От х:

Днес в x:

21 °C

Общината възлага на фирма разчистването на гумите в бившето поделение

  Община Хасково ще възложи на частна фирма разчистването на сметището от стари автомобилни гуми, образувало се в бившето ракетно поделение край село Конуш. Това заяви за Haskovo.net и eTV зам.-кметът Динко Тенев.

  Той увери, че разчистването ще започне до дни при благоприятни метеорологични условия, позволяващи влизането на техника в терена, след което ще бъдат извозени до преработващо предприятие. Уточни, че първоначално почистването ще бъде поето от бюджета на община Хасково, която впоследствие ще поиска възстановяване на средствата от собственика на имота, който предстои да бъде установен.

  За образувалото се сметище от стотици автомобилни гуми Haskovo.net писа по-рано през деня след читателски сигнал. Количеството от изхвърлените гуми там може да се равнява на това в бившия ТЕЦ край Хасково, което също бе разчистено от частна фирма и за сметка на местната администрация. Сега кметството търси от собственика на имота възстановяване на похарчените пари.

  "Искам да ви благодаря, че така бързо реагирате на сигнали от граждани и ги поставяте в обществото, защото ние не може да знаем всичко, а така може да реагираме адекватно на такива сигнали", заяви Тенев.

  Сметището с гуми край Конуш е поредното в общината. Проблемът с безразборното им изхвърляне се задълбочи от около година и кметството търси вариант за справяне със ситуацията. Тенев припомни, че сервизите за смяна на автомобилни гуми трябва да имат сключен договор с фирма, която периодично да приема старите гуми. Според него, ако всеки спазва тези договори, ще бъдат ограничени нерегламентираните сметища.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Оп
   опа
   20 -7
   17:31, 3 яну 2020
   Е добре, че са медиите да се тръснете !
   • Ди
    Динко
    4 0
    15:45, 5 яну 2020
    Донко добро момче си обаче ти побеля косата, напълня и стана като дядо, а си още млад заслужава ли си за да си на някакъв пост да слугуваш на един измислен политик като Добрев, който се интересува само от себе си и родата си.
  • 2
   На
   наш
   27 -1
   18:48, 3 яну 2020
   Защо не накажете тези които ги изхвърлят ,а наказвате пак гражданите.
  • 3
   Ха
   ХАНКО БРАТ
   22 -8
   19:06, 3 яну 2020
   Ясно е че ние ще платим сметката накрая . Ще има ли разследване кой е изхвърлил кости в промишлено количество и си е спестил плащането за егирсаж? На вас не ви пука за опасност от зарази. Съмнявам се да си мръднете дебелите задници и да нарушите спокойствието на вашите хора.Увеличихте такса смет за гражданите, а вашите"бизнесмени" могат да изхвърлят опасните си отпадъци където поискат.Крадлива шайка сте.Зам.кметът да се стегне и да отслабне малко ,имам лошото предчувствие че всеки момент може да експлоадира.
  • 4
   Ра
   Работяга
   15 -1
   20:14, 3 яну 2020
   Работа.работа и пак работа....
  • 5
   Ха
   Хасковлия
   13 -2
   22:16, 3 яну 2020
   Почистете и пред неработещето заведение площадката на бл.12 в кв.Орфей, боклука е от летните месеци там и расте.
  • 6
   Ор
   Орфеец
   23 -1
   22:25, 3 яну 2020
   КМЕТЕ, искаме проверка на антените на мобилните оператори на бл.12 и бл.10 в кв.Орфей , че много са близко до съседните блокове и излъчването е настрани под определен ъгъл.Има и на завод Мир, и стават доста в малък радиус, а наблизо има и училище.Слагат се антени, без разрешение от съседните блокове,прибират се наеми и си трайкат.Да се самосезират и от РИОКОЗ и ХЕИ и направят замерване и следят за излъчването на антените.Да се информират гражданите, не да се потулва всичко .......
  • 7
   Фу
   Футболиер
   21 0
   22:39, 3 яну 2020
   Хаха много бърза намеса от страна на заместник кмета и защо ние ще плащаме за това , органи на реда няма ли полиция туй онуй. Тези гуми не са изникнали с магическата пръчка на Хари Потър на посоченото място и явно никой не е разбрал за какво иде реч ... Работа работа и пак работа тцъ тцъ ...
  • 8
   До
   До Кмета и институции
   18 -2
   23:43, 3 яну 2020
   Захващайте антените на мобилните оператори, че ни е писнало от безхаберие и толериране на мобилни оператори и печалби за сметка на гражданите.Незабавни проверки на сигналите,защото са опадни за здравето !!! Вземете незабавно мерки !!!
  • 9
   ха ха аз си взех таксата а вие чистете а народа да плаща
   нали не си мислите че без мое знание или дъответна сфелка ще дам имота си такс
   всеки е длъжен дабстопанисва имота си правилно и дажсигналиузира
   ама нали сме държавна фирма вважна е комисионната
  • 10
   Га
   Гаро
   18 -1
   10:31, 4 яну 2020
   На бул.В.Левски 26,новата гумаджийница отзад има стотици стари гуми,циганите влачат и горят,ние дишаме саждите.Замислете се кметове,обикаляйте града той не е само на топлите плочки пред кметството.
  • 11
   Ми
   Мими
   8 0
   11:21, 4 яну 2020
   КМЕТЕ хората от жк.Орфей42 и от Акация 42-46 дерето между кв. Република и кв.Възраждане,местност ИДимирли май са прокудени от господа,защото живеят между камари с боклуци.КМете май имаме и управници от квартала или те само получават заплати от Общината.
  • 12
   Пе
   Пешо
   7 -2
   14:38, 4 яну 2020
   Като минаваш за гр. Пловдив през с. Клокотница да те хване срам. Единственото село с обрасли с храсти тротоари. А зам.кмета е от селото!
  • 13
   Ко
   Кормисош
   1 0
   20:46, 4 яну 2020
   Често пътувам за Въгларово жител съм там и зареждам от бензиностанция ЕКВАТОР до бившия 4- стоп двор Бензиностанцията е известна още като ПАНДЪРКАТА кой знае защо

  Хороскоп за 30.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  30 мар 2020
  Последни новини