От х:

Днес в x:

Водата в чешмите разрешена след Нова година

Вероятно в първия месец от следващата година водата от чешмите на Хасково ще бъде разрешена за питейни нужди. Това стана ясно по време на днешното заседание на Общинския съвет. Темата беше повдигната по повод предложението на БСП за създаване на временна комисия, която да разследва какво се случва с алтернативните кладенци и как се разходва сумата, отпусната за справяне на проблема с урановата вода.

Предложението не беше прието, но пък кметът на Хасково Станислав Дечев обясни, че от 8-те нови кладенци и последните четири са готови.

Дечев посочи още, че е поискал комисия от ДНСК да приеме санитарно-охранителните зони на кладенците, като се очаква това да стане на първи декември. Според законовата процедура след това кладенците ще бъдат предадени за експлоатация на ВиК. Срокът за излизане на пробите на водата, които ще бъдат взети и предадени на РЗИ, е около 45 дни.

„Ако пробите са добри, това означава, че в началото на 2020 година водата ще бъде пусната за пиене в целия град“, каза пред общинските съветници кметът Станислав Дечев.


Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    От
    От 9 кладенци вода
    17 -4
    14:31, 29 ное 2019
    Нека и водата пуснат да се пие/ ако някой се престраши да пие , де/ и разследване на разходването на средствата да направят- стиска ли ви ?!?
  • 2
    Ко
    Кой бе ?
    12 -22
    14:38, 29 ное 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Дн
      ДНСК
      4 -5
      18:25, 29 ное 2019
      Казва дали водата е годна за пиене , а сега не е годна за пиене поради наличие на завишени количества уран. Ти сега ли се раждаш и ли не можеш да четеш.Какви БСП-та,ГЕРБ-ери и други такива подобни крадци намесваш? Друга тема е дали някой ще повярва че от следващата година водата ще става за питейни нужди, че много време ни лъгаха за високите нива на уран.
  • 3
    Хю
    Хюстън
    17 -1
    15:11, 29 ное 2019
    Повечето хасковлии си използваме водата, за готвене поне, тъй че, не може постоянно да разнасяме шишета, ама такава е в БГ. 2 милиона отпуснаха за тези кладенци преди година и нещо, а по това време хасковлиите не пиехме ли от водата? Много бързо 500 дни за 1 кладенец, 1 сонда много голяма работа с години се пуска, сигурно няма вода, май сме в Сахара.
  • 4
    Ба
    байТенчо
    8 -1
    19:00, 29 ное 2019
    На 72 години съм,и предимно пия от чешмата .
  • 5
    Ня
    Някой
    0 0
    16:21, 3 дек 2019
    Водата в гр.Хасково не става за пиене!
    Нека да покажат резолтатите!
    Не я пийте!
Последни новини