От х:

Днес в x:

14 °C

52 абсолвенти от Хасково се дипломираха днес за медицински сестри и акушерки

    Фейме Шабан Тасим е на 42 години. Тя е една от 52 абсолвентки, които днес се дипломираха в специалностите „медицинска сестра“ и „акушерка“ в Хасковския филиал на Тракийския университет -Стара Загора.

    Фейме Тасим решава да учи в сферата на здравеопазването след преживяна тежка катастрофа и много часове и дни прекарани в болница. Силно вярва, че ще може да продължи пътя си напред в живота и ще се възстанови напълно. И още тогава си дава обет, че един ден, когато се оправи, ще полага грижи за болните хора, така, както за нея се грижат медицинските сестри и лекарите. Лекарката, която й спасява живота, я насърчава да направи това.

    И така до днешния емоционален ден. Фейме е една от двете отличнички от завършилите бакалавърска степен медицински сестри. На нея се падна честта да прочете професионалната клетвата от трибуната, която всичките й колеги повториха тържествено.

    „Радвам се за тази чест-да прочета клетвата на глас и много се вълнувах. Положих много усилия и изпълних това, което си бях обещала. Радвам се много, че с днешното ми завършване моят баща е истински горд с мен. Семейството ми също.“, сподели все още много развълнувана след церемонията Фейме Тасим. Тя продължава да надгражда професионалните си знания и умения и вече е записала магистратура в Пловдив. От три месеца работи и в интензивния сектор на Кардиологичното отделение в МБАЛ -Хасково.

    Абсолвентката, която завършва за медицинска сестра и е отличник на випуска-Ана Радева, прочете от името на колегите си приветствието на випуск 2019 към преподавателите.

    Първа по успех сред акушерките е Таня Мирчонова.

    И трите бяха удостоени с подаръци от ръководството на учебното заведение при получаването на дипломите си от новия ректор на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков, който е и един от участниците в създаването на филиала в Хасково.

    52-ма абсолвенти от Хасково се дипломираха днес. Випускът е със среден успех 5.11. Медицинските сестри завършва със среден успех 5.14, а акушерките с 5.08.

    Тържествената церемония по дипломирането се проведе в зала „Хасково“, която беше изпълнена с горди родители, съпрузи и деца на завършващите.

    От трибуната ги поздравиха областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, която също е възпитаник на Тракийския университет, кметът на града Станислав Дечев, изпълнителните директори на МБАЛ -Хасково и МБАЛ -Кърджали „Д-р Атанас Дафовски” д-р Георги Гелов и д-р Д-р Тодор Черкезов.

    Те призоваха новите медицински сестри и акушерки да останат и да се развиват в България.

    „Бъдете здрави за дарявайте здраве!“, пожела на абсолвентите директорът на филиала в Хасково проф. д-р Коста Костов.

    Младата хасковска певица Памела Калоянова изпрати своето послание към дипломантите с емблематичната песен „Гълъбо“.

    Церемонията ръководи проф. д-р Бианка Торньова. В много емоционално обръщение към абсолвентите тя им пожела здраве, творчески успехи и много любов. И завърши с послание от името на преподавателите за помощ и всеотдайност към пациентите.


     

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      До
      доктор
      15 -1
      16:00, 16 дек 2019
      Предполагам че вече са си закупили билетите за ЧУЖБИНАТА щото тука е КОЧИНА
      • Мх
        мхммм
        12 -1
        16:05, 16 дек 2019
        Те повечето от там и идват - има/няма 100 км по-на юг от нас.
    • 2
      Д-
      д-р Радева
      8 -5
      18:36, 16 дек 2019
      На изпита който успее да постави успешно катетър на пациент и му се дава диплома - честито!
      • Д-
        д-р Методиев
        4 -7
        21:47, 16 дек 2019
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 3
      Ре
      Реалист
      8 -2
      02:45, 17 дек 2019
      Звучите като някой,който не е успял..? Зад екраните със злоба всеки може. А и имаше една приказка за лисицата и гроздето..:)
    • 4
      Ха
      ханко брат
      1 0
      11:52, 18 дек 2019
      Честито и да работят със здраве. И дано да не са глупави като настоящите сестри да работят на два щата за една заплата. Сами са си виновни за ниските възнаграждение като в приказката за кучето изтървало кокала
    Последни новини