От х:

Днес в x:

Нов живот за старата хартия в Коледната изложба на „Колорит“

  Шумоляща хартия. Това винаги е знак за нещо приятно, асоциацията още повече е емоционална в дните, когато наближава Коледа, защото напомня за подаръци и изненади.

  Своят подарък на тема „хартия“ поднасят тази вечер и младите творци от Школата по приложни изкуства “Колорит“ към Читалище „Заря“ в Хасково. И изненадват отново с находчивост в типичния си колоритен стил.

  С отново оригинален подход и с пожелания за уют и заедност на празниците артистичните деца на преподавателката Веселина Делчева са подредили работите си във фоайето на читалището.

  Последната им изложба за 2019 година, която за тях беше много успешна, ще остане на разположение на зрителите и в началото на новата година.

  През изминаващата 2019 -та школа “Колорит“ отново даде много възможности за изява на младите творци, а през лятото по покана на народния представител Таня Петрова художниците от Хасково подредиха своя изложба и в Народното събрание. Само преди дни талантите участваха с картини в благотворителния търг на Коледния бал, организиран от Ротари клуб Хасково “Аида”. Средствата от него ще бъдат разпределени за детските школи в града.

  В последната си изложба за годината от „Колорит“ вдъхват нов живот на старата хартия. Така творците дават адекватен отзвук в работите си в унисон с една от темите на деня-замърсяването на планетата и опазването на природните ресурси.

  Младите творци са използвали за работите си, които показват в Коледната изложба, стари непотребни парчета хартия, които са преработили и от тях са отлели свои хартиени платна.

  „Не беше трудно, но трябва търпение, защото новата хартия трябва да съхне бавно. Можеш да си го направиш и вкъщи“, разказва за предизвикателствата в работата да превърнеш старата хартия в нов лист, който да украсиш със своята фантазия 13-годишната Вяра Атанасова.

  „Идеята беше да дадем нов живот на хартията от нашите спомени и мечти. Това е нашият начин да дадем на хартията втори шанс и да покажем нейния блясък и нежност.“, казва ръководителката на школата Веселина Делчева.

  В нейното амплоа е с всяка изминала година възпитаниците й да наслагват познания и умения за различни техники, които да използват и в работата си. „Най-важната ми цел е да насърчавам младите хора да експериментират смело, да не се притесняват да пробват новите неща“, казва Веселина Делчева.

  Така в настоящата изложба парче кашон и непотребна кутия са в новото си съживяване картина. Стара забравена книга, разказва нова приказка, дъхновена от идеята на младите художници. Релефи, триизмерни картонени инсталации, са още от красивите хартиени пъстроцветни нюанси в читалищното фоайе.

  Логото на изложбата, изработено от Павлина Колева и Весела Панова показва всички използвани техники в изложението. На таблото с надпис “Хартия“, момичетата са изписали думата хиляди пъти.

  С хиляди прекрасни пожелания и школа „Колорит“ изпраща настоящата година и с очакване за още мигове на нов заряд за творчество.

  Тази вечер на откриването на изложбата им с комплимент към авторите и гостите им участваха със свои изпълнения на флейта двама от художниците- Кристияна Терзиева и Дарий Трендафилов заедно със своята преподавателка в Музикалната школа „Манол Иванов“ Теодора Стоянова.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Видеа по темата

  Хороскоп за 02.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
  02 юни 2020

  Случаен виц

  Последни новини