От х:

Днес в x:

14 °C

Общината възлага на фирма разчистването на гумите в бившето поделение

  Община Хасково ще възложи на частна фирма разчистването на сметището от стари автомобилни гуми, образувало се в бившето ракетно поделение край село Конуш. Това заяви за Haskovo.net и eTV зам.-кметът Динко Тенев.

  Той увери, че разчистването ще започне до дни при благоприятни метеорологични условия, позволяващи влизането на техника в терена, след което ще бъдат извозени до преработващо предприятие. Уточни, че първоначално почистването ще бъде поето от бюджета на община Хасково, която впоследствие ще поиска възстановяване на средствата от собственика на имота, който предстои да бъде установен.

  За образувалото се сметище от стотици автомобилни гуми Haskovo.net писа по-рано през деня след читателски сигнал. Количеството от изхвърлените гуми там може да се равнява на това в бившия ТЕЦ край Хасково, което също бе разчистено от частна фирма и за сметка на местната администрация. Сега кметството търси от собственика на имота възстановяване на похарчените пари.

  "Искам да ви благодаря, че така бързо реагирате на сигнали от граждани и ги поставяте в обществото, защото ние не може да знаем всичко, а така може да реагираме адекватно на такива сигнали", заяви Тенев.

  Сметището с гуми край Конуш е поредното в общината. Проблемът с безразборното им изхвърляне се задълбочи от около година и кметството търси вариант за справяне със ситуацията. Тенев припомни, че сервизите за смяна на автомобилни гуми трябва да имат сключен договор с фирма, която периодично да приема старите гуми. Според него, ако всеки спазва тези договори, ще бъдат ограничени нерегламентираните сметища.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Оп
   опа
   20 -7
   17:31, 3 яну 2020
   Е добре, че са медиите да се тръснете !
   • Ди
    Динко
    4 0
    15:45, 5 яну 2020
    Донко добро момче си обаче ти побеля косата, напълня и стана като дядо, а си още млад заслужава ли си за да си на някакъв пост да слугуваш на един измислен политик като Добрев, който се интересува само от себе си и родата си.
  • 2
   На
   наш
   27 -1
   18:48, 3 яну 2020
   Защо не накажете тези които ги изхвърлят ,а наказвате пак гражданите.
  • 3
   Ха
   ХАНКО БРАТ
   22 -8
   19:06, 3 яну 2020
   Ясно е че ние ще платим сметката накрая . Ще има ли разследване кой е изхвърлил кости в промишлено количество и си е спестил плащането за егирсаж? На вас не ви пука за опасност от зарази. Съмнявам се да си мръднете дебелите задници и да нарушите спокойствието на вашите хора.Увеличихте такса смет за гражданите, а вашите"бизнесмени" могат да изхвърлят опасните си отпадъци където поискат.Крадлива шайка сте.Зам.кметът да се стегне и да отслабне малко ,имам лошото предчувствие че всеки момент може да експлоадира.
  • 4
   Ра
   Работяга
   15 -1
   20:14, 3 яну 2020
   Работа.работа и пак работа....
  • 5
   Ха
   Хасковлия
   13 -2
   22:16, 3 яну 2020
   Почистете и пред неработещето заведение площадката на бл.12 в кв.Орфей, боклука е от летните месеци там и расте.
  • 6
   Ор
   Орфеец
   23 -1
   22:25, 3 яну 2020
   КМЕТЕ, искаме проверка на антените на мобилните оператори на бл.12 и бл.10 в кв.Орфей , че много са близко до съседните блокове и излъчването е настрани под определен ъгъл.Има и на завод Мир, и стават доста в малък радиус, а наблизо има и училище.Слагат се антени, без разрешение от съседните блокове,прибират се наеми и си трайкат.Да се самосезират и от РИОКОЗ и ХЕИ и направят замерване и следят за излъчването на антените.Да се информират гражданите, не да се потулва всичко .......
  • 7
   Фу
   Футболиер
   21 0
   22:39, 3 яну 2020
   Хаха много бърза намеса от страна на заместник кмета и защо ние ще плащаме за това , органи на реда няма ли полиция туй онуй. Тези гуми не са изникнали с магическата пръчка на Хари Потър на посоченото място и явно никой не е разбрал за какво иде реч ... Работа работа и пак работа тцъ тцъ ...
  • 8
   До
   До Кмета и институции
   18 -2
   23:43, 3 яну 2020
   Захващайте антените на мобилните оператори, че ни е писнало от безхаберие и толериране на мобилни оператори и печалби за сметка на гражданите.Незабавни проверки на сигналите,защото са опадни за здравето !!! Вземете незабавно мерки !!!
  • 9
   ха ха аз си взех таксата а вие чистете а народа да плаща
   нали не си мислите че без мое знание или дъответна сфелка ще дам имота си такс
   всеки е длъжен дабстопанисва имота си правилно и дажсигналиузира
   ама нали сме държавна фирма вважна е комисионната
  • 10
   Га
   Гаро
   18 -1
   10:31, 4 яну 2020
   На бул.В.Левски 26,новата гумаджийница отзад има стотици стари гуми,циганите влачат и горят,ние дишаме саждите.Замислете се кметове,обикаляйте града той не е само на топлите плочки пред кметството.
  • 11
   Ми
   Мими
   8 0
   11:21, 4 яну 2020
   КМЕТЕ хората от жк.Орфей42 и от Акация 42-46 дерето между кв. Република и кв.Възраждане,местност ИДимирли май са прокудени от господа,защото живеят между камари с боклуци.КМете май имаме и управници от квартала или те само получават заплати от Общината.
  • 12
   Пе
   Пешо
   7 -2
   14:38, 4 яну 2020
   Като минаваш за гр. Пловдив през с. Клокотница да те хване срам. Единственото село с обрасли с храсти тротоари. А зам.кмета е от селото!
  • 13
   Ко
   Кормисош
   2 0
   20:46, 4 яну 2020
   Често пътувам за Въгларово жител съм там и зареждам от бензиностанция ЕКВАТОР до бившия 4- стоп двор Бензиностанцията е известна още като ПАНДЪРКАТА кой знае защо

  Хороскоп за 05.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
  05 мар 2021
  Последни новини