От х:

Днес в x:

Общината възлага на фирма разчистването на гумите в бившето поделение

    Община Хасково ще възложи на частна фирма разчистването на сметището от стари автомобилни гуми, образувало се в бившето ракетно поделение край село Конуш. Това заяви за Haskovo.net и eTV зам.-кметът Динко Тенев.

    Той увери, че разчистването ще започне до дни при благоприятни метеорологични условия, позволяващи влизането на техника в терена, след което ще бъдат извозени до преработващо предприятие. Уточни, че първоначално почистването ще бъде поето от бюджета на община Хасково, която впоследствие ще поиска възстановяване на средствата от собственика на имота, който предстои да бъде установен.

    За образувалото се сметище от стотици автомобилни гуми Haskovo.net писа по-рано през деня след читателски сигнал. Количеството от изхвърлените гуми там може да се равнява на това в бившия ТЕЦ край Хасково, което също бе разчистено от частна фирма и за сметка на местната администрация. Сега кметството търси от собственика на имота възстановяване на похарчените пари.

    "Искам да ви благодаря, че така бързо реагирате на сигнали от граждани и ги поставяте в обществото, защото ние не може да знаем всичко, а така може да реагираме адекватно на такива сигнали", заяви Тенев.

    Сметището с гуми край Конуш е поредното в общината. Проблемът с безразборното им изхвърляне се задълбочи от около година и кметството търси вариант за справяне със ситуацията. Тенев припомни, че сервизите за смяна на автомобилни гуми трябва да имат сключен договор с фирма, която периодично да приема старите гуми. Според него, ако всеки спазва тези договори, ще бъдат ограничени нерегламентираните сметища.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Оп
      опа
      20 -7
      17:31, 3 яну 2020
      Е добре, че са медиите да се тръснете !
      • Ди
        Динко
        4 0
        15:45, 5 яну 2020
        Донко добро момче си обаче ти побеля косата, напълня и стана като дядо, а си още млад заслужава ли си за да си на някакъв пост да слугуваш на един измислен политик като Добрев, който се интересува само от себе си и родата си.
    • 2
      На
      наш
      27 -1
      18:48, 3 яну 2020
      Защо не накажете тези които ги изхвърлят ,а наказвате пак гражданите.
    • 3
      Ха
      ХАНКО БРАТ
      22 -8
      19:06, 3 яну 2020
      Ясно е че ние ще платим сметката накрая . Ще има ли разследване кой е изхвърлил кости в промишлено количество и си е спестил плащането за егирсаж? На вас не ви пука за опасност от зарази. Съмнявам се да си мръднете дебелите задници и да нарушите спокойствието на вашите хора.Увеличихте такса смет за гражданите, а вашите"бизнесмени" могат да изхвърлят опасните си отпадъци където поискат.Крадлива шайка сте.Зам.кметът да се стегне и да отслабне малко ,имам лошото предчувствие че всеки момент може да експлоадира.
    • 4
      Ра
      Работяга
      15 -1
      20:14, 3 яну 2020
      Работа.работа и пак работа....
    • 5
      Ха
      Хасковлия
      13 -2
      22:16, 3 яну 2020
      Почистете и пред неработещето заведение площадката на бл.12 в кв.Орфей, боклука е от летните месеци там и расте.
    • 6
      Ор
      Орфеец
      23 -1
      22:25, 3 яну 2020
      КМЕТЕ, искаме проверка на антените на мобилните оператори на бл.12 и бл.10 в кв.Орфей , че много са близко до съседните блокове и излъчването е настрани под определен ъгъл.Има и на завод Мир, и стават доста в малък радиус, а наблизо има и училище.Слагат се антени, без разрешение от съседните блокове,прибират се наеми и си трайкат.Да се самосезират и от РИОКОЗ и ХЕИ и направят замерване и следят за излъчването на антените.Да се информират гражданите, не да се потулва всичко .......
    • 7
      Фу
      Футболиер
      21 0
      22:39, 3 яну 2020
      Хаха много бърза намеса от страна на заместник кмета и защо ние ще плащаме за това , органи на реда няма ли полиция туй онуй. Тези гуми не са изникнали с магическата пръчка на Хари Потър на посоченото място и явно никой не е разбрал за какво иде реч ... Работа работа и пак работа тцъ тцъ ...
    • 8
      До
      До Кмета и институции
      18 -2
      23:43, 3 яну 2020
      Захващайте антените на мобилните оператори, че ни е писнало от безхаберие и толериране на мобилни оператори и печалби за сметка на гражданите.Незабавни проверки на сигналите,защото са опадни за здравето !!! Вземете незабавно мерки !!!
    • 9
      ха ха аз си взех таксата а вие чистете а народа да плаща
      нали не си мислите че без мое знание или дъответна сфелка ще дам имота си такс
      всеки е длъжен дабстопанисва имота си правилно и дажсигналиузира
      ама нали сме държавна фирма вважна е комисионната
    • 10
      Га
      Гаро
      18 -1
      10:31, 4 яну 2020
      На бул.В.Левски 26,новата гумаджийница отзад има стотици стари гуми,циганите влачат и горят,ние дишаме саждите.Замислете се кметове,обикаляйте града той не е само на топлите плочки пред кметството.
    • 11
      Ми
      Мими
      8 0
      11:21, 4 яну 2020
      КМЕТЕ хората от жк.Орфей42 и от Акация 42-46 дерето между кв. Република и кв.Възраждане,местност ИДимирли май са прокудени от господа,защото живеят между камари с боклуци.КМете май имаме и управници от квартала или те само получават заплати от Общината.
    • 12
      Пе
      Пешо
      7 -2
      14:38, 4 яну 2020
      Като минаваш за гр. Пловдив през с. Клокотница да те хване срам. Единственото село с обрасли с храсти тротоари. А зам.кмета е от селото!
    • 13
      Ко
      Кормисош
      2 0
      20:46, 4 яну 2020
      Често пътувам за Въгларово жител съм там и зареждам от бензиностанция ЕКВАТОР до бившия 4- стоп двор Бензиностанцията е известна още като ПАНДЪРКАТА кой знае защо
    Последни новини