От х:

Днес в x:

Млади рап изпълнители се събират в общност на концерт в помощ на деца

    Млади рапъри от Хасково показаха, че не само изпълняват песни с текстове, които засягат социалната тематика, а им пука за общността, и за хората, които имат нужда от подкрепа реално.

    Младежите с артистични псевдоними Vanya G, Yoana Star, Vango, Krey C, Fipo, обединени от Черния Тони излязоха на сцената в Младежкия център в предпоследната вечер на 2019 година за благотворителен концерт. Сумата от него ще бъде предадена за нуждите в Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания в Хасково.

    Първи пред публиката се изявиха Момчил, Мехмед и Вангел, които са ученици от Езиковата гимназия в Хасково. Те са имали вече своя прощъпулник като рап трио на тазгодишния Фашинг на гимназията, а участието им минало много успешно и затова продължават да изпълняват музиката, която обичат, по начина, по който им харесва.

    „Искаме да закрием старата година с нещо хубаво“, обобщи триото. Както тяхното, така и участието на останалите изпълнители, е по покана на организатора на инициативата -Черния Тони. Прякорът си той получил още като малък, а днес продължава да го използва като свой артистичен псевдоним. Черния Тони е момче с бяло сърце, казват за него приятелите му.

    Дълги години младият рапър, който прави авторски песни, освен за себе си, и за други изпълнители, е бил част от Етнографската школа към Младежкия център с ръководител Нели Арнаудова. Именно като част от тази общност се е научил да застава с лице към другите, да е съпричастен с по-слабите.

    Затова Тони е участник в доброволчески инициативи и досега и сам организира такива.

    А именно да се ситуира младежка общност е идеята му за организирането на концерта. „Най-важната ми идея е да събера младите артисти и спортисти в Хасково, защото ние на практика не се познаваме помежду си-да създадем едно общество, да комуникираме помежду си и да организираме общи бъдещи проекти с каузи“, сподели Черния Тони.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини