От х:

Днес в x:

Проф. Боян Биолчев представи в Хасково най-новия си роман "Преселението"

Изображение 1 от 6

    Проф. Боян Биолчев представи премиерно най-новия си роман в Регионалната библиотека "Христо Смирненски" в Хасково, съобщиха от Общината.

    „Преселението” е роман, който проф. Биолчев е писал повече от 6 години. За да се появи пред публиката „Преселението”, авторът е записвал спомени на оцелели български бежанци от Тракия, заселили се в Резово. Боян Биолчев вплита в повествованието и спомените на баба си Гроздана, родена в Солун. Нейна е заслугата и за съхранената история на дядо му - заточеник на безводния остров Трикери. Драматизма, жестокостта, сълзите и оцеляването на преселниците проф. Биолчев обобщи с мъдростта, която е научил от баба си: Няма лоши народи, има лоши хора.

    Поетесата Ели Видева представи последния роман на проф. Биолчев и подчерта, че истината в "Преселението" е синтезирана в думите: човек се среща с човек, но народ с народ се среща само при война.

    За да се докоснат лично до творчеството на проф. Биолчев в Регионалната библиотека бяха заместник-кметът Мария Вълчева, областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, представители на творческите съюзи, местни творци и интелектуалци.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини