От х:

Днес в x:

Балетният шедьовър на Чайковски „Лешникотрошачката“ на хасковска сцена на 19 декември

Изображение 1 от 4

     Най-новото заглавие в афиша на Балета на Старозагорската опера-шедьовърът на П. И. Чайковски „Лешникотрошачката“  ще бъде представено и на хасковска сцена на 19-ти декември.

    Приказната история ще оживее отново в пълния си блясък във версията за деца  от 14.00 часа и от 19 часа, в пълната версия  на сцената на Читалище “Заря“ .

    Постановката е част от празничната програма на община Хасково по повод Коледните и Новогодишни празници.

    Балетът е по авторската хореография и режисура на заслужилия артист на Руската федерация Константин Уралски. Асистент-хореограф е Наталия Коробейникова.

    „Работата ми с трупата на Балета на Държавна опера-Стара Загора е много интересна, момичетата и момчетата са много активни и спектакълът ще е много ярък. За мен балетът „Лешникотрошачката“ е сбогуване на момичето с детството. Това е повече от приказка. Това е приказката на нашия живот, на нашето детство, споделя хореографът на постановката Константин Уралски.
     
    Декорите и костюмите са на италианския художник Салваторе Русо. В новата постановка участва цялата многонационална балетна трупа на Старозагорската опера под ръководството на примабалерината и педагог Силвия Томова.
     
    Младите и безусловно талантливи артисти на балетната трупа на Старозагорската опера пресъздават вълшебната история, разгърната в съня на Мари в нощта преди Коледа. На героинята ѝ предстои да победи Цар Плъх и да се отправи на пътешествие в приказни светове.
     
    В ролята на Мари на 19 декември ще танцува изящната балерина Тцао Ю Чен. Лешникотрошачът- Принц е Каито Такахаши, Дроселмайер – Ивайло Янев, Фея Драже – Анелия Димитрова, Крал Мишка – Франческо Бориело, Принц Коклюш – Паскуале Казиела и др.
     
    Традиция е балетът „Лешникотрошачката“ да се играе по Коледа, защото човешкото сърце винаги има нужда от красива приказка, която да връща вярата в Доброто – обратно в сърцето.
     
     Входът е свободен!
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Бр
      браво
      14 -3
      19:01, 10 дек 2019
      Поздравления за новото ръководство.Продължавайте така.Хасковлии все още са живи и имат нужда от култура и развлечения.С нетърпение чакаме да ни зарадвате с още нещо.Дано интересните събития не подминават повече града ни.Направете така че да ни е добре да живеем тук.
    • 2
      Бр
      Брависимо
      6 -5
      21:53, 10 дек 2019
      Поздравления за новото ръководство за културата. Хасково заслужава. Най- стойностната Коледна програма от 15 години насам.
    • 3
      Ако слушкат журналистите и пускат розови балони , могат някой ден да станат Общински съветници от Партия СИК като мен
    • 4
      Ку
      Култура
      4 -3
      09:26, 11 дек 2019
      В Културата промяната е положителна, кой и каквото да говори и пише. Свеж е полъхът.
    Последни новини