От х:

Днес в x:

Над 7700 лв. са събрани за каузата „За повече деца в България"

7743.26 лв. са събраните средства по време на Коледния благотворителен базар и Коледния прием, организирани от Областния управител на Хасково в подкрепа на фондация „Искам бебе“, информираха от Областна администрация.

Д-р Стефка Здравкова благодари с грамоти на стотиците дарители, подкрепили Коледната благотворителна кампания и каузата „За повече деца в България".

Сумата вече е преведена по сметката на Фондацията. Към нея към нея ще бъдат добавени 570 лв., които са дарени по-рано през годината от общинския съветник Румен Стоянов. Общата стойност, която ще бъде разпределена между кандидатите за дофинансиране на ин витро процедури през 2020 г., е 8313,26 лв.

За да участват в жребия, сроковете на който ще бъдат обявени през следващата година, кандидатите трябва да отговарят на определени  критерии.  Единият от тях е двойката  да е от български граждани, които са са с остоянен и/или настоящ адрес на територията на Хасковска област през последните две години, преди датата на кандидатстване.

 Кандидатът и партньорът не трябва да са поставени под запрещение, както и да не са в кръвно родство по права линия или по съребрена линия до четвърта степен помежду си.

Сред критериите за одобрение е вписана и възрастта на жената, която трябва да е между 20 г. и 43 г. ,ако извършва процедура със собствен генетичен материал и до 45 г., ако разчита на  донорски генетичен материал.

Кандидатстващите двойки трябва да имат документално  доказана причина за стерилитет. Освен това  двойката трябва да е кандидатствала и изчерпала 4 ин витро процедури, финансирани от държавата чрез Център за асистирана репродукция до момента на подаването на документите.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сп
    Спермодарител
    3 -1
    23:23, 27 дек 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини