От х:

Днес в x:

Хасковският зоопарк готов за зимата, вече е с нова детска площадка

    Подготовката за студа в хасковския зоопарк приключи. Топлолюбивите животни са прибрани на местата за зимуване. Маймуните, крокодилът и част от папагалите са преместени от клетките си в специалните помещения, които се отопляват с парно. Зоопаркът е подсигурен с достатъчно дърва, за да осигури комфорта им, коментира шефът му Валентин Ахтаров.

    Очевидно обаче игривите маймуни доста скучаят в зимния си подслон. Свикнали на закачките на посетителите и сега далеч от разнообразна компания, те започнали да правят и пакости, разказаха гледачите им. На единия от тях откраднали очилата. Издърпали му ги направо от носа, когато се приближил към клетката им, за да чисти.

    Друг пък за малко да се раздели с телефона си, който една от маймуните се опитала да издърпа от ръката му.

    Само един от видовете папагали-папагалът монах остава навън и ще продължи да радва посетителите в зоологическата градина, защото той издържа при минусови температури. Останалите животни ще останат в топлите помещения поне до май месец, когато температурите започнат да се покачва по-сигурно, обясни Ахтаров.

    В зоопарка имат достатъчно запаси и от сено, което е подсигурено за тревопасните животни, циклични са доставките и от фирмата, с която паркът има сключен договор за храна на останалите животни, включително и хищниците.

    Днес от зоопарка не можаха да се похвалят с нови попълнения от фауната, но пък имат нова придобивка. Това са чисто новите съоръжения за детската площадка в къта. Те са доставени  по гражданска инициатива, финансирана от община Хасково.

    Игрушките вече са поставени от фирмата производител, а около тях терена ще довършат служителите от зоопарка.


     

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Мо
      Монахът папагал
      14 -1
      14:04, 9 дек 2019
      Не съм оставен на вън, a навън.... скъпа Краси ;)
    • 2
      ..
      ..
      6 -7
      14:22, 9 дек 2019
      Това е зоо кът, а не зоопарк!
    • 3
      Гр
      Гражданин
      8 0
      15:32, 9 дек 2019
      Отново неграмотно написана статия. Абе драскачи на Хасково Нет, научете най-после граматиката и след това си драскайте както щете.
    • 4
      Ра
      радой
      4 -6
      16:31, 9 дек 2019
      Айде учителките по български почнаха с коментарите.
    • 5
      Не
      Нет
      5 0
      20:19, 9 дек 2019
      Другия път се постарайте да не снимате животните със светкавица!
    • 6
      Ке
      кенански бабун
      2 0
      22:49, 9 дек 2019
      Младите лъвчета са в голямо очакване да им се мерне младото кметче или новоназначените областни, за да си похапнат млада мръвчица по време на големите пости!
    Последни новини