От х:

Днес в x:

Шестима инспектори от НАП-Хасково ще проверяват обекти във Велинград

НАП започва контролна кампания в зимните курорти, съобщават от офиса на Агенцията в Хасково. Стотици инспектори ще извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите. Ще се следи и зареждането със стоки на хотели, ресторанти и други големи търговски обекти. На постоянно наблюдение ще са подложени също борси и тържища в близост до курортите. По време на кампанията инспекторите от „Фискален контрол“ ще използват и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите на НАП, като софтуерът ще посочва обекти, чиито обороти се различават значително от средните за съответния регион. Звеното за фискален контрол в Хасково се включва с шестима инспектори, които ще следят за спазване на данъчните разпоредби в курорта Велинград.

В кампанията ще бъде използван и подходът на т.нар. открито наблюдение, при който в рамките на дни или седмици в търговския обект присъства явно проверяващ екип на НАП. Ако оборотите, отчетени по време на наблюдението, се различават значително с тези от минали периоди, приходната агенция може да започне ревизия. По време на зимната кампания ще се изследва също имущественото състояние на физически лица, които са собственици или управители на фирми, притежаващи обекти в зимните курорти в страната.

Главната задача на контролната кампания е спазване на данъчните правила и почтена конкуренция, коментират от НАП. От там обръщат внимание, че неиздаването на касова бележка дори за малка сума, освен до глоба, води и до запечатване на обекта за срок до един месец.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Гр
    гражданин
    7 0
    17:08, 30 дек 2019
    А заведенията в град Хасково няма ли да се наблюдават по празниците
  • 2
    Поне няколко месеца
    няма да купуват вода от Хасковските Мутри и Бейове
  • 3
    No
    Nostradamus
    12 0
    17:36, 30 дек 2019
    Шестима по заслуги отиват на СПА. На печелившите - честито.
  • 4
    Гр
    гражданин
    1 0
    15:31, 5 яну 2020
    Заведенията в Хасково в които се предлагат домашни вина и ракии няма ли да се проверят, напитките безопасни ли са, заплатен ли е акциза, те не извършват ли с това си действие нарушение, ежеседмично се извършват доставки в бутилки от минерална вода (10 л.)

Още новини

Последни новини