От х:

Днес в x:

7 °C

Общинският съветник Здравко Запрянов напусна Коалиция „Движение заедно за промяна“ и стана независим

  Първият съветник, обявил се като независим в Общинския съвет на Хасково, е факт. Здравко Запрянов се оттегли от Коалиция „Движение заедно за промяна“ и на днешното заседание на местния парламент седна на банката без принадлежност към партийна група.

  Конфликт с идеолога на коалицията-бившия кмет на Хасково Георги Иванов е мотивът, който младият спортист посочи за решението си. „Бях подведен от господин Иванов, който постъпи неправилно. Бях помолен да се оттегля от мястото си на съветник в Коалицията, за да влезе друг на него. Бях посъветван да постъпя така, за да нямам проблеми.“, обясни генезиса на ситуацията Запрянов.

  Той влезе от четвърта позиция от листата на „Движение заедно за промяна“ след отказите да са в Общинския съвет на водача Христо Сариев и третия в листата-д-р Валентин Деливълчев. Здравко Запрянов обаче беше подал също заявление за отказ, което в последствие оттегли.

  „Бях сложен на челна позиция и дойде моят ред. Разсъждавах и реших, че в крайна сметка ще остана в Общинския съвет. Не смятам, че подменям каквото и да е.“, коментира той моралния въпрос дали обявявайки се за независим не подменя вота на избирателите, гласували за него, като част от кандидатите на „Движение заедно за промяна“ . В местния парламент Здравков, който има опит като част от доброволците в Младежкия център и е активен спортист в последните години, ще работи основно за развитието на спорта.

  Георги Иванов коментира ситуацията, като нарече Запрянов лъжец.„ Той е един обикновен лъжец. Той ме излъга. Обясних му защо не трябва да влиза в общинския съвет. Съгласи се, подаде си молбата за отказ и след това тайно я е изтеглил. Ако ние знаехме, че той ще постъпи по този начин нямаше да оттеглим д-р Деливълчев, който пък подаде заявлението си за отказ в полза на друг от листата“.

  Георги Иванов обясни факта, че Здравко Запрянов е бил поставен на избираемото четвърто място в листата с това, че е бил подведе с информацията, че спортистът може да донесе поне 1000 гласа за листата. „В крайна сметка изкара само 70 гласа,останалите 800 кой му ги даде? Георги Иванов! А той ме излага, ако беше дошъл и беше казал, че иска да остане общински съветник, щяхме да поговорим. “, добави бившият кмет и призна, че на мястото на Здравко Запрянов от коалицията са готвили да влезе като общински съветник Венелин Динков.

  Извън тази интрига в общинският съветник на Хасково влязоха двама нови членове. На мястото на избрания за заместник- кмет на общината Динко Тенев, част от сесийната групата на ГЕРБ вече е Мирослав Войников, а на стола в местния парламент вместо оттеглилият се в началото на седмицата Шерьо Янев вече е Албен Манджуков.

  По предложение на председателя на Общинския съвет Таня Захариева двамата й заместници ще са Мюмюн Мюмюн от ДПС и д-р Николай Николов, който е от гражданската квота на ГЕРБ.

  Назначаването им не мина съвсем без дебат. Камен Тодоров предложи от името на БСП едно от двете заместник-председателски места да бъде споделено със социалистите, като за него беше посочена Маргарита Маркова. Като алтернативен вариант от БСП предложиха и изменение в правилника за работа на местния парламент и гласуването на позиция за трети заместник-председател. Мотивите на БСП бяха, че е редно трите най-солидно представени партии в Общинския съвет да си поделят местата в ръководния му състав. И двете предложения обаче бяха отхвърлени.  Така  предложението на Таня Захариева беше прието в  предложения от нея вариант.

  „Дали председател, заместник-председател или членове на комисиите, тези, които гласуваха на изборите, и тези, които не гласуваха също, очакват от нас доста. Виждам този общински съвет подмладен и се надявам с опита на по-възрастните му членове и енергията на нас-младите, да работим така, че изведем Хасково на челно място, каквото заслужава“, посочи в обръщението си след избирането му за заместник -председател Мюмюн Мюмюн, който има в общинския съвет вече три мандата.

  „Надявам се да работим заедно така, че да направим Хасково по-добро място за живеене“, каза и д-р Николов. Двамата ще помагат на председателя на ОбС в работата му и ще водят заседанията, когато Таня Захариева отсъства.

  Общинският съвет на Хасково гласува и месечните заплати на новоизбрания кмет на града Станислав Дечев, както и на кметовете на селата в първи мандат. Градоначалникът ще получава 2 700 лева. Кметовете на кметства да получават заплата от 900 лева.


  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Ха
   Хасковлия
   53 -6
   12:36, 29 ное 2019
   Вече се подмлади генерацията на крадците, новото поколение управници.
   Бог да пази Хасково!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 2
   Ко
   Комплимент
   48 -1
   13:04, 29 ное 2019
   Е Бащицата да те нарече лъжец.
  • 3
   Го
   Гост1
   56 -2
   14:31, 29 ное 2019
   Не връщайте тъпака Щерю в екопрогрес. Той освен че не става за за нищо ,но и работниците не го искат.
   Т.Лил да си го ползва в неговите фирми например.
   -Този ако беше стока Т Лил щеше да си го държи до него
   • Ха
    Хаха
    34 -3
    15:21, 29 ное 2019
    Обещано му е на този измекяр да е шеф пак... Все пак е отроче на Дпс, знаем на кой беше баща му шофьор, знаем и той къде е шофьор...
  • 4
   Us
   USA
   20 -1
   16:02, 29 ное 2019
   Коце стига си спял на заседанието
   • Го
    Гост1
    20 -1
    16:35, 29 ное 2019
    Поне едни черни очила да беше сложил бат Коце
  • 5
   Тъ
   тъп каунь
   18 -3
   18:25, 29 ное 2019
   Каквито избиратели такива и съветници. На тъпи кауни само такива крадливи кавали им се полагат. Мъка, мъкааааа………………………….. ми е за българския футболен съюз начело с плешугеря Крадечков.
  • 6
   Та
   Таня
   33 -15
   18:55, 29 ное 2019
   Здравко Запрянов е много честно и много стойностно момче...жалко,че има хора като г-н Иванов,за който всички знаем какъв куп лъжи е сътворявал и по какви ли не начини е ощетявал всички граждани на град Хасково,да го нарича по този начин!
   • Чу
    Чура
    17 -5
    23:01, 29 ное 2019
    Здравко ако беше китка за мирисане нямаше да се хваща с Георги Иванов, към когото имате толкова отрицателно мнение.
    А това, че Здравко не е лоялен към хората, с които се е хванал, доказва, че е измет.
  • 7
   Фе
   Фен на Здравко
   19 -2
   22:36, 29 ное 2019
   Браво здравко. Намери се един дето да постави стария крадец на мястото му. Евалла брат. А щом те нарича лъжец значи здраво си го вбесил. Голям си. Нека неговите червеи се гърчат сега а онава алкохоличе художничето нека си чака реда някой ден но не сега. Дръж здраво Здравко!
  • 8
   P.
   P..
   12 -4
   23:33, 29 ное 2019
   ЗДРАВКО само напред на зад не гледай там няма нищо!
   Напред и нагоре момче!
  • 9
   Ле
   Левски
   10 -6
   00:42, 30 ное 2019
   Поредната политическа маст*я ! Тръгнал да сяда на масата с едните, а накрая отишъл при другите, всичките до един крадци, само че едните по-богати, защото властта повсеместно в тая държава е в тях ! Сега тази калинка ще приседне на гербаджиите, само гледайте по какъв начин ще гласува занапред в общинския съвет...
  • 10
   По
   Познат
   11 -6
   03:14, 30 ное 2019
   Всички, които познаваме Здравко знаем, че той ще даде сърце и душа, за да направи нещо за България. Щом така е преценил, предполагам, имал е основателна причина.
  • 11
   Не
   неизбирател
   15 -1
   07:49, 30 ное 2019
   Наглостта на хора като Георги Иванов, Делян Добрев и Тенчо Лилянов е безгранична. Защо ходим на избори , когатопосле те си нареждат съветниците както им харесва. Цяла схема: да се откаже третия, после четвъртия, за да влезе петия и на това Гошо Узунджовеца му вика морал. За ГЕРБ да не говорим . Накрая уредиха и Албен Манджуков, който впрочем е бил винаги креатура на Георги Иванов. Най-важното е, че тези хора не ги е срам от нас , обикновените граждани на Хасково. Учат се от великите национални политици начело с ББ.
  • 12
   Ра
   Разбирач
   7 0
   18:43, 30 ное 2019
   Какво стана стана със затворническата партия на Узунджовеца.Останаха двама малоумници.

  Хороскоп за 14.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще ви се отдаде прекрасната възможност да се занимавате тъкмо с това, което сте намислили. Едва ли някой около вас ще бъде изненадан от ентусиазмът ви да реализирате идеите си, дори когато това съвсем не е лесно. Поощрявате ваш близък да се заеме по-сериозно с нещо, което ви му донесло доста ползи, ако наистина го постигне.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще имате възможност да се запознаете с нещо, което ще ви очарова с предимствата си и не е изключено за в бъдеще да го включите в работата си. Занимавате се днес с човек, в когото ще откриете много положителни страни. Оставете настрана въпрос, до чието разрешение не можете да стигнете за момента. Бъдете сигурни че ще ви се отдаде възможност да го сторите по-късно.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Интелектуалните ви занимания ще направят успешни представянията ви на изпити и конкурси. На работното място също ще се отличавате с находчиви решения и готовност за съдействие. Всичко това няма да остане незабелязано. Ще получите предложения, които в голямата си част ще удовлетворят търсенията ви.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Постарайте се да наваксате с нещата, от които сте се лишили през последните дни. Едно пътуване ще ви разнообрази и срещне с нови хора. Ще върнете психическата си форма и по-лесно ще намерите решение на въпрос, който ви затруднява. Поставяйки си нови задачи, ще държите духа си буден и в готовност за действие.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят носи заряда на новото. Предстоят ви срещи, за някои от вас те ще бъдат може би съдбовни. Защото отново ще се срещнете с позабравен приятел и това ще възроди стари чувства. Тези, които търсят сцена за своите изяви, сега щедро ще им се предложи такава. Пазете се от настинки и проблеми с белите дробове.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Прекрасни почивни дни предстоят на мнозинството от вас. Осигурили сте си идеални условия, или ако още не сте със сигурност няма да ви е много трудно да го сторите. Няма да ви липсват и предложения за различни развлечения. В случай, че сте оставили незавършени професионални ангажименти, днес ще съумеете да се справите с тях без никакви усилия.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С подходящото настроение сте за осъществяване на промените, от които се нуждае домът ви. Повечето от вас ще са заети с професионалните им задачи, но има за какво. Перспективите са добри и ще може да се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, днес ще ви върви.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Срещите ви днес ще са от по-различен характер и е възможно да се натоварите емоционално. Не допускайте хората около вас да ви изнервят и обезкуражат. Имате сили да се справите с положението и ще успеете. Помислете пред кого и какво говорите, както и за грешките си. Следвайте краткосрочните си цели.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В делово отношение денят е благоприятен за вас и макар че ще имате ядове, ще съумеете да се справите със задачите си. В личен план също ще имате поводи за радост. Успех при разрешаването на значим за вас проблем ще ви възвърне спокойствието.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени, затова едва ли ще сте много контактни. Идеите ви са интересни за околните, но и доста абстрактни, което ги прави трудно разбираеми. Постарайте се да ги реализирате, за да удовлетворите желанието си за действие.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате идеи, които ви се иска да видите час по-скоро осъществени. Амбициозни сте и няма да скъпите усилията си това наистина да се случи. Партньорите ви ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и добри. Но ще има и такива, които ще се опитат да злоупотребят с това.
  14 дек 2019
  Последни новини