От х:

Днес в x:

18 °C

Общината възлага на фирма разчистването на гумите в бившето поделение

  Община Хасково ще възложи на частна фирма разчистването на сметището от стари автомобилни гуми, образувало се в бившето ракетно поделение край село Конуш. Това заяви за Haskovo.net и eTV зам.-кметът Динко Тенев.

  Той увери, че разчистването ще започне до дни при благоприятни метеорологични условия, позволяващи влизането на техника в терена, след което ще бъдат извозени до преработващо предприятие. Уточни, че първоначално почистването ще бъде поето от бюджета на община Хасково, която впоследствие ще поиска възстановяване на средствата от собственика на имота, който предстои да бъде установен.

  За образувалото се сметище от стотици автомобилни гуми Haskovo.net писа по-рано през деня след читателски сигнал. Количеството от изхвърлените гуми там може да се равнява на това в бившия ТЕЦ край Хасково, което също бе разчистено от частна фирма и за сметка на местната администрация. Сега кметството търси от собственика на имота възстановяване на похарчените пари.

  "Искам да ви благодаря, че така бързо реагирате на сигнали от граждани и ги поставяте в обществото, защото ние не може да знаем всичко, а така може да реагираме адекватно на такива сигнали", заяви Тенев.

  Сметището с гуми край Конуш е поредното в общината. Проблемът с безразборното им изхвърляне се задълбочи от около година и кметството търси вариант за справяне със ситуацията. Тенев припомни, че сервизите за смяна на автомобилни гуми трябва да имат сключен договор с фирма, която периодично да приема старите гуми. Според него, ако всеки спазва тези договори, ще бъдат ограничени нерегламентираните сметища.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Оп
   опа
   20 -7
   17:31, 3 яну 2020
   Е добре, че са медиите да се тръснете !
   • Ди
    Динко
    4 0
    15:45, 5 яну 2020
    Донко добро момче си обаче ти побеля косата, напълня и стана като дядо, а си още млад заслужава ли си за да си на някакъв пост да слугуваш на един измислен политик като Добрев, който се интересува само от себе си и родата си.
  • 2
   На
   наш
   27 -1
   18:48, 3 яну 2020
   Защо не накажете тези които ги изхвърлят ,а наказвате пак гражданите.
  • 3
   Ха
   ХАНКО БРАТ
   22 -8
   19:06, 3 яну 2020
   Ясно е че ние ще платим сметката накрая . Ще има ли разследване кой е изхвърлил кости в промишлено количество и си е спестил плащането за егирсаж? На вас не ви пука за опасност от зарази. Съмнявам се да си мръднете дебелите задници и да нарушите спокойствието на вашите хора.Увеличихте такса смет за гражданите, а вашите"бизнесмени" могат да изхвърлят опасните си отпадъци където поискат.Крадлива шайка сте.Зам.кметът да се стегне и да отслабне малко ,имам лошото предчувствие че всеки момент може да експлоадира.
  • 4
   Ра
   Работяга
   15 -1
   20:14, 3 яну 2020
   Работа.работа и пак работа....
  • 5
   Ха
   Хасковлия
   13 -2
   22:16, 3 яну 2020
   Почистете и пред неработещето заведение площадката на бл.12 в кв.Орфей, боклука е от летните месеци там и расте.
  • 6
   Ор
   Орфеец
   23 -1
   22:25, 3 яну 2020
   КМЕТЕ, искаме проверка на антените на мобилните оператори на бл.12 и бл.10 в кв.Орфей , че много са близко до съседните блокове и излъчването е настрани под определен ъгъл.Има и на завод Мир, и стават доста в малък радиус, а наблизо има и училище.Слагат се антени, без разрешение от съседните блокове,прибират се наеми и си трайкат.Да се самосезират и от РИОКОЗ и ХЕИ и направят замерване и следят за излъчването на антените.Да се информират гражданите, не да се потулва всичко .......
  • 7
   Фу
   Футболиер
   21 0
   22:39, 3 яну 2020
   Хаха много бърза намеса от страна на заместник кмета и защо ние ще плащаме за това , органи на реда няма ли полиция туй онуй. Тези гуми не са изникнали с магическата пръчка на Хари Потър на посоченото място и явно никой не е разбрал за какво иде реч ... Работа работа и пак работа тцъ тцъ ...
  • 8
   До
   До Кмета и институции
   18 -2
   23:43, 3 яну 2020
   Захващайте антените на мобилните оператори, че ни е писнало от безхаберие и толериране на мобилни оператори и печалби за сметка на гражданите.Незабавни проверки на сигналите,защото са опадни за здравето !!! Вземете незабавно мерки !!!
  • 9
   ха ха аз си взех таксата а вие чистете а народа да плаща
   нали не си мислите че без мое знание или дъответна сфелка ще дам имота си такс
   всеки е длъжен дабстопанисва имота си правилно и дажсигналиузира
   ама нали сме държавна фирма вважна е комисионната
  • 10
   Га
   Гаро
   18 -1
   10:31, 4 яну 2020
   На бул.В.Левски 26,новата гумаджийница отзад има стотици стари гуми,циганите влачат и горят,ние дишаме саждите.Замислете се кметове,обикаляйте града той не е само на топлите плочки пред кметството.
  • 11
   Ми
   Мими
   8 0
   11:21, 4 яну 2020
   КМЕТЕ хората от жк.Орфей42 и от Акация 42-46 дерето между кв. Република и кв.Възраждане,местност ИДимирли май са прокудени от господа,защото живеят между камари с боклуци.КМете май имаме и управници от квартала или те само получават заплати от Общината.
  • 12
   Пе
   Пешо
   7 -2
   14:38, 4 яну 2020
   Като минаваш за гр. Пловдив през с. Клокотница да те хване срам. Единственото село с обрасли с храсти тротоари. А зам.кмета е от селото!
  • 13
   Ко
   Кормисош
   1 0
   20:46, 4 яну 2020
   Често пътувам за Въгларово жител съм там и зареждам от бензиностанция ЕКВАТОР до бившия 4- стоп двор Бензиностанцията е известна още като ПАНДЪРКАТА кой знае защо

  Хороскоп за 25.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
  25 сеп 2020
  Последни новини