От х:

Днес в x:

Първото ученическо радио вече е факт в Математическата гимназия

    Учениците от Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково сбъднаха двегодишна своя мечта. От днес вече се излъчва училищното радио, което се чува във всички стаи на гимназията чрез безжични колони.

    Студиото е на първия етаж, откъдето програмата се подготвя и предава изцяло от ученически екип.

    Средствата за изграждането на „Мега радио“ са събирани от Ученическия съвет в различни благотворителни инициативи-базари и концерти. На финалната права за осъществяването на мечтания проект са помогнали финансово Иван Милев, Шенол Вели и Георги Пеев. По техническата част на проекта са работили от „Еском“.

    Всички благодетели днес получиха от Ученическия съвет грамоти за помощта.

    Председателят на съвета на учениците Мария Иванова връчи и грамота на предшественичката си Галина Вълкова, която е била основен двигател в инициативите през изминалите години по набиране на на средствата за радиото. И до днес, макар вече завършила гимназията, Галина Вълкова подкрепя инициативите на настоящите ученици.

    Десетокласниците Димитър Бялков и Дарина Георгиева първи седнаха зад пулта на радиото. „Здравейте, това е Мега радио и ние от екипа ви пожелаваме много пълноценна ваканция с усмивки, любов и невероятни спомени“-направи първото включване Дарина Георгиева.

    На първо време програмата ще се излъчва на запис докато екипът не усъвършенства работата си.

    „Засега разчитаме изцяло на предварителни записи, за да можем да контролираме грешките, които могат да се случат в реално време, но в последствие ще предаваме и на живо“, обясниха от радио екипа.

    „Мега радио“ ще отразява всички прояви и новини в училището и извън него с участието на възпитаници на Математическата гимназия. Ще се правят анонси за събития, в които гимназистите могат да се включват.

    „По Коледа наистина стават чудеса и мечтите се сбъдват. И точно затова от Ученическия съвет взеха решение в тази светла седмица да направят откриването на ученическото радио, което е дългоочаквано събитие.

    Ние даваме път на младите хора, стараем се с каквото можем да влезем в техните искания и желания, и да подкрепим техните интереси. Ще продължим да го правим, защото училището е мястото, което възпитава, мястото, където учениците развиват и намират своите интереси. „ коментира директорката на гимназията Гергана Петрова.

    Здраве и късмет в новото начининание пожелаха на всички в училище коледарите от Математическата гимназия.


     

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Jo
      John
      0 -2
      15:42, 18 дек 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Ха
      хаха
      9 0
      15:57, 18 дек 2019
      Ха така, нека опитат в училище повече форми на комуникация и изформираност, за да имат представа как става в реалния живот. Браво!
    • 3
      Ed
      Edin
      3 0
      21:36, 18 дек 2019
      Всъщност не е първото. В Паисий преди 10 години имаха училищно радио. Нямам представа дали още съществува и доколко е било успешно, но те бяха пионери в тази област.
    Последни новини