От х:

Днес в x:

Музикален уъркшоп в Гимназията по туризъм с "Hangar 42"

    Музиканти от известната хасковска рок банда "Hangar 42" гостуваха в час по музика в Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“, съобщиха от училището.

    Домакини на уъркшопа бяха бъдещите хотелиери от 9 „б“ клас. Идеята възниква спонтанно у учителя им Росена Кирякова при подготовката ú за темата „Поп културата и рок музиката“, а деветокласниците я приемат с ентусиазъм. Учениците задаваха въпроси и слушаха с интерес разказите на Антон Делчев и Боян Гегов. Те споделиха любопитни истории около създаването на бандата, как създават песните си, какво ги е подтикнало да свирят точно този стил музика. Деветокласниците имаха удоволствието да чуят и някои от песните на групата, изпълнени в акустична версия.

    Освен с хубавата музика, "Hangar 42" са известни и с участието си в просоциални дейности - благотворителни концерти, подпомагане на млади таланти, организиране на младежки поп-рок фестивал, активно участие в кампанията "НЕ на дрогата“.

    "Музиката трябва да възпитава у децата морални и културни ценности, а не да бъде само средство за забавление!", с тези думи китаристът на групата Антон Делчев завърши музикалния уъркшоп с учениците.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      19
      1994
      7 0
      16:51, 10 дек 2019
      Уъркшоп? Хасково.Нет вие сериозно ли?? Не погребвайте българския език
    • 2
      19
      1994
      15 -1
      16:52, 10 дек 2019
      Адмирации на момчетата от групата
    • 3
      19
      1914
      6 -1
      23:07, 10 дек 2019
      На Антон детската мечта му се сбъдна.Да свири на китара и да има група.

    Видеа по темата

    Последни новини