От х:

Днес в x:

Деца тренират гимнастика с якета в "Юнак" при 6 градуса, спешно монтират климатици

Изображение 1 от 4

    "21 век в залата по гимнастика е 6 градуса, но желанието на малки и големи е да не прекъсват тренировъчния процес." Това алармира Димитринка Алексиева - една от треньорките в хасковския спортен клуб по гимнастически спортове "Юнак". Тя публикува в социалната мрежа и видео клип, на който се вижда, че термометърът в тренировъчната зала показва 6 градуса, а навлечените с якета деца, енергично изпълняват гимнастически упражнения.

    Днешната температура беше много ниска за тренировки, стойностите предразполагат към контузии и травми, коментира треньорката. Тя допълни, че въпреки ниските стойности, няма как да се прекъсне тренировъчния процес, тъй като в школата има много деца, трениращи гимнастика, а и сега тече подготовката за наближаващите състезания. Първото от тях е през февруари - турнир по гимнастика "Йордан Йовчев" за Купа Дженерали, от който хасковската гимнастичка Кристин Кръстева има множество награди.

    Зала "Юнак", строена около 1964-1967 година, е занемарена от години, правени са само козметични ремонти, а зимата почти не се отоплява. Вътре има два-три малки домашни климатика, но топлината от тях почти не се усеща в голямата зала, коментира още наставничката. Алексиева допълни, че през годините са писани множество докладни до община Хасково с искане за вземане на мерки, но така и не са изпълнени. Каза, че се надява скоро да се осъществи предвиденото от преди около година газифициране на залата, което ще реши донякъде проблема с отоплението.

    Спортен комплекс "Юнак" обаче се нуждае от основен ремонт. Стените са изкъртени, стърчат кабели. Затова от спортния клуб се надяват на по-сериозен ремонт на залата.

    Малко след публикуване на клипа в социалната мрежа, Димитринка Алексиева се е срещнала със зам.-кмета на Хасково Динко Тенев, който е обещал да се вземат спешни мерки. Той е уверил, че още утре ще бъдат изпратени служители на фирма, които да преценят колко климатика още ще са необходими в залата за достигане на оптимална температура от 15-16 градуса. Монтирането на допълнителното отопление трябва да стане в първия работен ден на новата година, казаха от община Хасково. Освен това на срещата в кметството са коментирали заделяне на средства от общинския бюджет за ремонт на залата, но това ще се прецени при допълнителни огледи в спортния комплекс.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Би
      Би_Би
      21 -5
      15:21, 30 дек 2019
      Ужас...До къде я докарахме?!
      Аз лично, няма да позволя на детето си да стъпне в този студ , там!!! По важно е здравето на детето от купата или медала!
    • 2
      Гр
      Гражданин
      15 -3
      17:11, 30 дек 2019
      Нещо търг, обществена поръчка, покана за оферти към поне три фирми няма ли?Как я избра тази фирма още утре да мине и да прецени. Макар , че тази зала с климатици.....
      • +-
        +-
        5 -8
        17:18, 30 дек 2019
        Няма търг, щото предният кмет бил виновен за това състояние на залата и трябвали спешни мерки.
      • Тъ
        търг
        6 0
        18:26, 30 дек 2019
        Доко обявят обществена поръчка .оферти ще дойде август
      • 44
        4444
        6 -1
        18:42, 30 дек 2019
        Май не сте наясно как се подават Оферти?
        Питайте ремонтиралия СЗ Спартак!
    • 3
      Пийте една уранова вода от "чучурите" на ГРОБ–ДПС
    • 4
      Ст
      Станат
      11 -5
      20:33, 30 дек 2019
      Как не може да се прекъсне тренировъчния процест или тва са болни амбиции на майките после децата като са болни нямали да им се прекъсне тренировъчния процест. Това не е нормално мислете първо за децата
    • 5
      03
      038
      5 -1
      23:35, 30 дек 2019
      Да видим коя е Динковата фирма?
      • Фи
        фирма
        3 0
        10:52, 31 дек 2019
        мисля, че ще е Клима полис. Нарочно я пиша така, защото ми излиза,че коментарът ми не е добавен поради наличие на непознати думи !
    • 6
      Фу
      Футболиер
      6 -2
      00:52, 31 дек 2019
      Ей това са болните амбиции на треньорите, ами все пак е зима какво очаквате летни температури ли ? Помислете първо какви условия има в залата и тогава искайте климатици ,питайте как се печелят търговете за зала Спартак и има ли проверки как се изпълнява ремонта и фактурки туй онуй :):)
    • 7
      За
      Запознат
      4 0
      10:00, 31 дек 2019
      Всички много мрънкат и врънкат ,това е вмоменташното състояние на залата ,факт на 50 години е . Всички искат да се направи основен ремонт обаче уви пари няма. Това са фактите ,на ползвателите като не им харесва предоставената общинска собственост просто да напуснат и да си намерят по-добра зала и там да плащат наем. И да не забравяме ,че никой на никой не е длъжен ,харесва ти стоиш не ти харесва чао.
    Последни новини