !
  • Da
   da
   0 0
   10:51, 9 яну 2020
   Спирайте няма проблем.
   Обичам бойко.
   Затяга бримката още и още...
   Бързите мигрираха, а ние ще се задушим бавно, но с любов...

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини