От х:

Днес в x:

Приютът за бездомници ще осигурява 24 -часов подслон

Временният приют за хора без дом в Хасково ще приютява нуждаещите се 24 часа, седем дни в седмицата през зимата, а не както беше регламентирано в предходните години, само в най-студените части на денонощието вечер. Промяната беше направена днес на втората сесия на Общинския съвет.

Активирането на приюта, който се намира в бившата баня в квартал „Република“ от 1 декември и действието му до края на март 2020 г., беше предложено в докладна от кмета Станислав Дечев. Финансирането му е с пари от общинския бюджет. Осигурени са седем легла в няколко отделни стаи, обособени за мъже и жени, санитарни помещения. Отоплението ще е с климатици.

Първоначалното предложение беше да се запази досега действащия норматив бездомниците да могат да се ползват от възможността да се приютят в студените зимни месеци само във времето между 18 часа в единия ден до 9 часа на следващия. По предложение на БСП обаче, кметът даде съгласие нуждаещите да могат да остават на топло през цялото време. Съветниците също дадоха единодушно одобрение за това.

По време на действието на приюта ще има охрана. Настаняването в него ще става с удостоверение от социалните.

Според условията за ползване, хора извън община Хасково няма да бъдат поемани.

По данни на дирекцията "Социално подпомагане", регистрираните бездомни в общината са седем.

 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини