От х:

Днес в x:

25 °C

Общината: Неправилно паркиране не е приоритет на КОРЗ, назначават още 7 в Общинска полиция

  Служителите на КОРЗ следят за нарушения на обществения ред и законност във всички райони в Хасково и основната им дейност не е писането на фишове за неправилно паркиране. Служителите следят за проблеми, опазването на реда в града, нерегламентирани сметища и замърсявания, неправомерно затваряне на улици и преминаване и нарушения на тежкотоварна техника, увреждане на общинско имущество, нарушения на ЗУТ и като цяло недопускане на проблеми, отнасящи се до обществения ред в града.

  Това уточни секретарят на община Хасково Пламен Лечев, предадоха от местната администрация. Повод за изявлението му е констатацията на гражданин, който пресметна, че един служител от общинските структури - КОРЗ и Общинска полиция пише едва по един фиш на ден за неправилно паркиране. Изчисленията на хасковлията Станимир Стоянов са след негово запитване до кметството по Закона за достъп до обществена информация, тъй като твърди, че неправилното паркиране в града е масово явление. От справката на кметството за периода от януари до ноември 2019 г. става ясно, че 15 служители са съставили общо 3 865 фиша за неправилно паркиране.

  Стоянов смята, че общинските служители по контрола за неправилно паркиране трябва да работят по-ефективно, иначе се стига до "нецесъобразно разходване на публични средства", тъй като заплатите им се дават от данъкоплатците.

  Пламен Лечев допълни, че в Общинска полиция предстои да заработят още 7 допълнителни служители, но това ще стане след около година, тъй като им предстои обучение. Тогава контролът на движението и паркирането ще бъде по-строг.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Ма
   Мария
   44 -4
   12:24, 7 яну 2020
   Те пък КОРЗ другите си задължения така ги вършат, че дрънка..
  • 2
   Ех
   Ехо9
   4 -11
   13:41, 7 яну 2020
   И ко излезе 15 - 9 от КОРЗ, ЗНАЧИ 6 служителя упъл... Виж коментара
   • Ха
    ХАНКО БРАТ
    14 -1
    14:56, 7 яну 2020
    Математиката е точна наука и с широко приложение. В случая се използва за правилните цели .Четенето на определен текст и още повече разбирането му е строго индивидуално за всеки човек според интелекта му.На вниманието на "Ехо9" ще предоставя цитат от статията....."Служителите на КОРЗ следят за нарушения на обществения ред и законност във всички райони в Хасково и (основната им дейност не е писането на фишове за неправилно паркиране)......Специално за теб за по-лесно осмисляне съм оградил важното в скоби.Прочете ли го?Направи го още веднъж.Добре.Хайде сега ми кажи къде пише че не е "И" тяхно задължение да пишат фишове за неправилно паркиране (въпреки че не било ОСНОВНО задължение)? Относно едно от ОСНОВНИТЕ им задължения "нерегламентирани сметища и замърсявания" ще кажа само:района на ТЕЦ и бившето поделение в което бяха изхвърлени планини от кости и гуми,като гумите(признавам си) бяха подредени по интересен и грижлив начин.
   • Ех
    Ехо9
    0 0
    21:35, 7 яну 2020
    Идеята бе, че щом се оправдават КкоРЗ нищо нямат
  • 3
   Ос
   Оскар Уайлд
   32 -4
   13:56, 7 яну 2020
   Тия от КОРСа са най неадекватни и неконтролируеми от цялата община По цял ден джиткат с тая НИВА по улиците и си вършат частните работи
   • Км
    кмет
    25 0
    14:57, 7 яну 2020
    От време на време ги пращам и на пазар в Кауфланд
  • 4
   Ло
   Лозев
   22 -4
   15:43, 7 яну 2020
   А да не говорим за Петко "Запаления", цял ден частно и по-борсите за коли. Ей, върна комунизма Петко, държавна работа и частен бизнес с коли!
  • 5
   Ко
   Колю
   15 -3
   16:57, 7 яну 2020
   През повечето време на Кенана ,с Нивата,под някоя дебела сянка.Това през лятото ,през зимата не знам.
  • 6
   Ра
   Разбирач
   12 -6
   17:54, 7 яну 2020
   Другия пък продава памук шекер на Кенана и колата отстрани го пази.Кмета да му назначи един касиер от общината ,че му е трудно смятането.
  • 7
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ки
    Кирил
    13 -1
    21:42, 7 яну 2020
    АЗ поне си заставам със ИМЕТО , не със "остроумен" ник.
    Хората това виждат - това коментират !
    Нека да докажат , че работят и наистина си вършат работата и никой няма да ги "закача".
    АЗ абсолютно подкрепям масовото мнение !
  • 8
   Ре
   Реалист
   6 -4
   22:20, 7 яну 2020
   Тия само цуцат парите на данъкоплатците, закривайте....
  • 9
   Гр
   Градски
   3 -2
   07:27, 8 яну 2020
   Тя рибата се вмирисва от главата .Сменяйте спешно шефа на КОРЗ за нищо не става човека.
  • 10
   Ки
   Кирил
   4 -1
   09:47, 8 яну 2020
   Много ми е интересно след като КОРЗ отговарят за опазването на обществения ред в града и недопускане затваряне на улици как ще се справят със циганските музики в кв. Република.
  • 11
   Фу
   Футболиер
   5 -1
   12:06, 8 яну 2020
   Това е най скатаната служба в цялата община не правиш нищо и получаваш пари на гърба на хората ...

  Хороскоп за 11.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
  11 юли 2020
  Последни новини