От х:

Днес в x:

Близо 10 млн. нелегални цигари спрени на границата с Турция

Изображение 1 от 2

    От началото на годината до момента митническите служители от Териториална Дирекция „Южна морска“ и Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ са иззели над

    9 750 000 къса цигари и близо 2 тона тютюн за пушене , съобщават от митническото звено в Свиленград.

    Само през първите две седмици на декември са задържани над 350 хил. къса в 17760 кутии цигари.

    89 са нарушенията, за които са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки, цигари и тютюн за пушене, през държавната граница без те да бъдат обявени при митническите власти.

    Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, които са влизали в нашата страна от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

    При проверки на три превозни средства през декември са открити 1177 кутии контрабандни цигари без български акцизен бандерол.

    При единият от случаите нелегални цигари са разкрити в товарен автомобил с турска регистрация на път от Турция за Швеция, управляван от турски гражданин. След пролъчване с рентгенова апаратура и последващ физически контрол, митническите служители откриват в предната дясна гума на полуремаркето 400 кутии безбандеролови цигари. В друг товарен автомобил с иранска регистрация, управляван от иранец отново след рентгенов и физически контрол митническите служители се натъкнали в товарното помещение на 300 кутии безакцизни цигари.

    При трети случай незаконните цигари са открити в лек автомобил с пловдивска регистрация, управляван от български гражданин. В колата, която влизала от Турция пътували още две жени.

    Митническите служители селектират превозното средство за щателна митническа проверка, при която под капака на моторния отсег и в раница в багажното отделение на автомобила са открити 477 кутии цигари.

    На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците и са образувани административнонаказателни производства.

    Haskovo.net
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ne
      nelicha - нелича
      13 -1
      15:27, 19 дек 2019
      Горят дребните риби . Трябва да се отчита някаква дейност . Митниците са били винаги кокошката със златните яйца за власт имащите .Къде отиват тези златни яйчица ви е ясно нали ?
    • 2
      Ни
      Ники
      3 0
      17:26, 19 дек 2019
      То малко ли митничари се налапаха години от тая митница.Зашкев тъпото стана паралия от Свиленград и други и други .Вместо да го изгонят го пратиха е Хасково в митницата.
    Последни новини