От х:

Днес в x:

Станишев: БСП се ГЕРБ-еризира. Преглед на печата

Бедствие.

"24 часа":

Бурен вятър остави без ток Враца, Мездра и Мизия

Бурен вятър причини щети на няколко места в страната през изминалата нощ.

Един от най-засегнати от стихията е Врачанският регион. Там вятърът духаше с над 90 км/часа и събори дървета и стълбове на уличното осветление и нанесе щети по автомобили.

Ламаринена покривна конструкция от учебен автоцентър пък е била изтръгната от вятъра, премазала е кола и се е стоварила на улицата, съобщи bTV. Малко преди това на мястото е минала жена, която се прибирала от втора смяна на работа, показва запис от видеокамера.

Нанесени са щети и по различни сгради и съоръжения в града. Сигналите са предимно за паднали ламарини и дървета. Нанесени са поражения и по десетки покриви.

Обвинение.

"Сега":

Станишев: БСП се ГЕРБ-еризира

БСП се "ГЕРБ-еризира" с резки послания, дързък стил на говорене, а това изобщо не помага на партията. Това заяви в интервю пред БНТ бившият премиер, сега председател на ПЕС Сергей Станишев.

На въпрос дали БСП загуби "спечелени избори" при вота за Европейски парламент и за местни власти тази година, Станишев коментира "Да, загуби ги заради политически грешки и заради неспособността на ръководството на БСП да извлича и анализира поуки. Дори след президентските избори БСП не успя да хване вълната на победата отново заради политически грешки в партията. БСП не можа да мобилизира левите избиратели на тези избори и да пробие към центъра на политическото пространство, а историята сочи, че БСП печели само тогава, когато се насочи към центъра", допълни той.

"Не спечелихме и изборите за евродепутати, защото много малко се говореше за това каква е визията на БСП за Европа".

Статистика.

"Монитор":

Чуждестранните инвестиции стигнали 1 млрд. лв.

Чуждестранните инвестиции в България са скочили до 953,3 млн. евро през първите 10 месеца на 2019 година спрямо 399,5 млн. евро през същия период на миналата година, което е ръст от над 1 млрд. лв. Това сочат данните на Българската народна банка БНБ) за платежния баланс на страната.

Те потвърждават на практика думите от преди няколко дни на премиера Бойко Борисов, между когото и президента Румен Радев неотдавна се разрази полемика по темата. Борисов обяви, че преките чуждестранни инвестиции имат ръст от 553,8 млн. евро само от януари до октомври спрямо 2018-а. Както и че "в края на годината най-добре се виждат добрите резултати за българската икономика".

Според данните на БНБ преките чуждестранни инвестиции в страната се увеличават през октомври 2019 година със 141,1 млн. евро при нарастване със 116,1 млн. евро година по-рано. Най-големите нетни преки инвестиции в нашата страна през първите десет месеца на 2019 година идват от Холандия - 422 млн. евро, следвана от Германия - 233,7 милиона евро и Великобритания - 168,3 млн. евро.

Гербрев.

"24 часа":

"Ню Йорк таймс": Отравянето на Гебрев разкри руски убийци в Европа

Американският в. "Ню Йорк таймс" помества днес в онлайн изданието си обширен материал на Майкъл Шуирц, озаглавен "Как отравяне в България разкри руски убийци в Европа".

Години наред членовете на таен екип, Част 29155, са действали без шефовете на западните служби за сигурност ни най-малко да си дават сметка за техните операции. Само че нападението срещу търговеца на оръжия в София Емилиян Гебрев става причина те да бъдат разкрити, пише Шуирц.

Русият убиец е използвал името Сергей Федотов и се промъкнал в България незабелязано, настанявайки се в хотел в София, близо до офиса на местния производител на оръжие, който е продавал муниции на Украйна.

Според автора същият човек е ръководел екип от трима мъже.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини