От х:

Днес в x:

Наградиха 9-годишен ученик, запечатал магията на Хасково

    9-годишният Теодор Ангелов снима  едно от емблематичните за Хасково места-долмените, поставени в градинката пред детския отдел на библиотеката, а споделеният от него миг във фотоконкурса „На фокус: Магията на Хасково“, му донеса една от наградите. Третокласникът от училище „Ив. Рилски“ получи наградата на Фондация ХАЛО, която заедно с Туристическия информационен център в Хасково са организатори на фотоконкурса.

    Награждаването на най-добрите фотографии, за които  гласуването мина онлайн, беше днес в зала “ Възраждане“ на Регионалния исторически музей на Хасково.

    Конкурсът беше обявен в началото на декември и е първата инициатива на Фондация „ХАЛО“. Идеята му е хората да потърсят красотата на своя роден град. Да спрат и да се загледат в магията на Хасково. Повечето от места от снимките са такива, през които ежедневно минаваме, но в забързания ден те остават незабелязани от нас, разказа управителката на фондацията Кристина Йорданова.

    26 са участниците със 76 фотографии.

    Тричленно жури в състав: Димитър Атанасов - фотограф, Милен Вълчев - представител на РИМ- Хасково и Златина Марашева - представител на ТИЦ - Хасково, оцени фотографиите и избра големия победител в конкурса. Това е Петър Вълчев за фотографията му „Магията на Коледа“. Той е запечатал коледните светлини на главната в града. След оспорвано гласуване на Фейсбук страницата на фондация ХАЛО, "наградата на публиката" спечели Владимир Стайков за фотографията „Светлината във вярата“. Той е заснел монумента на Богородица на фона на нощно Хасково.

    Най-малкият сред наградените - Теодор е направил снимка на долмените с телефона си. Научил от учителката си в училище за конкурса. Сестра му се занимава с фотография в една от школите в града, но отказала да участва. Така 9-годишното момче решило само да прояви инициативата и да пусне своя снимка за конкурса, разказа Теодор днес. Той и останалите наградени получиха грамоти и ваучери за техника. Наградените получиха и едно от изданията на Регионалния исторически музей-Хасково "Поздрав от Хасково".

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      .
      .
      5 0
      12:10, 24 дек 2019
      Браво на Теодор!
    Последни новини