От х:

Днес в x:

32 °C

Общинският съветник Здравко Запрянов напусна Коалиция „Движение заедно за промяна“ и стана независим

  Първият съветник, обявил се като независим в Общинския съвет на Хасково, е факт. Здравко Запрянов се оттегли от Коалиция „Движение заедно за промяна“ и на днешното заседание на местния парламент седна на банката без принадлежност към партийна група.

  Конфликт с идеолога на коалицията-бившия кмет на Хасково Георги Иванов е мотивът, който младият спортист посочи за решението си. „Бях подведен от господин Иванов, който постъпи неправилно. Бях помолен да се оттегля от мястото си на съветник в Коалицията, за да влезе друг на него. Бях посъветван да постъпя така, за да нямам проблеми.“, обясни генезиса на ситуацията Запрянов.

  Той влезе от четвърта позиция от листата на „Движение заедно за промяна“ след отказите да са в Общинския съвет на водача Христо Сариев и третия в листата-д-р Валентин Деливълчев. Здравко Запрянов обаче беше подал също заявление за отказ, което в последствие оттегли.

  „Бях сложен на челна позиция и дойде моят ред. Разсъждавах и реших, че в крайна сметка ще остана в Общинския съвет. Не смятам, че подменям каквото и да е.“, коментира той моралния въпрос дали обявявайки се за независим не подменя вота на избирателите, гласували за него, като част от кандидатите на „Движение заедно за промяна“ . В местния парламент Здравков, който има опит като част от доброволците в Младежкия център и е активен спортист в последните години, ще работи основно за развитието на спорта.

  Георги Иванов коментира ситуацията, като нарече Запрянов лъжец.„ Той е един обикновен лъжец. Той ме излъга. Обясних му защо не трябва да влиза в общинския съвет. Съгласи се, подаде си молбата за отказ и след това тайно я е изтеглил. Ако ние знаехме, че той ще постъпи по този начин нямаше да оттеглим д-р Деливълчев, който пък подаде заявлението си за отказ в полза на друг от листата“.

  Георги Иванов обясни факта, че Здравко Запрянов е бил поставен на избираемото четвърто място в листата с това, че е бил подведе с информацията, че спортистът може да донесе поне 1000 гласа за листата. „В крайна сметка изкара само 70 гласа,останалите 800 кой му ги даде? Георги Иванов! А той ме излага, ако беше дошъл и беше казал, че иска да остане общински съветник, щяхме да поговорим. “, добави бившият кмет и призна, че на мястото на Здравко Запрянов от коалицията са готвили да влезе като общински съветник Венелин Динков.

  Извън тази интрига в общинският съветник на Хасково влязоха двама нови членове. На мястото на избрания за заместник- кмет на общината Динко Тенев, част от сесийната групата на ГЕРБ вече е Мирослав Войников, а на стола в местния парламент вместо оттеглилият се в началото на седмицата Шерьо Янев вече е Албен Манджуков.

  По предложение на председателя на Общинския съвет Таня Захариева двамата й заместници ще са Мюмюн Мюмюн от ДПС и д-р Николай Николов, който е от гражданската квота на ГЕРБ.

  Назначаването им не мина съвсем без дебат. Камен Тодоров предложи от името на БСП едно от двете заместник-председателски места да бъде споделено със социалистите, като за него беше посочена Маргарита Маркова. Като алтернативен вариант от БСП предложиха и изменение в правилника за работа на местния парламент и гласуването на позиция за трети заместник-председател. Мотивите на БСП бяха, че е редно трите най-солидно представени партии в Общинския съвет да си поделят местата в ръководния му състав. И двете предложения обаче бяха отхвърлени.  Така  предложението на Таня Захариева беше прието в  предложения от нея вариант.

  „Дали председател, заместник-председател или членове на комисиите, тези, които гласуваха на изборите, и тези, които не гласуваха също, очакват от нас доста. Виждам този общински съвет подмладен и се надявам с опита на по-възрастните му членове и енергията на нас-младите, да работим така, че изведем Хасково на челно място, каквото заслужава“, посочи в обръщението си след избирането му за заместник -председател Мюмюн Мюмюн, който има в общинския съвет вече три мандата.

  „Надявам се да работим заедно така, че да направим Хасково по-добро място за живеене“, каза и д-р Николов. Двамата ще помагат на председателя на ОбС в работата му и ще водят заседанията, когато Таня Захариева отсъства.

  Общинският съвет на Хасково гласува и месечните заплати на новоизбрания кмет на града Станислав Дечев, както и на кметовете на селата в първи мандат. Градоначалникът ще получава 2 700 лева. Кметовете на кметства да получават заплата от 900 лева.


  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Ха
   Хасковлия
   53 -6
   12:36, 29 ное 2019
   Вече се подмлади генерацията на крадците, новото поколение управници.
   Бог да пази Хасково!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 2
   Ко
   Комплимент
   48 -1
   13:04, 29 ное 2019
   Е Бащицата да те нарече лъжец.
  • 3
   Го
   Гост1
   56 -2
   14:31, 29 ное 2019
   Не връщайте тъпака Щерю в екопрогрес. Той освен че не става за за нищо ,но и работниците не го искат.
   Т.Лил да си го ползва в неговите фирми например.
   -Този ако беше стока Т Лил щеше да си го държи до него
   • Ха
    Хаха
    34 -3
    15:21, 29 ное 2019
    Обещано му е на този измекяр да е шеф пак... Все пак е отроче на Дпс, знаем на кой беше баща му шофьор, знаем и той къде е шофьор...
  • 4
   Us
   USA
   20 -1
   16:02, 29 ное 2019
   Коце стига си спял на заседанието
   • Го
    Гост1
    20 -1
    16:35, 29 ное 2019
    Поне едни черни очила да беше сложил бат Коце
  • 5
   Тъ
   тъп каунь
   18 -3
   18:25, 29 ное 2019
   Каквито избиратели такива и съветници. На тъпи кауни само такива крадливи кавали им се полагат. Мъка, мъкааааа………………………….. ми е за българския футболен съюз начело с плешугеря Крадечков.
  • 6
   Та
   Таня
   33 -15
   18:55, 29 ное 2019
   Здравко Запрянов е много честно и много стойностно момче...жалко,че има хора като г-н Иванов,за който всички знаем какъв куп лъжи е сътворявал и по какви ли не начини е ощетявал всички граждани на град Хасково,да го нарича по този начин!
   • Чу
    Чура
    17 -5
    23:01, 29 ное 2019
    Здравко ако беше китка за мирисане нямаше да се хваща с Георги Иванов, към когото имате толкова отрицателно мнение.
    А това, че Здравко не е лоялен към хората, с които се е хванал, доказва, че е измет.
  • 7
   Фе
   Фен на Здравко
   19 -2
   22:36, 29 ное 2019
   Браво здравко. Намери се един дето да постави стария крадец на мястото му. Евалла брат. А щом те нарича лъжец значи здраво си го вбесил. Голям си. Нека неговите червеи се гърчат сега а онава алкохоличе художничето нека си чака реда някой ден но не сега. Дръж здраво Здравко!
  • 8
   P.
   P..
   12 -4
   23:33, 29 ное 2019
   ЗДРАВКО само напред на зад не гледай там няма нищо!
   Напред и нагоре момче!
  • 9
   Ле
   Левски
   10 -6
   00:42, 30 ное 2019
   Поредната политическа маст*я ! Тръгнал да сяда на масата с едните, а накрая отишъл при другите, всичките до един крадци, само че едните по-богати, защото властта повсеместно в тая държава е в тях ! Сега тази калинка ще приседне на гербаджиите, само гледайте по какъв начин ще гласува занапред в общинския съвет...
  • 10
   По
   Познат
   11 -6
   03:14, 30 ное 2019
   Всички, които познаваме Здравко знаем, че той ще даде сърце и душа, за да направи нещо за България. Щом така е преценил, предполагам, имал е основателна причина.
  • 11
   Не
   неизбирател
   15 -1
   07:49, 30 ное 2019
   Наглостта на хора като Георги Иванов, Делян Добрев и Тенчо Лилянов е безгранична. Защо ходим на избори , когатопосле те си нареждат съветниците както им харесва. Цяла схема: да се откаже третия, после четвъртия, за да влезе петия и на това Гошо Узунджовеца му вика морал. За ГЕРБ да не говорим . Накрая уредиха и Албен Манджуков, който впрочем е бил винаги креатура на Георги Иванов. Най-важното е, че тези хора не ги е срам от нас , обикновените граждани на Хасково. Учат се от великите национални политици начело с ББ.
  • 12
   Ра
   Разбирач
   7 0
   18:43, 30 ное 2019
   Какво стана стана със затворническата партия на Узунджовеца.Останаха двама малоумници.

  Хороскоп за 12.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Няма да липсват проблеми на работното място, но ще се справяте с тях в движение. Ще запазите позициите си независимо от трудностите. Някои ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си. Възможно е умората и стреса ще предизвикат нервни емоции.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Получаваната от вас енергия ще ви направи активни и с желание за развлечения. Някои ще пътуват до интересни места. Потърсете вината за влошените ви отношения с някого и в себе си. Има какво да се желае в тази посока. Пазете се от закостенели предубеждения, станете по-отворени за новостите в живота ви.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Погрижили сте се програмата ви за днес да обхване всички приоритетни задачи и ще я следвате, отговорно и без излишни емоции. Специално внимание в нея е отделено на чуждестранните партньори, бизнесът ви с тях има добри перспективи. Добрите ви мисли и настроение ще влияе благотворно на околните.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Старайте се да бъдете обективни, когато близките търсят мнението ви, а не просто да налагате възгледите си. Обзети сте от съмнения относно работата си, но те са неоснователни. Опитайте се да си починете и да се отърсите от напрежението.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможни са затруднения в изпълнение на бизнес-ангажиментите ви днес, но не прехвърляйте вината върху другите. Достойнството ви изисква на първо място да се съобразите със ситуацията и да действате според нея, като разбира се, не пренебрегвате и интересите си. Търсещите работа ще получат информация за интересуваща ги желана позиция.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Завиден ентусиазъм за работа имате днес. Вие сте инициатор на доста начинания, които обаче изискват пълното ви отдаване. За част от вас концентрацията е нещо крайно необходимо. Вие я компенсирате с пъстър емоционален живот.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждаете се от подкрепа, за това се обърнете към хора, имащи власт и сила да ви помогнат. Добрите ви страни ще насочат мислите ви в подходяща посока и няма да таите омраза или други недобри чувства в себе си. Вечерта ще научите интересна и вълнуваща новина. Дамите ще се стараят повече с външния си вид.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Поемате изпълнението на определен проект днес, който ще ви открие неподозирани възможности за в бъдеще. Добре ще е ако още от сега се замислите за нещата, които бихте могли да свършите. Не сте доволни от взаимоотношенията си с близък човек, но най-добре ще е да вземете нещата в свои ръце, вместо да чакате да се оправят от само себе си.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ще ви се наложи да бъдете внимателни в работата си, ако искате да постигнете добри резултати. Попадате в деликатна ситуация и положението ви ще зависи от начина по който успеете да реагирате. Доверете се на интуицията си и можете да разчитате на успешни действия. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което ви е убягвало досега.
  12 авг 2020
  Последни новини