От х:

Днес в x:

5 °C

Хасковският зоопарк готов за зимата, вече е с нова детска площадка

  Подготовката за студа в хасковския зоопарк приключи. Топлолюбивите животни са прибрани на местата за зимуване. Маймуните, крокодилът и част от папагалите са преместени от клетките си в специалните помещения, които се отопляват с парно. Зоопаркът е подсигурен с достатъчно дърва, за да осигури комфорта им, коментира шефът му Валентин Ахтаров.

  Очевидно обаче игривите маймуни доста скучаят в зимния си подслон. Свикнали на закачките на посетителите и сега далеч от разнообразна компания, те започнали да правят и пакости, разказаха гледачите им. На единия от тях откраднали очилата. Издърпали му ги направо от носа, когато се приближил към клетката им, за да чисти.

  Друг пък за малко да се раздели с телефона си, който една от маймуните се опитала да издърпа от ръката му.

  Само един от видовете папагали-папагалът монах остава навън и ще продължи да радва посетителите в зоологическата градина, защото той издържа при минусови температури. Останалите животни ще останат в топлите помещения поне до май месец, когато температурите започнат да се покачва по-сигурно, обясни Ахтаров.

  В зоопарка имат достатъчно запаси и от сено, което е подсигурено за тревопасните животни, циклични са доставките и от фирмата, с която паркът има сключен договор за храна на останалите животни, включително и хищниците.

  Днес от зоопарка не можаха да се похвалят с нови попълнения от фауната, но пък имат нова придобивка. Това са чисто новите съоръжения за детската площадка в къта. Те са доставени  по гражданска инициатива, финансирана от община Хасково.

  Игрушките вече са поставени от фирмата производител, а около тях терена ще довършат служителите от зоопарка.


   

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Мо
   Монахът папагал
   14 -1
   14:04, 9 дек 2019
   Не съм оставен на вън, a навън.... скъпа Краси ;)
  • 2
   ..
   ..
   6 -7
   14:22, 9 дек 2019
   Това е зоо кът, а не зоопарк!
  • 3
   Гр
   Гражданин
   8 0
   15:32, 9 дек 2019
   Отново неграмотно написана статия. Абе драскачи на Хасково Нет, научете най-после граматиката и след това си драскайте както щете.
  • 4
   Ра
   радой
   4 -6
   16:31, 9 дек 2019
   Айде учителките по български почнаха с коментарите.
  • 5
   Не
   Нет
   5 0
   20:19, 9 дек 2019
   Другия път се постарайте да не снимате животните със светкавица!
  • 6
   Ке
   кенански бабун
   2 0
   22:49, 9 дек 2019
   Младите лъвчета са в голямо очакване да им се мерне младото кметче или новоназначените областни, за да си похапнат млада мръвчица по време на големите пости!

  Хороскоп за 20.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ваша молба ще бъде удовлетворена и ще получите нужното ви разрешение. Ако сте решили да предприемате рисковани начинания отложете го за друг път. Денят не е подходящ за това има голяма вероятност да загубите значителна сума. Постъпка на ваш близък ще ви го представи в неподозирана светлина. Имате достатъчно време да намерите решение на проблем, който ви занимава напоследък.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Започвате чудесно новата работна седмица. Действате с размах днес, тъй като имате много работа и идеи, които чакат да бъдат осъществени. Предпочитате да работите самостоятелно, тъй като така е най-сигурно, че ще успеете да се справите с плановете си. Привлечени сте от идеята на свой близък и се стараете да я доразвиете.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Неотстъпчиви сте по отношение на намеренията си и няма да позволите на чуждото мнение и емоции да ви влияят прекалено много. Ще изградите успешно сътрудничество с някой, с когото предстои да вървите в една посока напред в бъдещето си. Създавате нещо ново и то скоро ще ви донесе първите добри резултати.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Това, което ви привлича ще стане причина да отделите голяма част от времето си, за да го постигнете. За много от вас то е свързано с бизнеса или професионалната ви работа. Да сте близо до любимия ви човек е също ваша необходимост. Раците ще имат емоционална среща и вълнуваща вечер.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Мнозина от вас днес са обхванати от творчески колебания. Не сте сигурни точно какъв подход да предприемете при важно начинание. Мислите ви се лутат в разнопосочни идеи. Опитайте се да отсеете онези, които ви се струва, че ще донесат оптимални резултати. Разговор с ваш партньор може много да ви помогне.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С участието си в печеливш проект ще повишите доходите си, освен, че ще натрупате повече опит и самочувствие. И по други причини има защо да бъдете доволни, в дома си ще се радвате на добри вести. Някои от тях са свързани с бита и пътуванията ви, ваши или на близките ви.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете по-уверени в себе си. Както вие умеете да насърчавате, така би ви било от полза нечие одобрение сега. Доверявайте се само на проверени хора. Така ще си спестите неприятности. Помислете как да направите вечерта интересна за любимите си хора. Това ще ви сплоти и направи по-добри.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Много добри попадения в бизнес начинанията, където действате със свойствения си замах и афинитет към рисковете. В личен план също ви очакват приятни емоции свързани с харесван и желан от вас човек. Все пак не бъдете твърде настоятелни.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Търсенията ви в избрана от вас област ще ви отведат до интересни и неочаквани за вас открития. Напредъкът, който ще постигнете най-вероятно ще ви мотивира да продължите да действате в същата насока. Упоритостта и постоянството ви ще бъдат възнаградени.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Новостите ще ви направят по-смели и дръзки. Грижите ще отстъпят място на мечтите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Желана къща или друга семейна необходимост ще зарадва някои от вас. Колебанията ви ще се стопят и уверено ще пристъпите към изграждането на новия си живот.
  20 яну 2020
  Последни новини