От х:

Днес в x:

Добротворци даряват 880 лв. за каузата “За повече деца в България“

    Децата от Минерални бани отвориха сърцата си и в навечерието на Новата година решиха да направят добро. С помощ от своите учители те са избрали да се включат с благотворителна инициатива за най-светлата кауза и най-голямото чудо-новият живот.

    Момчетата и момичетата от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в курортното селище събраха 880 лв. на тазгодишния си благотворителен базар. В благородното начинание се включиха всички ученици от училището заедно с техните учители и родители.

    Добротворците от превърналия се в традиция в училището в Баните Коледен базар ще предадат средствата, които са събрали от продажбата на своите ръкоделия и кулинарни вкусотии, по сметката на фондация“ Искам бебе“. Тя е основен партньор на инициативата “За повече деца в България“, която се провежда под егидата на областния управител на Хасково.

    За големият жест на децата от Минерални бани, училищното ръководство им благодари за труда и ентусиазма, с който дават своя принос в благородната кауза.

    Само преди няколко дни областната управителка д-р Стефка Здравкова обяви третата акция, посветена на подпомагането на двойки от региона на Хасково, които искат да имат своя рожба. Средствата от Коледния базар при областния управител и от други дарители ще се бъдат разпределени за ин витро процедури, а двойките които ще бъдат подпомогнати за интервенциите, ще бъдат обявени в началото на следващата година.

    От първата акция преди две години с помощта на всички добродели от областта вече има родени близначета.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини