От х:

Днес в x:

3 °C

Опашки пред пощата в Хасково за декемврийските пенсии с коледни добавки

Изображение 1 от 2

  Изплащането на декемврийските пенсии и коледните добавки започна от днес. В първия ден в централната поща в Хасково се образуваха опашки.

  От Националния осигурителен институт вече съобщиха, че изплащането на пенсиите ще става до 20 декември.

  40 лева е размерът на еднократната допълнителна сума, която ще получат над 1 млн. възрастни хора за Коледа, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях, за месец декември, е в размер до 363,00 лева.

  Парите - 51 млн. лв., бяха отпуснати чрез допълнителен трансфер в бюджета за Държавното обществено осигуряване.
  Изплащането на сумите чрез пощенските станции става по график график, който е предварително обявен във всяка една от тях.

  Преводите на декемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 9 декември 2019 г.

  Прибрали вече коледната си добавка, част от пенсионерите днес коментираха на излизане от пощата, че биха се чувствали истински спокойни да посрещнат празниците, ако получаваха около 500 лева пенсия. „Това е сума, с която бих закрепил бюджета и бих се чувствал и на топло, без лишения, бех успял да отделя и сума за дребни подаръци за внуците и децата. Сега всичко го карам на компромис, сподели Петко Иванов“, който е пенсионер от три години и още не може да приеме немотията, в която трябва да живее като пенсионер след десетилетия труд.

   Haskovo.net

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Во
   Ворошилов
   10 -4
   15:41, 9 дек 2019
   Петко се ядоасва заради ниската пенсия ама пръв тичаше да гласува за ГЕРБА
   • Па
    Паметлив
    7 -6
    16:45, 9 дек 2019
    А Жан Виденов помниш ли?
  • 2
   Пе
   пенсионер
   9 0
   16:45, 9 дек 2019
   В деня когато превеждат пенсиите по сметките на пенсионерите в Райфайзен банк, банкоматите,които са два на брой в обласния град не работят.На вниманието на г-н Ранков не карайте възрасните хора да теглят и без това с ниските си пенсии от банката и да плащат такса от 3 лв.
  • 3
   За
   Запознат
   8 -14
   16:47, 9 дек 2019
   ГЕРБ няма вина за ниските пенсии ами БСП и Костови... Виж коментара
   • Це
    Цецо Асансьоро
    4 -3
    21:24, 9 дек 2019
    Крадецът Боко Тиквата не е ли комунист ?
  • 4
   Пе
   Петка
   4 0
   07:17, 10 дек 2019
   Петко,Петко когато прибираше парите си в пликче и те осигуряваха на минимален осигуретелен доход ни ривеши.Сега защо ривеш?

  Хороскоп за 20.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ваша молба ще бъде удовлетворена и ще получите нужното ви разрешение. Ако сте решили да предприемате рисковани начинания отложете го за друг път. Денят не е подходящ за това има голяма вероятност да загубите значителна сума. Постъпка на ваш близък ще ви го представи в неподозирана светлина. Имате достатъчно време да намерите решение на проблем, който ви занимава напоследък.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Започвате чудесно новата работна седмица. Действате с размах днес, тъй като имате много работа и идеи, които чакат да бъдат осъществени. Предпочитате да работите самостоятелно, тъй като така е най-сигурно, че ще успеете да се справите с плановете си. Привлечени сте от идеята на свой близък и се стараете да я доразвиете.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Неотстъпчиви сте по отношение на намеренията си и няма да позволите на чуждото мнение и емоции да ви влияят прекалено много. Ще изградите успешно сътрудничество с някой, с когото предстои да вървите в една посока напред в бъдещето си. Създавате нещо ново и то скоро ще ви донесе първите добри резултати.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Това, което ви привлича ще стане причина да отделите голяма част от времето си, за да го постигнете. За много от вас то е свързано с бизнеса или професионалната ви работа. Да сте близо до любимия ви човек е също ваша необходимост. Раците ще имат емоционална среща и вълнуваща вечер.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Мнозина от вас днес са обхванати от творчески колебания. Не сте сигурни точно какъв подход да предприемете при важно начинание. Мислите ви се лутат в разнопосочни идеи. Опитайте се да отсеете онези, които ви се струва, че ще донесат оптимални резултати. Разговор с ваш партньор може много да ви помогне.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С участието си в печеливш проект ще повишите доходите си, освен, че ще натрупате повече опит и самочувствие. И по други причини има защо да бъдете доволни, в дома си ще се радвате на добри вести. Някои от тях са свързани с бита и пътуванията ви, ваши или на близките ви.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете по-уверени в себе си. Както вие умеете да насърчавате, така би ви било от полза нечие одобрение сега. Доверявайте се само на проверени хора. Така ще си спестите неприятности. Помислете как да направите вечерта интересна за любимите си хора. Това ще ви сплоти и направи по-добри.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Много добри попадения в бизнес начинанията, където действате със свойствения си замах и афинитет към рисковете. В личен план също ви очакват приятни емоции свързани с харесван и желан от вас човек. Все пак не бъдете твърде настоятелни.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Търсенията ви в избрана от вас област ще ви отведат до интересни и неочаквани за вас открития. Напредъкът, който ще постигнете най-вероятно ще ви мотивира да продължите да действате в същата насока. Упоритостта и постоянството ви ще бъдат възнаградени.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Новостите ще ви направят по-смели и дръзки. Грижите ще отстъпят място на мечтите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Желана къща или друга семейна необходимост ще зарадва някои от вас. Колебанията ви ще се стопят и уверено ще пристъпите към изграждането на новия си живот.
  20 яну 2020
  Последни новини