От х:

Днес в x:

Подарък от музея в края на годината -безплатно посещение и фотоалбум за Левски

Регионалният исторически музей в Хасково ще изпрати годината с подаръци за последните си посетители.

На 28-ми декември и шестте експозиции ще са на вход „свободен“. Традицията последната събота на месеца да е безплатна ще бъде спазена, но към това има и изненада.

Всеки посетител или семейство ще получи изданието на РИМ-Хасково „Левски, революцията и хасковския род на Хаджи Иванчо Минчев“, изготвен по повод 180 год. от рождението на хаджията. Изданието е билингвистично-на български и английски език. Автори на книжката, която е придружена с богат снимков материал са д-р Красимира Узунова от отдел „Възраждане“ и главният уредник на „Нова история“ Румен Георгиев.

За последно през 2019 година Музейният център на тракийско изкуство в Източните Родопи, в който е репликата на уникалната Александровска гробница, ще работи тази събота и неделя. Цената на билета за възрастни е 4 лева, за учащи се и пенсионери по 2 лева. За деца под 7 години и хора с увреждания няма такса.

 След този уикенд Центърът вАлександрово и РИМ- Хасково отново ще бъдат отворени за посещение в първия работен ден на Новата година- 2 януари. Паскалевата къща остава затворена през зимния сезон, обобщи Милен Вълчев от музея.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини