От х:

Днес в x:

35 пилоти се състезаваха на картинг пистата в Хасково за квота за Световното в Дубай

    Днес на картинг пистата край Хасково се проведе кръг от световния шампионат на "Sodi kart – SWS". В състезанието за любители участваха 35 пилоти от цялата страна, включително и от хасковския регион.

    Днес бе надпревата в дициплината „Соди спринт”, която е една от трите в надпреварата за любители на картинга. В нея участваха пилоти над 15 години и с изравнено тегло до 83 кг. Състоеше се от 3 състезателни малнша – манш едно и две бяха с по 9 обиколки на пистата, а суперфиналът бе 10 обиколки. Всички пилоти управляваха картинги „Sodi RX8”, 270 кубика, 9 конски сили, развиващи максимална скорост до 65-70 км/час.

    Такива кръгове се провеждат в различни държави, а в Хасково за първи път, събират се точки и за всяка държава има квота. Лидерите по точки отиват на световен финал, който всяка година е на различно място. Квота за България е по един пилот от различните дисциплини. Световният финал ще се проведе в Дубай през 2020 година, когато ще се съревновават „топ” пилотите от всяка държава, обясни Окан Исов.

    Състезанието в Хасково започна на обяд и към 17 часа все още не бе приключило. Резултатите ще станат ясни по-късно.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    Последни новини