От х:

Днес в x:

iPhone остава без портове през 2021

Apple ще премахне всички портове от новите модели iPhone през 2021 г., твърди анализаторът Мин-чи Куо, известен с точните си прогнози за продуктите на технологичната компания.

След като премахна 3,5-милиметровия жак за слушалки, компанията ще се отърве и от последния порт: този за Lightning кабела, който се ползва за зареждане и пренос на данни. Така iPhone ще се зарежда и синхронизира изцяло безжично.

Apple разчита на Lightning порта от 2013 г. След въвеждането на UBS-C порт в iPad Pro се появиха спекулации, че той ще се появи и при iPhone. Apple обаче вече е казвала публично, че крайната цел е модел без всякакви портове.

Прогнози за 2020

Мин-чи Куо дава своята прогноза и за новите модели iPhone, които ще се появят догодина. Той очаква пет модела: наследник на iPhone SE, който на външен вид ще бъде почти идентичен с iPhone 8 и ще бъде най-достъпният модел. Не е ясно дали той ще бъде представен пролетта или есента.

След това през септември Apple ще пусне четири модела с OLED екрани и 5G. По-премиум моделите ще бъдат с два размера: 6,1 инча и 6,7 инча (наследници на iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max), като ще имат три камери и ToF технология.

В по-достъпния сегмент компанията също ще пусне два модела: 6,1 инча (подобно на iPhone 11) и 5,4 инча за тези, които искат по-компактен телефон. Те ще бъдат с две камери и 5G.

Източник: LifeStyle

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини