От х:

Днес в x:

Силен трус в Пуерто Рико разруши известната забележителност Пунта Вентана

Популярната туристическа скална формация Пунта Вентана в Пуерто Рико се срути след силно земетресение от 5,7 по Рихтер вчера, съобщи Би Би Си. Скалната формация, приличаща на малък мост, е паднала в морето. 

Трусът нанесе щети на много къщи и прекъсна електрозахранването. Към момента няма сигнали за цунами, нито съобщения за жертви.

Според местните Пунта Вентана е била една от най-големите забележителности. "Пунта Вентана се разпадна. Икона ни ще остане в паметта на всички", пише в публикация във Фейсбук Глидън Лопес, служител от пресцентър на съвета на Гуаянила.

Специалисти смятат, че скалната формация е била отслабена от по-слаби трусове, които са допринесли за срутването ѝ. 

Пуерто Рико, територия на САЩ с около 3,2 милиона души, е разтърсен от серия земетресения от 28 декември. Земетресението в понеделник е най-силното досега, заявяват от Американския геологически институт. 

Карибският остров е уязвим на земетресения. Островът все още се възстановява от урагана Мария, който опустоши части от Карибите през септември 2017 г. Само в Пуерто Рико се смята, че ураганът е убил почти 3000 души и е причинил щети в размер на 100 милиарда долара.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини