От х:

Днес в x:

Шофьор с 2,46 промила алкохол държи рекорда за шофиране в нетрезво състояние на Нова година

Няколко водачи са заловени от полицията да карат пияни в първия ден на Новата година, съобщават от МВР-Хасково в обобщаващата информация днес.

Рекорд за нетрезвен шофьор зад волана е случаят от Харманли. Местните полицаи са заловили там на Васильовден 46 -годишенхарманлиец, при който дрегерът отчел 2,46 промила алкохол в издишвания въздух. Фолксвагенът му е спрян за проверка в 15.10 часа. Мъжът е отказал кръвна проба, по случая е образувано бързо производство. Лицето е задържано за срок до 24 часа.

Също в късния следобед на първия ден на годината до хасковското село Орлово, при разклона за с.Мандра, е спрян за проверка лек автомобил „Нисан Терано“, управляван от 38- годишен хасковлия. При проверката станало ясно, че лицето е вече осъждано за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2. В хода на проверката на място полицаите разкрили, че австрийската регистрационна табела, с която той управлява колата си, е издадена за друг автомобил.

Проверяваният мъж не е представил пред униформените и шофьорската си книжка, отказал е и проба за алкохол. Образувано е бързо производство. Задържан за срок до 24 часа.

В серията с пияни шофьори на отминалия празник влиза и 31- годишен хасковлия. Около 12 часа на първи януари той е спрян до с. Горски извор, на разклона  с пътя за с. Гарваново, с автомобил „Опел Мерива“. В хода на проверката станало ясно, че водачът е седнал зад волана след употреба на алкохол – 1,7 промила. Образувано е бързо производство. Задържан е до 24 часа.

В тази статистика обаче трагедия разстърси Новогодишната нощ в Хасково.

След употреба на алкохол шофьор предизвика фатален за млада жена инцидент и прати няколко души в болница.

Сблъсъкът между „Опел Зафира“, управляван от 40-годишен мъж от с.Клокотница, лек автомобил БМВ, управляван от 21-годишен хасковлия и лек автомобил „Деу Калос“, управляван от 37-годишен мъж от Димитровград, стана час и половина след полунощ на на бул. Раковски и ул Дунав.

Виновник за зверския удар е шофьорът на Опела, който не е спрял на червен сигнал на светофара. При последващата проверка дрегерът е отчел 1.72 промила алкохол.

При катастрофата пострадаха водачите на автомобилите и пътуващите в БМВ-то 24-годишен мъж, жена на 24 и жена на 22 години в напреднала бременност. Цяла вечер лекарите от АГ отделението в Хасково се бориха за живота на бебето, но не успяха да спасят първородната рожба на семейството.

Младата жена е в ОАРИЛ на МБАЛ Хасково, където в първите часове на Новата година животът й беше в опасност. По-късно през деня вчера състоянието й се стабилизира.

Останалите от катастрофата са без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство. Водачът на опела е задържан в РУ Хасково до 24 часа. Работата по случая продължава.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Mm
    MMXX
    30 0
    11:31, 2 яну 2020
    Офирканите говеда тръгнали да убиват по улиците.
    • Xx
      XXMM
      26 0
      11:42, 2 яну 2020
      Не обиждайте говедата . Животинките нямат никаква вина .
  • 2
    Аз
    Аз
    24 0
    11:51, 2 яну 2020
    Статия от преди 5-6 дни.
    "Доживотен затвор налага в Гърция на всеки, който шофира под въздействие на алкохол или наркотици и причинява загуба на човешки живот. Това гласят промени в Наказателния кодекс. По-специално член 4 предвижда, че членове 272, 290, 290А и 291, 308 от Наказателния кодекс са изменени."
    • Аб
      абв
      2 0
      16:05, 2 яну 2020
      Чак това няма да стане, дори и в Гърция, но сегашното у нас е мърлящина.
  • 3
    +-
    +-
    3 0
    16:03, 2 яну 2020
    Наистина ли в 01.30 часа е имало червен светофар?
    • Да
      Да
      7 0
      16:46, 2 яну 2020
      ДА , светофара вече е денонощен със цел намаляване на инцидентите.
      За съжаление , това не е помогнало.
      АБСОЛЮТНО ЗА доживотен затвор за всеки седнал пиян зад волана и причинил загуба на човешки живот.
Последни новини