От х:

Днес в x:

21 °C

Общината: Неправилно паркиране не е приоритет на КОРЗ, назначават още 7 в Общинска полиция

  Служителите на КОРЗ следят за нарушения на обществения ред и законност във всички райони в Хасково и основната им дейност не е писането на фишове за неправилно паркиране. Служителите следят за проблеми, опазването на реда в града, нерегламентирани сметища и замърсявания, неправомерно затваряне на улици и преминаване и нарушения на тежкотоварна техника, увреждане на общинско имущество, нарушения на ЗУТ и като цяло недопускане на проблеми, отнасящи се до обществения ред в града.

  Това уточни секретарят на община Хасково Пламен Лечев, предадоха от местната администрация. Повод за изявлението му е констатацията на гражданин, който пресметна, че един служител от общинските структури - КОРЗ и Общинска полиция пише едва по един фиш на ден за неправилно паркиране. Изчисленията на хасковлията Станимир Стоянов са след негово запитване до кметството по Закона за достъп до обществена информация, тъй като твърди, че неправилното паркиране в града е масово явление. От справката на кметството за периода от януари до ноември 2019 г. става ясно, че 15 служители са съставили общо 3 865 фиша за неправилно паркиране.

  Стоянов смята, че общинските служители по контрола за неправилно паркиране трябва да работят по-ефективно, иначе се стига до "нецесъобразно разходване на публични средства", тъй като заплатите им се дават от данъкоплатците.

  Пламен Лечев допълни, че в Общинска полиция предстои да заработят още 7 допълнителни служители, но това ще стане след около година, тъй като им предстои обучение. Тогава контролът на движението и паркирането ще бъде по-строг.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Ма
   Мария
   44 -4
   12:24, 7 яну 2020
   Те пък КОРЗ другите си задължения така ги вършат, че дрънка..
  • 2
   Ех
   Ехо9
   4 -11
   13:41, 7 яну 2020
   И ко излезе 15 - 9 от КОРЗ, ЗНАЧИ 6 служителя упъл... Виж коментара
   • Ха
    ХАНКО БРАТ
    14 -1
    14:56, 7 яну 2020
    Математиката е точна наука и с широко приложение. В случая се използва за правилните цели .Четенето на определен текст и още повече разбирането му е строго индивидуално за всеки човек според интелекта му.На вниманието на "Ехо9" ще предоставя цитат от статията....."Служителите на КОРЗ следят за нарушения на обществения ред и законност във всички райони в Хасково и (основната им дейност не е писането на фишове за неправилно паркиране)......Специално за теб за по-лесно осмисляне съм оградил важното в скоби.Прочете ли го?Направи го още веднъж.Добре.Хайде сега ми кажи къде пише че не е "И" тяхно задължение да пишат фишове за неправилно паркиране (въпреки че не било ОСНОВНО задължение)? Относно едно от ОСНОВНИТЕ им задължения "нерегламентирани сметища и замърсявания" ще кажа само:района на ТЕЦ и бившето поделение в което бяха изхвърлени планини от кости и гуми,като гумите(признавам си) бяха подредени по интересен и грижлив начин.
   • Ех
    Ехо9
    0 0
    21:35, 7 яну 2020
    Идеята бе, че щом се оправдават КкоРЗ нищо нямат
  • 3
   Ос
   Оскар Уайлд
   32 -4
   13:56, 7 яну 2020
   Тия от КОРСа са най неадекватни и неконтролируеми от цялата община По цял ден джиткат с тая НИВА по улиците и си вършат частните работи
   • Км
    кмет
    25 0
    14:57, 7 яну 2020
    От време на време ги пращам и на пазар в Кауфланд
  • 4
   Ло
   Лозев
   22 -4
   15:43, 7 яну 2020
   А да не говорим за Петко "Запаления", цял ден частно и по-борсите за коли. Ей, върна комунизма Петко, държавна работа и частен бизнес с коли!
  • 5
   Ко
   Колю
   15 -3
   16:57, 7 яну 2020
   През повечето време на Кенана ,с Нивата,под някоя дебела сянка.Това през лятото ,през зимата не знам.
  • 6
   Ра
   Разбирач
   12 -6
   17:54, 7 яну 2020
   Другия пък продава памук шекер на Кенана и колата отстрани го пази.Кмета да му назначи един касиер от общината ,че му е трудно смятането.
  • 7
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ки
    Кирил
    13 -1
    21:42, 7 яну 2020
    АЗ поне си заставам със ИМЕТО , не със "остроумен" ник.
    Хората това виждат - това коментират !
    Нека да докажат , че работят и наистина си вършат работата и никой няма да ги "закача".
    АЗ абсолютно подкрепям масовото мнение !
  • 8
   Ре
   Реалист
   6 -4
   22:20, 7 яну 2020
   Тия само цуцат парите на данъкоплатците, закривайте....
  • 9
   Гр
   Градски
   3 -2
   07:27, 8 яну 2020
   Тя рибата се вмирисва от главата .Сменяйте спешно шефа на КОРЗ за нищо не става човека.
  • 10
   Ки
   Кирил
   4 -1
   09:47, 8 яну 2020
   Много ми е интересно след като КОРЗ отговарят за опазването на обществения ред в града и недопускане затваряне на улици как ще се справят със циганските музики в кв. Република.
  • 11
   Фу
   Футболиер
   5 -1
   12:06, 8 яну 2020
   Това е най скатаната служба в цялата община не правиш нищо и получаваш пари на гърба на хората ...

  Хороскоп за 30.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  30 мар 2020
  Последни новини