От х:

Днес в x:

2020-та тръгва в хасковския театър с” Януари” от Радичков

Изображение 1 от 5

    Емблематичната за хасковския театър пиеса “Януари” от  Йордан Радичков ще е първата премиера за 2020 година. Режисьор е Дамян Тенев, за когото това е втора постановка на хасковска сцена, след режисьорския му прощъпулник в “Оркестър Титаник”. 

    В ролите в  “Януари” влизат Явор Бахаров, Петко Венелинов, Петър Влайков, Димитър Атанасов-Шърата, Емануил Костадинов, Пламен Петков и Димитър Димитров.

    Младият екип репетира усилено вече от месец.

    Някои от актьорите не са били родени през знаковата за България  1989 година, когато спектакълът “Януари” на театър “Иван Димов”, с  режисьор Иван Добчев, прави фурор с новаторските си похвати и е отличен с три първи награди на VIII Национален преглед на българската драма и театър.

    Иван Добчев получава за режисура, Вечеслав Парапанов за сценография, а Красимир Доков - за актьорско майсторство. Втора награда за актьорско майсторство получава Иван Савов, а трета Румен Трайков. Отличени са още Ренета Илиева - с приз за костюмография и Евгени Петров за музикално оформление.

    Премиерата на “Януари” е на 13 януари, като специални покани ще има за всички от екипа на спектакъла от 1989 година.  Зрителите от Хасково ще имат възможност да го гледат и на 27 януари.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      To
      Tono
      5 0
      16:06, 4 дек 2019
      Браво! И дано се получи добър спектакъл! Очакваме го!
    Последни новини