От х:

Днес в x:

Цивилни полицаи снимат нарушители по пътищата в Хасковско

Полицейските служители в Хасковска област са създали организация за засилено присъствие и контрол с цел недопускане нарушаването на обществения ред на местата, свързани с масово събиране на хора по време на коледните и новогодишни тържества. Специални мерки сa предприети за гарантиране безопасността при провеждане на увеселителни прояви, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Всички публични мероприятия в празничните дни ще бъдат охранявани от полицейски служители и естествено – ще бъде засилен пътния контрол. С цел подпомагане и регулиране на трафика е изведен навън максимален брой служители.

Началникът на "Пътна полиция" в Хасково главен инспектор Димо Чобанов заяви, че от 20 декември в областта патрулират цивилни полицаи от "Криминална полиция" с цивилен автомобил и заснемат с фотоапарати нарушители на пътя - неправилно паркиране, неправилно изпреварване, навлизане в забранени пътни участъци. Служителите следят за нарушения по Закона за движение по пътищата и заснемат нарушители, които след образуване на преписки с точен час и дата, ще бъдат извиквани и санкционирани. Акцията продължава до края на годината.

През почивните дни е създадена организация за масирано полицейско присъствие в района на питейните заведения и ще се извършват проверки за употреба на алкохол, наркотични и упойваща вещества с цел предотвратяване на тежки катастрофи.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Ва
    Василев
    69 -7
    09:46, 24 дек 2019
    Г- н Чобанов,това явно не е твоя измишльотина. Криминалистите да си гледат кражбите, че той има доста работа по разкриването. Поставете ня колко коли на места видят от водачите.Това е профилактиката,а бе както преди много години се криеха по храстите.Това е срамно.Нека има и такива,но от видимото присъствие по пътищата няма по- голяма профилактика.Друг р въпроса за санкциите,които отиват в бюджета.Тоеа не е решение.Весели празници и без произшествия
    • Полицаите които се занимават с търговия на наркотици и покровителство на престъпници ???
  • 2
    Бо
    Боже, боже
    69 -9
    11:41, 24 дек 2019
    Те Криминална полиция се справиха с наркотиците, кражбите и с ОПГ на местно ниво , седнали ми разбираш ли да снимат неправилно паркиране , неправилно изпреварване и неспазване на пътни знаци :)
  • 3
    Ив
    Иво
    47 -3
    13:44, 24 дек 2019
    Ефекта на кампаниините напъни е нулев.Очевадно е ,че не ставате!
  • 4
    На
    Наблюдател
    66 -3
    14:40, 24 дек 2019
    Имам чуството вече,че полицията освен с шофьорите с друго не се занимава. Всяка седмица чуваме за нови и нови акции със смешни имена. Искам да попитам защо не се разкриват престъпления,а се занимават само с шофьорите и колите? Наскоро беше публикувана справка на разкритите престъпления от хасковското РДВР и процента на разкрити престъпления беше обидно катастрофален. Доста жертви на престъпниците чакат възмездие в Хасково,което едва ли ще получат скоро.
    • На
      Нар
      29 -3
      17:44, 24 дек 2019
      Защото държавната хазна е на нула и Бабата Бойко Бей е наредил да глобяват всичко що се движи...
  • 5
    Ек
    ЕКСЧЕНГЕ
    37 -1
    15:18, 24 дек 2019
    Навремето им казвахме негласен контрол.Имаше го и по АМ ТРАКИЯ без гонки и издънки.Движението се контролираше и от ВЪЗДУХА с въртолет,нарушителят се засичаше снимаше се и се предаваше на следващият автопатрул по посока на движението ,който го спираше.От там нататък по закон...А криминална да си вършат тяхната работа,че сега им е хармана...
    Та ето затова иде реч колеги...
  • 6
    Въ
    възмутен
    64 -5
    17:43, 24 дек 2019
    ежедневно пътувам Хасково -Стара Загора. Пълно е с пишман "фотографи". Къде бяхте когато цяло лято румънски, гърцки и турски регистрации плющяха по околовръстното на Димитровград със сто двойсе км в час? Свивахте се като мишки в трици, а сега ми се правите на много "еркек". Демек мъжкари. Комплексари, свиващи опашка пред чужденците и тормозейки съвестните граждани, които ви осигуряват заплатата. Направо ми се гади от вас.
    • Ха
      Хаха
      11 -40
      18:06, 24 дек 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 7
    Ми
    Мишел
    54 -1
    18:28, 24 дек 2019
    Така е. Патрулните коли вместо да партулират по кварталите те са превърнати във фотокамери по магистралите и пътищата и като се обадиш на 112 ти казват,че са много заети и нямат кола да ти пратят или ти пращат след един час и валят оправдания,че не стигали патрулните коли. А как ще стигат,като те освен да контролират шофьорите друго не правят. Това е най-лесния и мързелив начин да мине някак смяната. Постоянно се спират коли и се правят досадни проверки и се демонстрира,че се работи нещо. Вземайте пример от западните полицейски системи. Там контрола на движение по пътищата се контролира между другото,а не е основната и единствена дейност на полицаите.
  • 8
    Лу
    лудия макс
    26 -3
    20:30, 24 дек 2019
    Не знам какво са снимали, обаче фейсбука е пълен със снимки на цивилни полицаи от така наречената предколедна акция . Май им е по-интересно да се снимат с телефон и да се пускат на фейса!
    “Те се фотографират а ние ги пускаме !“
  • 9
    Aj
    Ajax
    25 -6
    11:36, 25 дек 2019
    Еничарите на Бойко, грабят народа на поразия!
  • 10
    Ре
    Реалист
    18 -2
    00:08, 26 дек 2019
    В продънения бюджет от криминална полиция, от бопа кВи пари влизат?
    Айде всички в храсталака, да снимат..., че да си оправдаят заплатите....
    Е, наистина няма такава държава....
    Жалка история за една умираща не държава, а нация....
  • 11
    Ха
    ХАНКО БРАТ
    5 -3
    09:54, 26 дек 2019
    Ето още нещо по темата:гаврата на мвр – мето с българския народ по коледа! Ето каква тайна крие мвр – мето, застрашаваща националната сигурност!
    • Е,
      Е , и ?
      2 -1
      08:43, 27 дек 2019
      И каква е?
Последни новини