От х:

Днес в x:

18 °C

Необясними светлини в небето може да са извънземни структури, твъдят учени

Учени изследват странни примигващи светлини в небето за признаци за “междузвездни комуникационни лазери” или извънземни структури.

Серия появяващи се и изчезващи обекти бяха наблюдавани сред звездите и озадачават учените, които се опитват да разберат какво представляват.

Астрономи вярват, че те идват от “естествен, макар и екстремни астрофизични източници”.

Каквито и да са, учените смятат, че ще променят разбирането ни за космоса и вероятно ще доведат до появата на нова астрофизика.

Изследователите разгледали изображения на небето, датиращи от 50-те години, включително стари военни каталози. Сравнили тези исторически наблюдения със съвременни изследвания на небето, търсейки физически индикатори, включително звезди, които като че ли са изчезнали от галактиката Млечен път.

“Откритието на наистина изчезнала звезда или звезда, появила се от нищото, ще е наистина ценно и ще промени астрофизиката такава каквато я познаваме днес”, казва Беатрис Вилароел от Стокхолмския университет.

Обикновено умиращите звезди се променят много бавно, за да се превърнат в бели джуджета, или пък загиват с внезапна експлозия като свърхнова. Изчезващата звезда би трябвало да означава нещо напълно различно: ново, естествено астрофизично явление или извънземна активност, някъде във вселената.

Единственото природно обяснение на подобна изчезваща звезда би било “неуспешна свръхнова“ - на теория това се случва когато масивна звезда се превърне в черна дупка, без каквато и да е експлозия. Но това е истинска рядкост.

Възможните извънземни обяснения включват, лазери насочени из вселената, като част от комуникация, или сфери на Дайсън – теоретични структури, построени от извънземни цивилизации около звезда, с цел оползотворяване на енергията и. Макар и двете да са хипотетично възможни, досега не са открити доказателства за съществуването им.

Учените вече разгледали 15% от обещаващите кандидатите, но при всички тях се натъкнали на променливи обекти. Част от тях демонстрирали драматично поведение и излъчвали няколко хиляди пъти по-ярка светлина за изключително кратко време.

 Учените планират да използват изкуствен интелект, за да анализират останалите 150 000 кандидати.

Източник: independent.co.uk

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
30 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
30 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
30 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
30 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
30 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
30 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
30 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
30 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
30 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
30 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
30 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
30 май 2020
Последни новини