От х:

Днес в x:

19 °C

Общината: Неправилно паркиране не е приоритет на КОРЗ, назначават още 7 в Общинска полиция

  Служителите на КОРЗ следят за нарушения на обществения ред и законност във всички райони в Хасково и основната им дейност не е писането на фишове за неправилно паркиране. Служителите следят за проблеми, опазването на реда в града, нерегламентирани сметища и замърсявания, неправомерно затваряне на улици и преминаване и нарушения на тежкотоварна техника, увреждане на общинско имущество, нарушения на ЗУТ и като цяло недопускане на проблеми, отнасящи се до обществения ред в града.

  Това уточни секретарят на община Хасково Пламен Лечев, предадоха от местната администрация. Повод за изявлението му е констатацията на гражданин, който пресметна, че един служител от общинските структури - КОРЗ и Общинска полиция пише едва по един фиш на ден за неправилно паркиране. Изчисленията на хасковлията Станимир Стоянов са след негово запитване до кметството по Закона за достъп до обществена информация, тъй като твърди, че неправилното паркиране в града е масово явление. От справката на кметството за периода от януари до ноември 2019 г. става ясно, че 15 служители са съставили общо 3 865 фиша за неправилно паркиране.

  Стоянов смята, че общинските служители по контрола за неправилно паркиране трябва да работят по-ефективно, иначе се стига до "нецесъобразно разходване на публични средства", тъй като заплатите им се дават от данъкоплатците.

  Пламен Лечев допълни, че в Общинска полиция предстои да заработят още 7 допълнителни служители, но това ще стане след около година, тъй като им предстои обучение. Тогава контролът на движението и паркирането ще бъде по-строг.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Ма
   Мария
   44 -4
   12:24, 7 яну 2020
   Те пък КОРЗ другите си задължения така ги вършат, че дрънка..
  • 2
   Ех
   Ехо9
   4 -11
   13:41, 7 яну 2020
   И ко излезе 15 - 9 от КОРЗ, ЗНАЧИ 6 служителя упъл... Виж коментара
   • Ха
    ХАНКО БРАТ
    14 -1
    14:56, 7 яну 2020
    Математиката е точна наука и с широко приложение. В случая се използва за правилните цели .Четенето на определен текст и още повече разбирането му е строго индивидуално за всеки човек според интелекта му.На вниманието на "Ехо9" ще предоставя цитат от статията....."Служителите на КОРЗ следят за нарушения на обществения ред и законност във всички райони в Хасково и (основната им дейност не е писането на фишове за неправилно паркиране)......Специално за теб за по-лесно осмисляне съм оградил важното в скоби.Прочете ли го?Направи го още веднъж.Добре.Хайде сега ми кажи къде пише че не е "И" тяхно задължение да пишат фишове за неправилно паркиране (въпреки че не било ОСНОВНО задължение)? Относно едно от ОСНОВНИТЕ им задължения "нерегламентирани сметища и замърсявания" ще кажа само:района на ТЕЦ и бившето поделение в което бяха изхвърлени планини от кости и гуми,като гумите(признавам си) бяха подредени по интересен и грижлив начин.
   • Ех
    Ехо9
    0 0
    21:35, 7 яну 2020
    Идеята бе, че щом се оправдават КкоРЗ нищо нямат
  • 3
   Ос
   Оскар Уайлд
   32 -4
   13:56, 7 яну 2020
   Тия от КОРСа са най неадекватни и неконтролируеми от цялата община По цял ден джиткат с тая НИВА по улиците и си вършат частните работи
   • Км
    кмет
    25 0
    14:57, 7 яну 2020
    От време на време ги пращам и на пазар в Кауфланд
  • 4
   Ло
   Лозев
   22 -4
   15:43, 7 яну 2020
   А да не говорим за Петко "Запаления", цял ден частно и по-борсите за коли. Ей, върна комунизма Петко, държавна работа и частен бизнес с коли!
  • 5
   Ко
   Колю
   15 -3
   16:57, 7 яну 2020
   През повечето време на Кенана ,с Нивата,под някоя дебела сянка.Това през лятото ,през зимата не знам.
  • 6
   Ра
   Разбирач
   12 -6
   17:54, 7 яну 2020
   Другия пък продава памук шекер на Кенана и колата отстрани го пази.Кмета да му назначи един касиер от общината ,че му е трудно смятането.
  • 7
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ки
    Кирил
    13 -1
    21:42, 7 яну 2020
    АЗ поне си заставам със ИМЕТО , не със "остроумен" ник.
    Хората това виждат - това коментират !
    Нека да докажат , че работят и наистина си вършат работата и никой няма да ги "закача".
    АЗ абсолютно подкрепям масовото мнение !
  • 8
   Ре
   Реалист
   6 -4
   22:20, 7 яну 2020
   Тия само цуцат парите на данъкоплатците, закривайте....
  • 9
   Гр
   Градски
   3 -2
   07:27, 8 яну 2020
   Тя рибата се вмирисва от главата .Сменяйте спешно шефа на КОРЗ за нищо не става човека.
  • 10
   Ки
   Кирил
   4 -1
   09:47, 8 яну 2020
   Много ми е интересно след като КОРЗ отговарят за опазването на обществения ред в града и недопускане затваряне на улици как ще се справят със циганските музики в кв. Република.
  • 11
   Фу
   Футболиер
   5 -1
   12:06, 8 яну 2020
   Това е най скатаната служба в цялата община не правиш нищо и получаваш пари на гърба на хората ...

  Хороскоп за 24.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  24 сеп 2020
  Последни новини